Focusul meu - BLUE SHADOW
Desi am cumparat masina in 2008 si sunt membru al forumului clubford din martie 2009, abia acum reusesc sa fac prezentarea masinii mele: Ford Focus II Trend Collection.
In anul 2008 m-am hotarat sa achizitionez o noua masina. Gandul meu era de a cumpara un Renault Megane. La aceea vreme preturile la masini fiind ridicate, atat la cele noi cat si la cele rulate, mi-am indreptat atentia spre cele rulate. Am inceput sa studiez piata interna de Megane second-hand pe site-urile specializate in vanzarea de masini, pana intr-o zi cand am vazut in Brasov un Ford Focus II de vanzare la un pret ce depasea 10000 euro. L-am indragit. Ce era de facut? pentru ca eu ma gandeam la Megene si la un pret de pana in 9000 euro. Am inceput sa caut pe net comparatii intre Megane si Focus si m-am hotarat: Vreau Ford Focus II. Dupa mai multe cautari pe net si prin targuri am gasit doua la Sibiu, unul la Timisoara si mai multa bucati la Calan jud Hunedoara. Pe atunci cerintele mele erau destul de sarace: sa fie pana in 9000 euro, benzina (pentru ca nu fac multi km pe an), servodirectie, aer conditionat, ABS, euro 4, oglinzi electrice si incalzite, proiectoare ceata, pana in 70000km si cam atat. Cele din Sibiu si Timisoara erau vandute de persoane fizice, iar cele din Calan de o firma specializata in vanzarea de masini noi si second-hand. Am pleacat cu un prieten la Calan, pentru ca fiind mai multe bucati aveam de unde alege.
Si am cumparat-o: Ford Focus trend collection din 2005 culoare blue ink metalic 42800km la bord. Sunt foarte incantat de alegerea facuta. Masina era neinmatriculata si fusese adusa din Las Palmas - Insulele Canare. Pretul de achizitie a fost de 9000 euro cu numere rosii, asigurare si garantie un an de zile. Firma de la care am cumparat-o foarte serioasa. Taxa de poloare m-a costat 200 si ceva de euro. Pentru ca garantie sa intre in vigoare a trebuit sa fac schimbul de consumabile in 14 zile de la achizitie la o reprezentanta Ford. Si atunci am schimbat: uleiul, filtrele, placutele frana, bujiile, test electric, test frane, test amorizoare. Masina arata ca si noua. Unde ma uitam - la vopsea, la interior, sub masina, motor, etc - era ca si noua.
Costul total achizitie, taxa poluare, imatriculare, revizie a fost pana in 9800 euro.
An de an am indragit focusul meu tot mai tare. Schimburile de consumabile le-am facut la timp si nu am avut probleme majore. Singurele lucruri care am fost nevoit sa la inlocuiesc au fost pompa de la spritiera, becurile de la faza scurta si arcul de la usa sofer. In timp, din cauza "desteptilor" din trafic a trebuit sa vopsesc cateva elemente de caroserie si am spart deflectorul de aer de sub spoiler. Si acum am pragul si usa dreapta putin infundate.
Masina a venit cu urmatoarele dotari stock:
-motor 1.6 16v benzina
-servodirectie
-ABS
-aer conditionat
-oglinzi electrice si incalzite
-proiectoare ceata
-reglarea intensitatii luminii bord
-kit roata rezerva
-triunghi reflectorizant
-manual utilizare masina si radio-cd
si celelalte dotari stock pe care le stiti la trend
Ce am facut la masina:
-cotiera aftermarket dedicata
-ceasuri cu CB + maneta + senzor temperatura
-rama plafoniera cu suport de ochelari
-plafoniera spate
-lumini de curtoazie la parasolare
-ornamente pedale de aluminiu
-protectie praguri autocolante
-cauciucuri iarna
-set capace roti noi (pentru ca din setul original doua mi-au fost furate)
-leduri plafoniere
-leduri la numarul de imatriculare
-duze spritiera tip perdea
-modulator FM
si am achizitionat multe chestii pe care nu le-am montat inca:
-cotiera originala focus facelift
-radio-cd oval + suporti + rama
-mufa AUX
-ceasuri turbo ST (vor fi doar ornamentale)
-butoane sistem incalzire alt model
-footrest aluminiu
-protectii praguri autocolante noi
-leduri pentru iluminatul bordului in rosu (ce a mai ramas)
-capacele ventil cu logo Ford
Ce as vrea sa fac la masina:
-sa montez toate chestiile de mai sus (in primavara pentru ca acum e frig afara)
-cesuri cu CB de facelift
-sa imbrac in folie carbon cateva ornamente
-iluminat ambiental
si altele pe care o sa la vedeti pe parcurs, iar la exterior:
-bara fata de ST
-bara spate de ST sau facelift
-eleron ST
-praguri
-faruri cu interior negru (poate le vopsesc pe ale mele)
-jante Alutec Poison Black pe 16"
-revopsirea masinii integral
Pentru ca vorbele mele nu au valoare fare poze, iata masina:
-
paul talpau - Ford Freak
- Maşina:
- VIN: