In sfirsit...dupa mai bine de 3 luni de asteptare, a dat domnu' si dealerul local si am intrat in posesia masinutei

. E o
fiesta ST, colorado red, interior rosu cu negru, fara dungi, echipare standard ST pt Romania (adica 150cp, abs, ebd, 4 airbaguri, geamuri electrice, oglinzi electrice si incalzite, ac, discuri frina fata+spate, jante tip ST pe 16, etc...).
Primele impresii.
O masina mult peste clasa ei atit ca performante cit si ca dotari. Demaraj f. bun, bate muuulte masini cu motoare similare din clasele mari, stabilitate bunicica tinind cont de inaltimea ei, spatiu interior f. mult pt clasa ei, frine ferme dar nu sa te arunce prin parbriz. Din pacate cei de la ford m-au anuntat ca masina este limitata mecanic din fabrica pina la 2500 km, adica pina la prima revizie. Viteza maxima e in aceasta perioada e undeva la 145km/h din cei 208 constructivi. Asa ca mai am de asteptat pina ma voi bucura de intreaga ei putere.
Puncte slabe
Pozitia scaunului f. sus..., mult prea sus pt o sportiva. Deocamdata nu am gasit o pozitie multumitoare pt condus.
Vizibilitatea redusa asupra tabloului de bord daca optezi pt o setare sportiva a volanului. Unele din indicatoare sint blocate vizual de pozitia volanului si oricum ai face, nu le poti vedea pe toate.
Oglinda retrovizoare ofera un unghi f. mic de vizibilitate, datorita dimensiunii ei, a geamului hayonului de dimensiuni reduse si a montantilor spate cam mari dupa parerea mea
Schimbatorul de viteze....dintr-un cauciuc jenant de zici ca e cauciucul de la un burduf de cap de planetara de dacie. Asta desi masina are pachet piele - scaune piele, volan piele....
Aaaaa..si inca ceva...Reactia participantilor la trafic este de 2 feluri. Fie una de total sictir daca mergi calm.."uite-l si pe asta cu amarita lui de fiesta cum se tiriie...". Asa ca te incaleca toti de la matizuri la bmw..si de la clio la mercedes. Cred ca aici dungile OTP si cele laterale isi au un rol bine definit. Ii pun pe ceilalti participanti la trafic in garda ca nu e deloc o biata fiesta. Al doilea gen de reactie..."am timp sa ma bag ca pina vine asta cu fiesta lui...."..si te trezesti ca fac niste ochi cit cepele pt ca nu inteleg cum ai ajuns linga ei atit de repede....
Deocamdata atit...Pe parcurs si alte impresii...