ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
31 Aug 2011, 10:25
Da arde-i una in spate ca sa iei cateva puncte si amenda.

Sincer in cazul unei franari "de urgenta" eu chiar sunt curios cati dintre voi se mai gandesc "oare sa apas ambreiajul ?". De cele mai multe ori frina de urgenta nu presupune reducerea pana la 0 a vitezei. Deci mergi cu 60 prin oras si trebuie sa pui o frana brusca, atunci probabil franezi timp de 1 secunda si ajungi la 40 , fiind in treapta a 3-a , deci as deduce de aici ca ambreiajul in cazul unei frane care rupe pedalierul, l-am apasa doar ca sa nu moara motorul la un moment dat.
Eu chiar as fi curios cum ar putea distanta de frinare sa fie mai mica cu ambreiajul decuplat fata de atunci cand e cuplat si masina franeaza o data din "motor" , iar a doua din ansamblul placute-disc. (sa zicem
Nu zic ca nu o fi posibil , dar as vrea sa vad negru pe alb testele respective.
07 Iun 2012, 20:08
In intersectiile din Bucuresti cind se vireaza la stinga, cele doua coloane din sens opus care vireaza ocolesc prin dreapta centrul intersectiei, se intersecteaza si se blocheaza una pe alta, si nu mai inainteaza niciuna. In Timisoara cele doua coloane care fac la stinga ocolesc prin stinga centrul intersectiei si trec tangential una pe linga alta, nu se incurca reciproc; cind una are liber, coloana respectiva trece. Daca nu ma inseala memoria, parca am vazut ca in unele intersectii din Bucuresti (una parca e pe Mihai Bravu) s-a marcat cu vopsea drumul de urmat pentru viraj la stinga pentru a nu se mai intersecta cele doua coloane; dar degeaba, daca nu ai cu cine ....
08 Iun 2012, 23:35
da conform legislatiei rutiere cand vrei sa virezi la stanga si din fata vine alt vahicul car semnalizeaza intentia de a vira si el la stanga cele doua vehicule v-or trece unul pe langa celalalt fara a ocolii centrul imaginar al intersectiei cum era inainte, cand treceau fiecare prin staga celeilalte acum v-ar trece prin dreapta
08 Iun 2012, 23:54
Eu as zice ca problema e alta...daca mergi inainte de pe banda din stanga vei avea o problema pentru ca te trezesti cu cel de pe sensul opus in fata.
As zice ca la aglomeratia din Bucuresti undeva catre 10-15% din intersectii ai sesiza un avantaj (practic solutia e buna in general pentru sensurile care sunt cu incarcare diferita). Daca se merge in coloana nu prea mai ai avantaje.
09 Iun 2012, 16:07
Si in Bucuresti exista, in functie si de ora, unele directii cu incarcarea traficului diferita fata de sensul opus.
Acolo unde o buna parte din trafic vireaza la stinga, ar fi util ca semafoarele sa fie pe verde alternativ, pentru ca daca cele doua directii de sens opus au verde simultan, doar citeva masini pot patrunde in intersectie pentru viraj la stinga, si se fac niste cozi ....
09 Iun 2012, 16:19
Noi nu avem peste tot nici macar intermitent pentru la dreapta...
09 Iun 2012, 17:34
La intersectia de la Dimitrov exista o astfel de reglementare, insa acolo exista semafor dedicat pentru stanga pe ambele sensuri de mers si astfel cele 2 coloane de masini nu se intersecteaza. Daca nu exista semafor dedicat, nu vad ce avantaj exista prin faptul ca nu se mai ocoleste centrul imaginar al intersectiei, pentru ca cei care vireaza la stanga se vor poticni imediat dupa plecarea de la semafor acordand prioritate celor care vin din sens opus, si pana se schimba culoarea semaforului, mai putine masini vor putea trece intersectia.
09 Iun 2012, 21:07
Teoretic exista... Pe langa faptul ca daca unul din sensuri este liber se poate trece, este si varianta unui blocaj perfect (daca se intind masinile pe sensul catre stanga fara spatiu suficient intre ele si ies in intersectie chiar de la semafor, nimeni nu o mai poate lua la stanga).
09 Iun 2012, 22:41
Uneori aproape ca se intampla faza cu blocajul perfect (ex. intersectia sos. Fundeni-sos. Pantelimon), probabil ca o solutie ar fi in acest caz adoptarea unei semaforizari ca in orasul Constanta, unde se face verde, pe rand, pentru fiecare din cele 4 sensuri de mers ale unei intersectii.
09 Iun 2012, 22:59
Las' ca sunt si multi soferi care forteaza, sa fim seriosi. Pe de alta parte, numarul mare de coloane distincte creste aglomeratia la semafor. Vezi Televiziune, Stefan cel mare x Dorobanti.
09 Iun 2012, 23:08
Stiu ca forteaza, ma cam surescit cand vad ca am verde si astept sa se elibereze intersectia sa pot sa trec, si taman atunci vine unu din sens opus si se infinge repede la stanga si ramane blocat in fata mea, asta-i traficul din Bucuresti, frustrant. In astfel de situatii, mi-as dori o semaforizare ca in Constanta, sa-i mai linisteasca pe zmeii astia.