07 Mar 2007, 18:16
07 Mar 2007, 18:45
$1 scrie:$2alut baieti!
Am si eu nevoie de ceva sfaturi / recomandari!![]()
Luna asta (15 - 18 martie) vreau sa fac un weekend la ... Viena! Ceva scurt asa. Plecat joi si intors duminica noaptea. A fost o idee "la un pahar de vin" de 1 Martie cu un prieten: ne luam nevestele si le scoatem la plimbare!!! Nu am nimic aranjat (cazare sau altceva), asa ca orice sfat e bun!
Ma intereseaza:
- cateva obiective care merita vazute intr-un timp scurt
- o adresa de hotel/motel/pensiune in Viena sau mai aproape si cat mai ieftina![]()
- asigurare de viata sau sanatate - parca, de unde fac rost
- taxele de autoband in Ungaria / Austria cam cat costa si de unde le pot procura
- ceva sfaturi de drum mi-ar fi tare utile
- ce trebuie sa fac si ce nu trebuie sa fac
- restul ... le stiti voi mai bine si mi le spuneti si mie
- etc.
M-ar interesa adrese cat mai exacte, deoarece am un GPS MIO P350 cu IGO Europe si am vazut ca are adresele cat de cat exacte in Romania, deci in Austria... (sper sa ma ajute, ma bazez tare pe el ca de nu... am pus-o)
A! Cu detector radar am voie?
Astept cu nerabdare sfaturile unor cunoscatori !!!
Cu respect ...
Catalin
08 Mar 2007, 07:46
08 Mar 2007, 08:28
08 Mar 2007, 09:27
08 Mar 2007, 09:45
08 Mar 2007, 10:00
08 Mar 2007, 12:57
09 Mar 2007, 18:57
10 Mar 2007, 09:11
11 Mar 2007, 17:31
21 Mar 2007, 01:07
21 Mar 2007, 07:38
20 Aug 2007, 16:22
$1 scrie:$2eara buna la toata FORD-imea!!
Am revenit din scurta mea plimbare la Viena ( doar 4 zile![]()
) si concluzia ar fi "SUPERB" din toate punctele de vedere!!!
Am avut 3 zile/nopti pline, am vizitat, am cumparat, ne-am plimbat, am facut poze, s.a.m.d., asta datorita in mare parte si sfaturilor si recomandarilor voastre, drept pentru care tin sa va multumesc inca o data!
Cateva "impresii de calatorie" si sfaturi in acelasi timp:
In Romania... drumuri proaste, radare la greu, tot felul de viteji la volan, (a nu se intelege ca nu imi place in Romania, ba dimpotriva am vazut mare parte din ea si chiar avem zone si peisaje suberbe), de mare folos detectoru, o furam de cateva ori fara el !!!
In vama totul OK si la noi si la ei, ba la unguri la un semn facut de vamesii romani am trecut chiar fara legitimare, asadar placut surprins!
. Vigneta de Ungaria: 6 EUR/4 zile.
De la intrarea in tara vecina am pus-o la treaba pe "Ioana" - (in atentia d-lui Adispan si nu numai) - GPS Mio P350 si in acelasi timp cea mai buna prietena de drum! M-a dus la toate destinatiile posibile si m-a scos din multe incurcaturi. Desteapta fata!!! In Romania are toate traseele, in schimb nu prea concorda vitezele de deplasare (cele afisate pe ecran cu cele de pe marcajele rutiere) => "A-ti depasit limita de viteza". Din Ungaria problema se schimba. Ioana cunoaste fiecare traseu, stie toate vitezele de deplasare pe fiecare (auto)strada in parte, are o precizie intre 0.80 - 1m, cand e senin si vreme frumoasa receptioneaza si 12 sateliti din 12 afisabili pe ecran, reconficureaza traseul aproape instantaneu. Stie toate punctele/zonele unde sant instalate camere video de control si radare fixe de pe traseu atat pe autoband cat si in oras, in special in Viena - Austria, te atentioneaza sonor cu 600 - 800 m inainte de locul cu pricina. Doamne fereste sa ai 11 Km peste limita de viteza pe care o are memorata si te apropii de un radar ca urla de-ti sparge urechile!!. In Budapesta i-am dat ca traseu "Centru". Desi am luat-o pe toate strazile care am vrut nu am reusit sa ma pierd. La un moment dat am ajuns pe o strada care era in lucru si era blocata. Am facut stanga imprejur si Ioana a reconfigurat imediat alt traseu! Am ajuns in centru fara nici un fel de problema!!! Stie toate intrarile si iesirile pe/de pe autobahn, nu ai voie sa gresesti daca ii respecti instructiunile!
Cam atat despre "Ioana" ca prea am laudat-o, dar chiar merita laude! Adispan daca te intereseaza mai multe amanunte da-mi de stire. Va recomand daca faceti o iesire afara din RO sa va procurati un GPS. Isi merita toti banii!
Buuuun!
In Austria (vigneta de autobahn 7,60 EUR / 10 zile), normal ca in primul rand am dat ca traseu "Designer Outlet Parndorf"!! M-a dus Ioana pana parcarea centrala fara comentarii! (Bucuria nevesti-mii. Raiul pe pamant!!). Apoi, urmatoarea destinatie Hotel Etap. Am ajuns fara probleme in fata hotelului. Mentionez ca nu am facut rezervare inainte. Am mers la noroc. Mai aveam cateva adrese de hoteluri/pensiuni in caz de nevoie, dar am gasit camere - 51 EUR/camera/noapte fara mic dejun inclus la Etap. L-am preferat in pofida pretului mai ridicat fiindca era cat de cat mai aproape de centru. Seara iarasi, plimbari si cumparaturi. Am mers numai cu masina, Ioana si-a facut din nou treaba cu sarg. Nu a dat nici cel mai mic semn de indoiala in configurarea traseelor si va asigur ca am pus-o la munca serios. In anumite momente din cauza atitor reconfigurari de traseu, limitari de viteza si in special al camerelor video si radare (in Viena sant foarte multe), nu-i mai tace gura si deja devine enervanta!
Viena noaptea e superba, nu se poate descrie in cuvinte!! Arta, cultura, istorie, monumente, palate, Primaria si Opera, StefanDome si piata, Belvedere... lumini, vitrine, foarte multa lume de toate nationalitatile, agitatie... ce mai ..."de vis ".
Acu si partea urata: noaptea pe la 02.00 cand ne-am intors la Etap, am lasat masina intr-o parcare goala langa hotel, parcare ce apartinea unui magazin din vecinatate. Deh, ca in Romania. Dimineata... masina lipsa!!! Bineinteles, am mers la magazinul cu pricina, i-am explicat vanzatoarei ce vrem, a inteles ce ne doare si foarte frumos ne-a dat nr. de telefon si adresa firmei care a ridicat masina. Bineinteles ca patronul magazinului chemase hingherii de auto sa o ridice.
Nu am inteles cu ce il deranja, dar... Asadar, am luat taxi, i-am aratat adresa (cam vreo 6 km departare in zona Shopping Center Sud aprox., pentru cei care cunosc), a vazut adresa, si-a dat seama si a zambit. Am ajuns, paznicul de la parcomat (sau cum se cheama) ne-a taxat cu 180 EUR dupa negocieri.
Total parcare 1 noapte auto: 180 EUR recuperat + 20 EUR taxi = 200 EUR!!!
SFAT: NU LASATI MASINA NICI 3 MINUTE PARCATA AIUREA, CHIAR DACA VI SE PARE CA E IN SIGURANTA! DATI SI 50 EUR PENTRU PARCARE CU PLATA SI TOT IESITI MAI IEFTIN! MARE ATENTIE!!!!
A doua seara am parcat la hotel, frumos, parcare subterana, in siguranta, 0.5 EUR/ora. Asta e, din greseli invata omul!!!![]()
![]()
![]()
Acu, ma iertati dar e cam tarziu ... si maine tre sa merg la serviciu. Poate o sa continui povestea alta data... daca nu v-am plictisit!
Cu respect,
Catalin
21 Aug 2007, 18:28
21 Aug 2007, 21:41
25 Iun 2008, 17:25
25 Iun 2008, 18:44
26 Iun 2008, 12:08
$1 scrie:$2tata agitatie cu vignetele in ungaria!!!!
am fost de o gramada de ori, nu mi-am luat niciodata si nici naiba nu te intreaba de ele
05 Mar 2009, 22:26
06 Mar 2009, 03:41
06 Mar 2009, 12:47