Cum stau cu service-ul, cum se comporta la achizitionarea masinii, la reparatiile in garantie
Răspunde

09 Aug 2007, 11:26

Termenul de livrare realist e cel din contract :)

14 Aug 2007, 15:12

Salut,
Update...dupa k-pen telefoane la gagiul de la BTD (bine ca e dupa telefonul de serviciu, altfel mai imbogateam si Vodafone :) ) in care am fost plimbat cu sforicica : ba ca nu le merge reteaua, ba ca nu merge pagina aia de la Ford sa faca verificarea comnezii, am reusit sa imi fac timp sa il calc nitel pe ochi pe gagiu. Am aflat ca masina iese maine, 15.08 din fabricatie. Am dat peste alta dandana acu, masina pleaca din Spania in....Germania, la carpool si de abia de acolo vine in RO....humz....nu inteleg rostul. In fine, se pare ca de abia din septembrie o sa fiu si eu "focusar". oricum, i-am zis tipului ca pina imi vine masina ar trebui sa se invete cu mine pe capul lui...asa la nivel de ochi in ochi. :D

14 Aug 2007, 15:20

$1 scrie:$2alut,
Update...dupa k-pen telefoane la gagiul de la BTD (bine ca e dupa telefonul de serviciu, altfel mai imbogateam si Vodafone :) ) in care am fost plimbat cu sforicica : ba ca nu le merge reteaua, ba ca nu merge pagina aia de la Ford sa faca verificarea comnezii, am reusit sa imi fac timp sa il calc nitel pe ochi pe gagiu. Am aflat ca masina iese maine, 15.08 din fabricatie. Am dat peste alta dandana acu, masina pleaca din Spania in....Germania, la carpool si de abia de acolo vine in RO....humz....nu inteleg rostul. In fine, se pare ca de abia din septembrie o sa fiu si eu "focusar". oricum, i-am zis tipului ca pina imi vine masina ar trebui sa se invete cu mine pe capul lui...asa la nivel de ochi in ochi. :D

Eh, greul a trecut. Mai e putin :)

16 Aug 2007, 17:28

Masina mea a iesit din fabrica,acu` e in depozit iar pana la sfarsitul lunii o am.

16 Aug 2007, 18:27

$1 scrie:$2asina mea a iesit din fabrica,acu` e in depozit iar pana la sfarsitul lunii o am.

Nu zii Fusion pana nu treci...Iasiul! Oricum iti urez succes si te asigur ca am avut o surpriza placuta, deoarece credeam ca va dura foarte mult pana o sa-mi vad in mana toate actele dupa livrare! Dar m-am inselat, la doar o saptamana mi-a parvenit cartea masinii, iar ieri, la nici o luna, a ajuns si manualul de intretinere si actele de service! deci, o bila ALBA pentru Tester Iasi.... sa nu le fie cu deochi....

16 Aug 2007, 18:49

Ce sa facem,asteptam de acum,masina are si RCA si full Casco facut,e platita integral.
Sa speram ca va fi asa si o voi avea pan` la sfarsitul lui august.

16 Aug 2007, 19:09

hai baieti ca mult nu mai aveti

sa vedeti apoi ce zambet de la o ureche la alta o sa aveti :D ... imi aduc aminte de mine, pe 31 august anu' trecut

17 Aug 2007, 11:09

Va intreb si eu ceva, am vazut ca s-a tot discutat dar nu sunt chiar lamurit...scuzati-mi "inocenta" :D. E posibil sa iti faci CASCO si RCA pina vine "focusica"? Care sunt pasii de urmat in cazul unui raspuns afirmativ?

17 Aug 2007, 11:17

$1 scrie:$2a intreb si eu ceva, am vazut ca s-a tot discutat dar nu sunt chiar lamurit...scuzati-mi "inocenta" :D. E posibil sa iti faci CASCO si RCA pina vine "focusica"? Care sunt pasii de urmat in cazul unui raspuns afirmativ?

De fapt intrebarea ta ar trebui sa sune in felul urmator: "Este posibil sa iti faci CASCO si RCA pana primesti talonul / adeverinta provizorie de la dealer?"

Nu cred ca doreste nimeni sa incheie o polita CASCO cu 1 luna inainte de a fi livrata masina, ca dealerul a promis ca aduce masina pe data de x. Daca printr-un ghinion se amana livrarea, tu platesti CASCO la o masina pe care nu o ai :).
Raspunsul la intrebarea ta este ca se poate.

In aceeasi situatie sunt si eu. Teoretic miercuri ridic masina. Marti il sun pe dealer sa-l intreb daca totul este ok (trebuie sa-mi schimbe jentile pentru ca n-au venit cele care erau trecute pe comanda). Daca da, ma duc si platesc diferenta de pe contract, iar apoi inchei polita CASCO si RCA ca sa intre in vigoare cu ziua de miercuri. Pentru asta am nevoie de: factura de la dealer, facturi de la alarma /accesorii (daca este cazul si vrei sa le incluzi de CASCO) si de VIN-ul autoturismului (care am impresia ca e trecut pe factura).
Polita cred ca se va incheia fara a completa numarul de inmatriculare al autoturismului, acesta urmand a fi completat dupa ce masina este inmatriculata cu numere finale.

17 Aug 2007, 12:32

Si eu am procedat la fel, m-am dus la cei de la asigurari cu VIN-ul.

17 Aug 2007, 18:53

Mie mi-au facut ambele polite pe baza VIN, iar la Casco abia cand am fost dupa un an sa reinnoiesc polita au completat cu numarul de inmatriculare.
La leasing nu s-a facut plata pana nu am varsat avansul SI am dovedit ca s-a facut asigurarea CASCO...

21 Aug 2007, 16:05

Salutari pentru toata lumea, asta fiind primul meu post. Vineri, 17 august am fost cu ai mei la ProLeasing Ploiesti si am comandat un Focus Trend Style 5 usi 1.6 100 cai, Moondust Silver si a costat 13500 euro. Tipa de la vanzari mi-a zis ca masina este iesita din fabrica si ca la sfarsitul lui august va fi in posesia parintilor.

Credeti ca asa va fi, avand in vedere faptul ca este o echipare standard, nu am mai pus nici o dotare optionala si, repet, "masina a iesit din fabrica la data de 16 august"?

V-am citit forumul in mare parte si sper ca din octombrie sa-mi comand si eu una, asta si functie de cum o sa se comporte Focusul cumparat acum.

21 Aug 2007, 23:05

Eu unul n-as vrea sa te descurajez dar nu cred,poate in prima saptamana din Septembrie mai sigur.

Acum astept si eu,masina astepta azi sa fie incarcata pe trailer.Mi s-a spus ca ar dura cam doua saptamani,poate si mai putin de ata si ca e posibil sa ajunga pana pe 31,daca nu in prima saptamana din Septembrie.
Eu zc ca s-au miscat reprejor.
Voi ce credeti?

27 Aug 2007, 15:25

Vineri, 24 august, am ridicat masina. Adica la fix o saptamana de la comanda.

27 Aug 2007, 15:28

$1 scrie:$2ineri, 24 august, am ridicat masina. Adica la fix o saptamana de la comanda.

ce masina, draga ? :D :shock:

LE : aha, focusul de mai sus, acu' am vazut...
io-l cautam prin semnatura ta... :D

28 Aug 2007, 12:52

Salutare.
Acum o saptamana am semnat si eu contractul cu dealer-ul pt un FF 1.8 TDCI Sedan Trend Collection. Desi masinile astea sunt serie, nu m-au lasat sa pun nimic pe ea, decat sa aleg culoarea, mi-au dat termen aproape cat la una la comanda; adica 2 luni. Sigur in contract scrie maxim 90 zile lucratoare. Citind unele post-uri p-aci, m-am speriat...wow 5 luni de asteptare..nush daca si cum o sa rezist.
Intrebare: A lucrat cineva cu dealer-ul de la Cluj, RMB Interauto ? Stie cineva cum sunt la livrari?

Mersi

06 Sep 2007, 20:12

A venit in sfarsit si Fusion-ul meu,maine ma duc sa-l iau.

06 Sep 2007, 20:46

felicitari, asteptam si un topic dedicat!
da' parca nu pari prea fericit...ar trebui sa topai de bucurie... :D

inseamna ca vii si tu la intalnirea de la Bacau de pe 16.09, nu ?

o scoti la o plimbare...

06 Sep 2007, 22:11

$1 scrie:$2elicitari, asteptam si un topic dedicat!
da' parca nu pari prea fericit...ar trebui sa topai de bucurie... :D

inseamna ca vii si tu la intalnirea de la Bacau de pe 16.09, nu ?

o scoti la o plimbare...

Sunt fericit,cum sa nu fiu fericit,nu prea is eu omul caare sa topai si tot felul dar in adincul sufletului ma bucur enorm. :mrgreen:
Facem si topic dedicat,cu poze,cu tor ce trebe. :wink:
Cu intalnirea ramine de vazut,s-ar putea sa trebuiasca sa ma duc sa tai din mot unui finut pe 16 asa ca... :roll:

07 Sep 2007, 14:29

$1 scrie:$2alutare.
Acum o saptamana am semnat si eu contractul cu dealer-ul pt un FF 1.8 TDCI Sedan Trend Collection. Desi masinile astea sunt serie, nu m-au lasat sa pun nimic pe ea, decat sa aleg culoarea, mi-au dat termen aproape cat la una la comanda; adica 2 luni. Sigur in contract scrie maxim 90 zile lucratoare. Citind unele post-uri p-aci, m-am speriat...wow 5 luni de asteptare..nush daca si cum o sa rezist.
Intrebare: A lucrat cineva cu dealer-ul de la Cluj, RMB Interauto ? Stie cineva cum sunt la livrari?

Mersi

Am luat eu de la ei... sunt destul de ok dar rezolva foarte greu partea de acte si s-ar putea sa astepti o saptamana dupa masina in timp ce ea sta in curtea dealer-ului. Dar sunt amabili si pana la urma te rezolva :)

08 Sep 2007, 15:13

este cineva de prin Moldova care isi ia Focus? am fost la tester in Iasi si a zis ca 1.4 o sa fie in fabricatie in octombrie si rezulta ca va veni in noiembrie. la 1.6 lucrurile sunt putin mai bune, prin octombrie se preconizeaza.
stiti care e situatia prin Bacau, Galati? as vrea cat mai repede sa iau un Ford Focus, 4 usi, trend style 1.4

08 Sep 2007, 17:56

Daca te-ai hotarat in mare cam ce doresti (tip de caroserie, culoare, motor, nivel; de echipare) si nu vrei sa fie ceva pe comanda (automat dureaza 3-4 luni), poti sa intri pe http://www.ford.ro , iei adresele de mail de la mai multi dealeri apropiati si le dai un mail in care spui ce doresti si ii intrebi cat de repede pot licra masina.
Experienta personala: cei din Pitesti imi spuneau 3 luni. Am procedat cum am spus cu mail-ul. De la 9 dimineata la 5 seara am primit peste 10 telefoane cu masini livrabile in max 2 saptamani. Multa bafta!
PS: Si daca e undeva mai departe, sa nu te sperii. Daca esti hotarat faci maxim 2-3 drumuri acolo. Eu am fost la Ploiesti de 3 ori:
1) Drive test + prima runda de negocieri.
2) Mici negocieri + semnarea conractului si livrarea banilor (cu sacosa dupa mine)
3) Primirea masinii si alegerea celui mai lung drum spre casa (Ploiesti - Brasov - Pitesti)
Multa bafta!

08 Sep 2007, 21:07

ms de raspunsul prompt. sunt hotarat cu toate mai putin culoarea... drive test am facut la iasi, din pacate aveau doar ceva diesel de 130 cai putere[eu vreau 80]
totusi, trebuie mers cu sacosa cu bani? :lol: nu de alta, dar e mare si grea... nu se depun intr-un cont in banca in orice oras?

08 Sep 2007, 22:27

$1 scrie:$2s de raspunsul prompt. sunt hotarat cu toate mai putin culoarea... drive test am facut la iasi, din pacate aveau doar ceva diesel de 130 cai putere[eu vreau 80]
totusi, trebuie mers cu sacosa cu bani? :lol: nu de alta, dar e mare si grea... nu se depun intr-un cont in banca in orice oras?

Normal ca se pot depune in orice banca, de preferat ar fi sa vezi comisionul pe transfer bancar, insa plata, cel putin la Tester, o faci dupa cursul la vanzare al Alpha Bank (a se vedea contractul!)... Norocul este ca Alpha nu face parte din categoria bancilor hraparete si chiar mi-au placut cum lucreaza, adica fara sumedenie de hartii...... baza e existenta masinii ca restul e birocratie... si noroc in alegere!

09 Sep 2007, 01:01

am dat comanda de trend collection 1.6 pe 14 august. Termenul initial mi s-a zis ca e de 2 luni. Dar pe 7 septembrie m-au sunat sa imi spuna ca masina a iesit din fabricatie si ca undeva prin 24-29 septembrie ar trebui sa o am. Deocamdata ezit un pic, e prima data cand o masina ar veni mai repede decat era estimat:)

09 Sep 2007, 01:04

Daca nu esti decis la culoare, cu atat mai bine: mai multe opriuni. Eu am mers cu sacosa pentru ca a evita un comision de 1.500ron pe care au vrut sa mi-l ia. Impropriu spus m-am dus cu sacosa: am umplut sacosa de la ghiseul bancii si, insotit de reprezentantul firmei, am mers la al ghiseu unde el i-a depus in numele firmei.
Referitor la cursul de schimb: am avut la mine un contract al celor din Pitesti in care scria ca plata se face la cursul BNR (cel mai bun, pana la urma...) si pe baza acestei "dovezi" si cei de la Ploiesti au fost de acord cu cursul BNR (am mai castigat 700ron). Multa bafta!

02 Oct 2007, 18:56

Am platit avansul pt masina din semnatura pe 19 iulie. Contractul l-am semnat saptamana urmatoare (pe 24).
Cum am comandat niste optionale, termenul de livrare mi s-a spus ca va fi dupa 3 luni. Adica la sf. lui Octombrie.
anyway, saptamana trecuta, joi seara m-a sunat dealerul si mi-a spus ca masina va veni in prima saptamana a acestei luni (asta :D).
Deci a venit mai repede cu cel putin 2 saptamani. Ceea ce zic io ca-i de bine.
Daca nu mai apar evenimente neplacute ar trebui sa o conduc prima data joi :D

Livrare Romcar

05 Oct 2007, 12:06

O stire de bine: am comandat un FF2 Treend Style pe data de 9 Sept 2007, si termenul de livrare mi-a fost de 3 sapt. Pe data de 28 sept masina era deja luata. Uneori se tin si de cuvant. Un alt aspect este ca la BDT mi-au dat un termen de 90 zile lucratoare pt aceeasi masina, lucru pe care l-am refuzat, evident.
In alta ordine de idei sunt f multumit de cum se prezinta masinuta. :)

Re: Livrare Romcar

05 Oct 2007, 13:47

$1 scrie:$2 stire de bine: am comandat un FF2 Treend Style pe data de 9 Sept 2007, si termenul de livrare mi-a fost de 3 sapt. Pe data de 28 sept masina era deja luata. Uneori se tin si de cuvant. Un alt aspect este ca la BDT mi-au dat un termen de 90 zile lucratoare pt aceeasi masina, lucru pe care l-am refuzat, evident.
In alta ordine de idei sunt f multumit de cum se prezinta masinuta. :)

Probabil ca masina ta era deja fabricata. Acelasi ROMCAR, mie mi-a dat termen de livrare 90 de zile lucratoare, neoficial spunandu-mi ca e posibil ca masina sa vina in luna noiembrie. Contractul l-am semnat pe 11 Septembrie.

19 Oct 2007, 19:43

Am comandat si eu un FF2 Trend Style in cadrul ofertei care este acum iar termenul de livrare din contract este de 45 de zile lucratoare si am inteles ca va veni in maxim 30 de zile lucratoare.
Răspunde