de Officer » 24 Feb 2012, 07:59
Cred ca am mai scris de vreo 2 ori pe forum. La omor din culpa fara agravante (alcool, lipsa permis, fuga de la locul accidentului, etc), in 99,9% din cazuri se da pedeapsa cu suspendare. Nu trebuie sa fii nici fiu de judecator, nici de primar. Nu va mai lasati pacaliti de titlurile gazetelor in cautare de senzational unde acesta lipseste. Pentru experienta voastra de viata, luati-va o zi libera si mergeti la tribunal si participati la sedinta de judecata de la un complet de penal. Va garantez ca nu veti regreta.
Alexsandero tu poti sa bagi mana in foc ca nu exista posibilitatea sa calci pe cineva azi cu masina intr-o secunda de neatentie? Eu nu pot. Daca toata viata ai fost un om corect si cinstit si dintr-o neatentie/prostie CULPA (spre deosebire de intentie) ai luat o viata, daca mergi la puscarie ce rezolvi? Aduci mortul inapoi? Nu. Se elimina un pericol public? Nu. Isi atinge inchisoarea scopul sau de re-educare? Nu. Este distrusa si familia ta pe langa cea a victimei? Da. Atunci de ce sa faci inchisoare? Se poate intampla si judecatorului, si patriarhului, si doctorului Raed Arafat, si mie si oricui. Inchisoarea nu ar rezolva absolut nimic, ci din contra, ar distruge si mai mult societatea pe care inceraca sa o protejeze de indivizi periculosi.
In cazul basketbalistului e de vazut dosarul, de vazut cum s-au desfasurat faptele. Daca au fost loviri cauzatoare de moarte combinate cu o culpa a cadrelor medicale, pedeapsa e cea corecta.
Obsedat de ordine si disciplina.