Discutii libere/forum
Ne era mai bine pe vremea comunismului?
Moderator: Automatistul
Re: Ne era mai bine pe vremea comunismului?
de Mircea54 » 03 Apr 2012, 01:56
- Mircea54
- Incepator
de Nic_Bv » 03 Apr 2012, 07:58
Blog personal:
"Cred cu fermitate că există o singură formă de educație, autoeducația" - Isaac Asimov
de TOTALSENDER » 03 Apr 2012, 08:03
Vand Calculator de Confort pentru Mondeo MK3 2001 Ghia, volan stanga - (cu functia de degivrare parbriz) -100 RON !
-
TOTALSENDER - 1nsane Member
- Maşina:
- VIN:
de Nic_Bv » 03 Apr 2012, 08:37
Blog personal:
"Cred cu fermitate că există o singură formă de educație, autoeducația" - Isaac Asimov
de TOTALSENDER » 03 Apr 2012, 09:12

Din nefericire nu posed niste informatii prea amanuntite referitoare la acele momente - si oricum, ceea ce am mai auzit/vazut pe posturile TV cred ca sunt chestii subiective.
Tot personal il privesc admirativ pe Antonescu - dar asta e o chestie de chibit, strict subiectiva !
Nu sunt un sustinator al monarhiei (sau ce a fost la noi). Insa sunt incantat de modelul pe care-l vad la altii care au monarhie (sau, ce e la ei).

Vand Calculator de Confort pentru Mondeo MK3 2001 Ghia, volan stanga - (cu functia de degivrare parbriz) -100 RON !
-
- Maşina:
- VIN:
de Nic_Bv » 03 Apr 2012, 10:20
Blog personal:
de catalin1972 » 03 Apr 2012, 10:38
"'jaba culegi , daca nu sortezi " (Piri neni )
-
catalin1972 - 1nsane Member
de TOTALSENDER » 03 Apr 2012, 12:22
Ma gandesc ca e posibil sa fi fost tot felul de constrangeri, si, cred ca atunci, in mod cert, nu era ca azi, ci mai repede la modul "treci la noi sau te-mpuscam".

Asa ca, analizele de azi, oricum ai lua-o vor fi scoase din "context" !
Asa, off-topic (sper sa nu ma ia careva la 11 metri

- inteleg ca parghia esentiala care a dus la decimarea in masa a evreilor in Germania nazista a fost "conditia" sociala precara a nemtilor din anii aia, pusa in scena mai ales de evrei
- practic, peste tot pe unde te duceai (la bacanie, la nu stiu ce functionar al statului etc) dadeai de evrei;
- erau la mana evreilor
- mai mult de atat, proprietarul bacaniei (evreul) specula la maxim saracia nemtilor (tot mai umiliti in propria tara) in sensul ca il credita pe cumparator care era nevoit sa gireze cu proprietatea X sau... mai stiu eu ce - si... tot asa s-a adunat ura fata de evrei
- a fost de ajuns sa apara unul precum Hitler care sa devina portavocea suferintelor si dorintelor intregului popor...
Povestite azi, rupte din context, lucrurile astea par de neintele - in vremurile alea insa.... posibil ca sunau altfel. (fara a aproba in vreun fel atrocitatile alea).

-
- Maşina:
- VIN:
de sanderoalex » 03 Apr 2012, 16:24

-
sanderoalex - Gold Member
- Maşina:
de catalin1972 » 03 Apr 2012, 20:36

- inteleg ca parghia esentiala care a dus la decimarea in masa a evreilor in Germania nazista a fost "conditia" sociala precara a nemtilor din anii aia, pusa in scena mai ales de evrei
- practic, peste tot pe unde te duceai (la bacanie, la nu stiu ce functionar al statului etc) dadeai de evrei;
- erau la mana evreilor
- mai mult de atat, proprietarul bacaniei (evreul) specula la maxim saracia nemtilor (tot mai umiliti in propria tara) in sensul ca il credita pe cumparator care era nevoit sa gireze cu proprietatea X sau... mai stiu eu ce - si... tot asa s-a adunat ura fata de evrei
- a fost de ajuns sa apara unul precum Hitler care sa devina portavocea suferintelor si dorintelor intregului popor...
Povestite azi, rupte din context, lucrurile astea par de neintele - in vremurile alea insa.... posibil ca sunau altfel. (fara a aproba in vreun fel atrocitatile alea).

Au fost multe ,normal ,nu se discuta de ele ...spre exemplu un comando de evrei a pus o bomba in Parlamentul Romaniei in 1920 omarind mai multi parlamentari .Centrul lor de antrenament,unde pregateau actele subversive contra Romaniei ,era la Odessa !Suna cunoscut orasul asta ,nu ?
Pe 1 aprilie s-au implinit 71 de ani de la masacrul de la Fantina Alba ,a fost vreo comemorare la tv ??
-
de cimbrisor » 03 Apr 2012, 21:49
catalin1972, nu crezi ca si la vremea aia s-a gasit cineva care sa il puna pe Hitler(si sa fie destul de nebun) in acea pozitie incat sa lucreze pentru bunastarea lor prin testarea de noi arme, prin transferarea averilor evreilor pentru noi experimente, etc.?
Cum a fost gasit unul ca Napoleon, asa a fost gasit si unul ca Hitler.
Pentru niste unii, viata noastra a tuturor(indiferent de epoca) reprezinta...maney,maney,maney.
Toata istoria se bate cap in cap cu teoria conspiratiei.
E ne dam si noi cu parerea.
Bafta!
Amsoil the best of the best.
-
cimbrisor - Member
- Maşina:
de cimbrisor » 03 Apr 2012, 22:14
Treaba cu ,,sa-l ,,alegi'' ''.
Mai bine iesea cu ai dreptul sa votezi, nu sa-l alegi.
Ca de ales, il aleg altii.
Inca o data bafta!
Amsoil the best of the best.
-
cimbrisor - Member
- Maşina:
de Mircea54 » 22 Apr 2012, 08:28
- Mircea54
- Incepator
de catalin1972 » 22 Apr 2012, 12:48
-
de sanderoalex » 22 Apr 2012, 17:29

-
sanderoalex - Gold Member
- Maşina:
de Nic_Bv » 23 Apr 2012, 10:57

revenind la realitatea care ne inconjoara, ia uite ce am primit pe mail:

probabil ca vasnicii cautatori de pixeli albastri vor sari ca arsi... stati linistiti, nu o dam pe politica. E doar un pamflet.
Blog personal:
de catalin1972 » 23 Apr 2012, 21:05

-
de Mircea54 » 23 Apr 2012, 21:31

- Mircea54
- Incepator
de Nic_Bv » 24 Apr 2012, 08:06
@Mircea54: am ras de m-am cocosat la remarca ta cu heraldica lui nea Misu repatriatu'. Despre ce "titulatura oficiala" vorbesti intr-un stat care nu mai este monarhie de mai bine de jumatate de secol?
Sunt convins ca si Cioaba are o heraldica proprie.

Acum la modul cel mai serios: spune-mi un singur lucru facut de Mihai Hohenzollern, pentru Romania. Un lucru de valoare regala.
Blog personal:
de Mihai L » 24 Apr 2012, 21:13
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
-
Mihai L - Membru al Asociaţiei ClubFord
- Maşina:
de Nic_Bv » 25 Apr 2012, 08:36

Perfect de acord la faza cu prestanta. Ca mic intreprinzator in UK, ca tata, bunic, om ponderat si cu pasiuni nevinovate, are intr-adevar o anumita eleganta, un comportament aristocratic in fata caruia imi scot palaria.
Dar sincer, nu as avea curaj sa incredintez in mainile lui nici administrarea blocului in care locuiesc. Daramite conducerea unei tari cu peste 20 mil. de suflete.
Si ca sa nu fiu gresit inteles, am toata stima si admiratia pentru munca depusa de primii doi monarhi, Carol I si (partial) Ferdinand. Dar cand am inceput sa fim condusi de monarhi nascuti in Romania, lucrurile au luat-o razna. Sa fie oare blestemul tezaurului de la Sinaia?
Blog personal:
de Mircea54 » 30 Apr 2012, 20:35
Nu ar strica sa ne oprim la aprecierea cu prestanta si atat!
Separarea dintre Carol I si Ferdinand pe de o parte si ceilalti membri ai Casei Regale nu se sustine.
Cu toata scaderea din vremea lui Carol al doilea, nu a existat o problematica atat de complexa si crancena precum perioada WW2 si cea de dupa.
Si nu trebuie sa gandim la modul absolut ci relativ, in relatie cu actualitatea, in comparatie cu politicienii actuali, care sunt sub orice critica.
Casa Regala, cu adevarat deasupra jocului politic al partidelor, ar fi ceva benefic pentru tara.
Model de comportament, de moralitate, de corectitudine.
Asa cum a mai fost la noi, asa cum este si azi in jumatate din tarile europene importante.
Dupa razboi, Romania a intrat intr-un cosmar care a fost prelungit prin continuitate si dupa momentul Dec 1989, care continua si azi, dupa 65 de ani.
Concluzia cred ca este clara.
Altfel, cat credeti ca va trece pana cand nemultumirea fata de USL va aparea?
- Mircea54
- Incepator
de Mihai L » 30 Apr 2012, 21:06
-
- Maşina:
de Nic_Bv » 30 Apr 2012, 21:30

Te-as ruga sa dezvolti un pic motivatia pentru care ai introdus in acelasi context "Carol al doilea" si "moralitate". Sunt doua elemente disjuncte!
Apropo de Carol al II-lea: a fost reinhumat la Curtea de Arges, dar in exteriorul manastirii in care odihnesc ceilalti regi. Iar Mihai nu a participat la ceremonie! Despre ce comportament si moralitate discutam aici?
Blog personal:
de Mircea54 » 05 Mai 2012, 18:57
Prea multi romani, majoritatea romanilor sunt INCA imbibati de ura si de prejudecatile inoculate de comunisti.
Manipularea reusita este atunci cand cei manipulati Nu sunt constienti de acest lucru.
In legatura cu Casa Regala a Romaniei, gresiti 100%. Suta la suta, atat este de grav!
Ceea ce numiti "argumentatie" sau "demonstratie" este o totala lipsa de sens.
Este suficient (din pacate) sa se adune doi-trei insi care, sustinandu-se unii pe altii, "sa faca misto" de o afirmatie de genul "1+1 = 2".
Chiar nu observati in ce "hal de stare" ne gasim?
Nu observati ca urmeaza (conform planului!!!) o nemultumire MAJORA impotriva USL si deci exista pericolul real, pentru inca 4 ani, al unui succes al acelorasi indivizi abjecti, in fond aceiasi de dupa ww2 sau copiii lor sau nepotii lor?
Picard out.
- Mircea54
- Incepator
de Nic_Bv » 05 Mai 2012, 19:14
Ceea ce evident nu e cazul, din moment ce - fara suparare - te zbati in generalizari aiuritoare...
Cat despre USL, hai sa n-o dam in politica. Pierdem timp aiurea si il suparam pe Toxi Ros Imparat. Mai bine sa ne gandim ca toti politicienii sunt la fel - adica jenibili - si sa asteptam sa ne surprinda in mod placut. Sa ne trezim intr-o dimineata cu >1000 km de autostrada, scoli curate si spatioase, spitale ultradotate... eeeh, dimineata aia e tare departe!
Blog personal:
de Mircea54 » 05 Mai 2012, 19:26
Limba in care ne exprimam este buna pentru literatura, poezie, teatru, arta...
In asemenea limbaj orice poate fi contrazis.
Asa ca argumentul pe care il ceri, oricare ar fi el, poate fi usor "dat jos" FARA contra-argument valabil!!
Misto-ul de 2 parale este suficient!
Aceasta este caracteristica esentiala a tot ce se intampla de 22 de ani la noi!
Si, desigur, romanii nu sunt constienti, nenea!
Este nevoie de ceva anume, de ceva premise pe care romanii, indubitabil, nu le au, nu le-au convenit inca.
Nu se poate discuta nimic fara, de exemplu, un sens comun acceptat pentru ce inseamna "argument".
Deci, daca cumva nu s-a inteles, comunicatia este imposibila!!
- Mircea54
- Incepator
de Mihai L » 05 Mai 2012, 22:38
Da-ne un semn.

-
- Maşina:
Înapoi la Discutii libere/forum