Ora de sinceritateBuna dimineata tuturor si bine v-am regasit.
O sa incerc sa fiu cat se poate de scurt ca sa nu va plictisesc,daca cineva contesta ceva din cele spuse de mine voi argumenta totul si as vrea sa fac o mentiune inca de la inceput,nu am nicio rivalitate cu nimeni si nu am intrat aici in momentul de fata pentru a jigni sau a fi jignit,departe de acest gand.
In cei 4 ani de cand sunt pe acest forum nu am absentat nici macar o zi,au fost doar doua cazuri cu mult timp in urma cand am fost sanctionat odata 2 zile si inca odata 7 zile daca nu ma insel dar anul acesta pe data de 6 martie in urma unei discutii am considerat ca nu mai sunt de folos nimanui(ca sa nu acuz pe cineva)si cu mare parere de rau am plecat si am anuntat colegii sa nu mai posteze nimic pe topicul meu de reparatii deoarece de aceasta data nu voi mai reveni asupra deciziei luate.
Sincer,am simtit un gol in suflet,erau 4 ani din viata mea,majoritatea numai nopti nu as dori nimanui sa simta ce am simtit eu in noaptea plecarii cand am zis ca poate totusi am devenit un subiect atat de delicat si nu mai slujesc nimanui la nimic.
Ca sa trec mai usor peste toate acestea am inceput sa intru zilnic pe alte 2 forumuri pe care eram deja inscris dar nu activam efectiv deloc,forumuri la care am cerut administratiei acordul de a deschide topic personal de mecanica si dupa vreo saptamana cand din nou am cerut administratiei unele facilitati cum ar fi de exemplu marirea numarului de poze macar la 10 deoarece aveau decat 5 si am constatat cu mare bucurie in suflet ca totusi unii oameni aveau nevoie de mine si nu numai nevoie ci si incredere, deoarece mi-au propus ambele forumuri sa accept functia de moderator dupa numai vreo 7 zile.
Ca sa nu fiu acuzat de "vise mama vise" atasez 2 fisiere la care am sters detaliile din care poate rezulta numele celor 2 forumuri si nu de altceva decat din respect de forumul club.ford care a fost pentru mine a doua familie si poate va mai fi,nu se stie.
http://i43.tinypic.com/ive0eu.jpghttp://i40.tinypic.com/tak23d.jpgAm refuzat in mod respectuos ambele oferte motivand ca sunt prea nou si nu vreau sa starnesc invidii si ca pe viitor ramane de vazut.
Usor ,usor am inceput sa-mi revin,sa-mi recapat increderea in mine si sa depasesc cat de cat zilele care treceau,devenisem din nou util eram din nou bibanul47.
De ce am revenit?
O intrebare cat se poate de legitima.
Fiind trecut de 12 noaptea sunt obligat sa spun ca acum 2 zile adica luni,am fost sunat de un administrator de aici de la forum care avea nevoie de un nr. de tel. al cuiva care aduce un anumit tip de piese dar din pacate eu nu il salvasem in memoria tel meu ,el ramanand numai in mesajul privat pe care il primisem aici pe forum.
Mi-a fost jena sa ii spun omului ca nr. il am pe privat si eu nu mai intru pe forum de o perioada de timp si mi-am permis sa mint ca l-am avut scris pe o hartie pe care ulterior am pierdut-o dar ieri fiind nemultumit de ceea ce facusem mi-am luat inima in dinti si am intrat pe forum dupa care l-am sunat si i-am dat nr.de tel. ca sa nu ma stiu cu constiinta incarcata.
Deocamdata nu ii mentionez numele dar daca se va impune o voi face chiar cu riscul de a ma face de rusine.
Sa continuam,deci daca tot am intrat ca sa iau acel numar am zis sa mai ma uit si eu putin pe aici deoarece nu stiu acesta fata noua a forumului si eram curios ce noutati mai sunt.
Am intrat pe topicul meu unde am vazut ca ma cautasera cativa colegi cu probleme de ordin tehnic dar nu mi-am permis sa raspund deoarece promisesem ceva cu 3 saptamani in urma cand am plecat si apoi am mers la "cafeneua suparatilor" unde doream sa las un mesaj de tristete si amintiri in cafeneaua care din pacate eu sunt initiatorul topicului.
Aici am gasit dezbaterea al carui subiect eram si asta m-a intors din nou pe dos mai bine spus exact la starea care o aveam cand plecasem cu ceva timp in urma.
Putinii colegi care au intervenit in cafenea,impreuna cu mesajele unor alti colegi de pe topicul de reparatii si pusi la un loc cu numarul de telefoane primite care imi doreau prezenta pe forum,m-au determinat sa ma intorc in "sanul familiei".
Printre acestia m-au impresionat acei cu care poate in timp am avut unele discutii neprincipiale si am crezut ca sunt partinici dar acum am inteles ca sunt perfect verticali,sau cum ar fi unii colegi din diferite zone ale tarii care nu au avut tangente cu mine si nu au beneficiat de serviciile mele dar au sunat si nu in ultimul rand un mesaj de acest gen pe mine ma impresioneaza:
$1 scrie:$2ana acum am citit pagina cu pagina acest topic (am ajuns la 222) cu o deosebita placere.
Eu neavand posibilitatea de a sta pe langa un mecanic, am zis ca daca ma documentez si eu cate putin din mai multe locuri, o sa ma ajute la eventualele probleme aparute la masina.
Este pacat ca nu am reusit sa-l termin de citit inainte sa se supere bibanu, pentru ca apoi sa scriu si eu in el eventualele probleme aparute, care ori nu au fost discutate in el, ori au fost folositi alti termeni pentru descrierea problemei si din cauza asta nu am gasit rezolvarea.
Scriu si eu problema mea, in speranta ca nea bibanu ajunge la sentimente mai bune inainte sa imi duc masina la casat pentru ca imi scoate peri albi.
As vrea sa clarific ceva lucruri care chiar daca unele nu ar fi bine sa le fac publice,trec cu vederea odata ce am intitulat postul " ora de sinceritate" pentru a se clarifica toate aspectele odata pentru totdeauna:
-functia de director tehnic care este trecuta la avatarul meu nu este altceva decat o gluma facuta de un fost administrator care nu mai este printre noi,deci nu reprezinta un merit,
-forumul clubford.ro mi-a acordat 2 premii (de cel mai bun mecanic sau ma rog ce implica acest respectiv premiu)cosecutive in ultimii doi ani si pe acesta cale multumesc administratiei,
-topicul predestinat mie cred ca ajuta in buna parte colegii de forum deci este constructiv,
-nu am niciun fel de "relatii" in cadrul administratie aici facand referire la cei pe care am avut onoarea sa ii cunosc si mentionez ca in putinele cazuri in care ne-am intalnit,ne-am respectat,ne-am vorbit la dumneavoastra si cam atat,
-datorita faptului ca foarte multi colegi intra pe topic si ma intreaba de exemplu:cat costa sa le repar o caseta de directie sau un motor sau alte preturi vizand diferite operatii mecanice unii dintre dvs. au impresia ca eu castig foarte bine de pe urma forumului dar nu stiti ca de fapt ei sondeaza piata ca sa-si faca o impresie sau unii mai lucreaza pe acasa sa castige si ei o paine si se orienteaza cat sa ia ca sa atraga clientul.Dintre toti care ii vedeti acolo ca intreaba de casete de directie nu am reparat decat 2,pompe de servo niciuna,cutii de viteze niciuna,motoare vreo max. 10,distributii max.10,directii max. 5 si restul au fost cu "sefule vin sa mi-o asculti si mie un pic cam ce bate" si dupa ce le-am spus au rezolvat in alta parte,probabil in Bucuresti de unde veneau dar nu erau siguri la ce sa umble.Cifra de afaceri care s-a acumulat in 4 ani de zile pe toate aceste lucrari nu depaseste suma de 10.000 ron(100 mil. vechi) si acesti banuti au fost luati pe munca dar nici nu as putea sa nu recunosc ca acesti bani au fost incasati datorita reclamei care mi s-a facut pe forum si multumesc din nou cu acesta ocazie atat administratiei cat si colegilor care au avut incredere in mine si au preferat sa vina din toate colturile tarii sa lase masina la mine pentru diferite reparatii.Daca cineva doreste se poate face un sondaj de opinie ca sa confruntati cu cele relatate de mine.
La final as vrea sa-mi fac "mea culpa" spunand astfel,este adevarat ca de multe ori in eplicatiile mecanice pe care le dau,folosesc exemple din viata cotidiana sau fac paralele intre medicina generalista si mecanica dar toate astea nu sunt din rea intentie ci din motivul de a ma face mai bine inteles in fata interlocutorului ca sa plece bine informat si am si precizat asta acum 4 ani la deschiderea acestui topic precum ca nu voi folosi termeni strict tehnici deoarece nu iar pricepe decat poate 20% din utilizatori si aici chiar daca se vor supara moderatorii pe mine as putea sa le spun ca interesul meu este sa intelega oamenii cu probleme de ordin tehnic decat ca se supara moderatorul ca fac putin "off-topic"dar si aici ar fi de mentionat ca pana la disputa cu moderatorul care cu care am fost implicat as fi nerecunoscator daca as spune ca ceilalti in ultimul timp au trecut cu vederea si au fost mult mai permisivi daca au vazut ca totul este in regula.
As avea o singura doleanta in masura in care este posibila si aici fac referire la faptul ca ar fi cazul ca in momentul in care se considera ca "bat campii" intr-un anumit topic sa fiu monitorizat de respectivul moderator al sectiunii sau daca acesta nu observa sau nu este disponibil sa fie sesizat de cel care observa neregula dar fara a interveni de la el putere decat in cazul in care se impune o interventie rapida in lipsa acestuia cum ar fi discutii aprinse intre 2 utilizatori sau necesitati similare.
In fraza de inchiere as vrea sa ii comunic moderatorului Dan Ardelian pe care il si salut individual cu acest prilej,ca l-am respectat mereu,il voi respecta,am cautat sa nu am tangente cu el de niciun fel decat de ordin tehnic dar nu s-a putut fara urmari si sa nu astepte scuzele cerute pentru ca nu le va obtine niciodata datorita lipsei intemeiate a motivului care il invoca.
L.E. Sunt multi care atunci cand vor implini varsta de 50 de ani si vor avea si anumite dezabilitati vor vedea viata prin alta prisma decat cea de fata cand toate sunt bine structurate si la locul lor.
Oare s-a intrebat vreodata cineva de ce bibanu47 nu vine niciodata la intalnirile club ford sau alte activitati unde nimeni nu isi doreste sa lipseasca?
Unii stiu ca au facut-o dar nu cei care trebuie.
Va doresc o zi mult mai buna decat cea de ieri si bucurati-va din plin numai pentru simplu fapt ca dimineata va treziti la o noua zi de viata si imi cer mii de scuze pentru clipele pretioase din viata care le-ati pierdut lecturand cele scrise de mine.
Cu stima,
Gabi.