Salutare,
Experienta mea legata de TV...
Am cumparat initial un Samsung LED C5000 (diagonala 81 cm), l-am tinut 2 saptamani (aveam posibilitatea sa-l returnez in 30 de zile) si apoi l-am dus inapoi, fiind nemultumit de calitatea imaginii in momentul in care te deplasai cu cateva grade in lateral. Nu mai zic de negrul "albicios" din colturile ecranului, destul de suparator, in momentul in care urmaream un film si erau scene intunecate.
Ulterior, l-am schimbat cu un Samsung LCD C530 (diagonala 102 cm) care functioneaza perfect si sunt foarte multumit de calitatea imaginii si a culorilor. Desi nu are slot de retea, nu-i duc lipsa, atat timp cat pot conecta un hdd extern.
Daca luati Samsung, asigurati-va ca panelul este original Samsung pentru ca stimatii domni de la Samsung inglobeaza in "pachet" paneluri mai putin calitative (sa nu zic proaste). Pana de curand, cei de la Samsung lipeau pe carcasa un sticker cu modelul de panel (SQ01, SQ02 etc), dar acum nu mai exista asa ceva. Pentru a verifica acest lucru, cu TV-ul in stand-by se apasa succesiv tastele Info - Menu - Mute (de pe telecomanda) si apoi se apasa butonul de Power On/Off. Va aparea un meniu de service, de genul:
RFS:1002
2010-05-24
Type:40A6AF0C
Model:2E40C530
Factory data ver: 469
EERC Version:208
Modelul de panel este dat de linia: Type:40A6AF0C si decodarea lui inseamna:
A — panel manufacturer (A = Samsung; D = CMO; L = AUO; I = CPT)
1 — frequency (6 = 50/60 Hz; 1 = 100/120 Hz; 2 = 200/240 Hz)
U — panel (A = AntiGlare; T = TN; U = Ultra Clear)
F — resolution (F = Full HD; H = HD; U = UD)
0 — 1st, 2nd panel and so on (1st = 0; 2nd = 1 ...)
C — backlight unit (C = CCFL; L = LED; E = Edge LED)
Cine este interesat de mai multe info, poate cauta pe Google sau ii pot trimite niste pdf-uri studiate de mine inainte de achizitionarea TV-ului.
Scuze pentru postul prea lung!

O zi buna si spor la cumparaturi!