$1 scrie:$2quot;Pentru ca sunt medic de profesie va pot spune ca sistemul all inclusive dauneaza grav sanatatii. El duce la obezitate, consum mare de alcool si risipa"
Declaratia de mai sus apartine domnului Mohammad Murad, presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc.
Sunt atat de multe tampenii in aceasta situatie de fapt, incat nici nu stiu de unde sa incep. Am sa o fac in ordine aleatoare:
1. Intrebat in calitate de om de turism, individul cu pricina incepe sa turuie in calitatea lui de medic. Pai bine mai nea' Mohammad, matale crezi ca eu vin - caz ipotetic, nu-mi trebuie litoral romanesc - in hotelul tau, platesc bani grei ca sa-mi tii tu lectii de alimentatie rationala?!?
2. Acelasi individ s-a ridicat in afaceri cu lantul de fast food-uri Spring Time. Alea nu dauneaza sanatatii?
3. Nu sunt nationalist infocat, dar chiar asa am ajuns cu pariul asta cu turismul, sa vina un arabete sa conduca patronatul autohton si sa ne tina lectii de morala? Felicitari madam Udrea.
4. Am fost de cateva ori in sistem all inclusive. Nu am vazut oameni morti de beti prin baruri, nu inseamna ca daca ai bautura gratis trebuie sa bei pana cazi sub masa.
5. La fel si cu mancarea. La all inclusive un om fara dereglari de metabolism nu se ingrasa! Dimpotriva, te ingrasi mai rau cand mananci a-la-carte. La all inclusive iti pui in farfurie echilibrat, poti asezona legumele cu carnea care-ti place, etc. La servirea clasica, la chelner, comanzi ceva ce nu stii ce contine si nici cantitatea nu iti este foarte clara din descriere. Si iti vine o ceafa cat harta Romaniei, scaldata in sos consistent, cu cartofi prajiti, etc. Un fel de surprize-surprize, cu efect nefast asupra organismului.
6. De atatia ani, gugustiucii din turismul romanesc nu au reusit sa invete nimic din succesul altora. Ce merge de minune la bulgari, de ce nu ar merge si la noi? Va spun eu de ce. Bulgarii au bucatari. Romanii au angajati slab pregatiti care scot produsele din tipla de la Metro sau din conserva, o baga la cuptor si gata. Masa e servita. Marja de adaos comercial de la conserva la farfurie e mult mai mica decat de la leguma / animal viu la farfurie.
Asa ca s-o lasam mai moale cu teoria conspiratiei. Mai mult rau decat ne facem singuri, promovandu-ne prostia ca genialitate si incompetenta ca maiestrie, nu ne poate face nimeni.
$1 scrie:$2poporul este linistit. Nemultumit, dar linistit, pentru ca stie ca vinovat este, mereu, altcineva
@temir: exact. Cum le zici matale... la fix!