$1 scrie:$2
$1 scrie:$2
$1 scrie:$2ihai L cred ca faci o confuzie intre viteza maxima legala si viteza minima legala. Nu te obliga nimeni sa mergi cu 130 Km/h pe autostrada daca nu te crezi in stare!
Exact aici voiam sa ajung...
Am citit de 100 de ori. Oricat as vrea sa inteleg ce-ai vrut sa spui, chiar nu inteleg. Fii mai "citet" te rog.
OK, hai sa 'traducem'... Asta inseamna ca nici nu te impiedica cineva daca tu ai impresia ca poti merge cu asemenea viteza.
$1 scrie:$2Ai citit ce am scris de 100 de ori pana acum? Daca el crede ca poate merge mai tare pantru ca legea ii permite, desi nu e in stare, o sa faca un accident pentru ca e prost, nu pentru ca merge cu nu stiu ce viteza.
OK, si atunci ce avem? Un sofer inconstient si cateva victime, nu? Dar nu-i bai, ca asa e normal.
$1 scrie:$2Sofer bun fara experienta eu personal nu am vazut. Mi se pare ca notiunile se bat cap in cap. Poate ai vazut tu soferi buni, dar fara experianta. Te rog sa ne descri astfel de sofer.
Sofer bun si fara experienta poate ai fost si tu, la inceput... E vorba de un sofer care simte masina, o manevreaza OK, dar nu are acea experienta in trafic, astfel incat sa prevada actiuni/incidente. Cu timpul sesizezi 'berbecii' din trafic, eviti anumite situatii limita.
$1 scrie:$2..
Sunt de acord ca un pieton lovit la 100 la ora are sanse mult mai mici sa scape decat unul lovit la 30 la ora. Eu spun doar ca prostu' e mai periculos ca pusca. Si poate sa omoare pe cineva si la 30 la ora. Nu trebuie sa obligi pe toata lumea sa mearga cu 30 la ora ca sunt cativa prosti pe strazi. Am mai spus de 100 de ori : mergi cu o viteza adaptata traficului, soselei, masinii pe care o conduci, experientei pe care o ai, etc. Pentru a mia oara, eu vorbesc de viteza pe autostrada, pe drumuri extraurbane unde traficul permite si tu raspunzi cu viteza mare in oras in zone aglomerate! Sau la auzul cuvantului "viteza" ai un reflex neconditionat si incepi sa spui ca viteza e cel mai mare rau posibil.
Problema este 'adaptarea'... cati dintre soferii pe care ii stii esti 100% sigur ca isi adapteaza perfect viteza???
Si ca sa te parafrazez 'Nu trebuie sa permiti la toata lumea sa mearga cu 150 la ora pentru ca sunt cativa meseriasi pe strazi'
$1 scrie:$2Ii consideri mai periculosi pe cei care depasesc pe o linie continua de 4 km pusa pentru ca militenii sa poata dea amenzi pe un drum perfect drept unde ai o vizibilitate perfecta?
Evident ca nu, dar sunt mai putine cazurile in care sunt limitari excesive. Sunt zone in care s-au intamplat multe accidente si atunci se recurge la solutii drastice.
$1 scrie:$2Te rog frumos sa citesti cu atentie ce scriu. Daca nu esti sigur ca intelegi ce am vrut sa spun, si ti se pare ca ceea ce am spus poate avea mai multe sensuri, intreaba-ma si o sa incerc sa reformulez mai "citet".
Mie mi s-a parut ca eu trebuie sa traduc, dar in fine, cum crezi si tu.