Discutii libere/forum

Scoala de soferi... ce recomandati?

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Scoala de soferi... ce recomandati?

Mesajde kosmin » 30 Aug 2007, 12:33

Salut...

Prietena mea trebuie sa faca scoala de soferi, aici in bucuresti. Ideea e ca am auzit ca mai toate firmele de scoala de soferi au instructori foarte dezinteresati(nu fac sedintele complete, te plimba aiurea prin oras sa isi faca ei treburile, si cel mai important... nu prea te invata mare lucru... tips&tricks prin trafic...).

Daca aveti vreo recomandare, sunteti bineveniti. As vrea un instructor bun care sa isi faca treaba serios.

Aaa... tot aici puteti scrie si contrarecomandari :D.

Multam
FordFocus Trend 007 / 1,6 TDCi / 90CP / H-B 5 usi / Kelp Metallic
kosmin
Gold Member

Maşina: Ford Focus MK2, 2006, 1.6 TDCi, 90 cp, Trend 007

Mesajde Mihai L » 30 Aug 2007, 13:53

Nevasta-mea face acum scoala, am trecut si eu prin tatonari... :D
Din ce am gasit pe net, la capitolul "Fugi de ei" ar fi Scoala Auto Teo (pe Campia Libertatii, sunt la mine in zona)
In final nevasta-mea a mers pe recomandarea unei colege la scoala auto gip. Pana acum ar fi OK din punctul de vedere al faptului ca vin la tine si te lasa unde vrei, dar intructorul are ceva lacune (de ex. ca tre' sa tina piciorul pe ambreiaj la stop... :shock: ). Ma rog, la astea marunte mai lucrez eu, in rest nu isi face treburile in sedinta de condus, etc...
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde zaboss » 04 Sep 2007, 02:14

rodell - dr. taberei. şi eu şi nevasta am luat carnetul cu ei. acum au nişte citroenuri c1, perfecte pentru doamne.
Light travel faster than sound, that's why some people seem brighter until you hear them speak.
zaboss
Gold Member

Maşina: Waiting
VIN: rosusecrecesimult

Mesajde kosmin » 04 Sep 2007, 13:07

Salut... nu ma intereseaza sa ia permisul... ma intereseaza sa invete ceva. Nu ma incalezeste cu nimic daca ia permisul, si dupa 2 saptamani face vreo traznaie.
kosmin
Gold Member

Mesajde zaboss » 04 Sep 2007, 13:21

Păi la asta m-am referit şi eu. Nici eu, nici soţia nu am dat şpagă pentru a-l obţine.
Recomandarea mea este să mergi pe mâna unei şcoli mari - Ilioara (mama şcolilor de şoferi din Bucureşti), Rodell... La Rodell dau examene şi Bidi Transul, şi Dinu... Ca să nu mai vorbim de instructorii independenţi.
Light travel faster than sound, that's why some people seem brighter until you hear them speak.
zaboss
Gold Member

Mesajde Ecstaz » 04 Sep 2007, 13:24

http://www.autotudor.ro/?m=4

Recomand cu mare caldura pe dl Tudor Lucian. Mi-a fost instructor si am fost foarte multumit de el. Acum si-a deschis firma si mi se pare ca lucreaza numai pe 206, sau pe 207. Eu nu il pot recomanda decat pe el, pe ceilalti nu ii cunosc. Din 5 cunoscuti care au facut cu el toti au luat din prima, asa ca mergeti pe mana lui.
My ride: Ford Mondeo 2003 1.8L 125HP (gas)

Sa aveti o zi FORDmidabila.
Ecstaz
Gold Member

Mesajde Mihai L » 04 Sep 2007, 13:25

In cazul asta eu zic sa cauti un instructor adevarat, nu o scoala (mica/mare, nu conteaza)...
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde zaboss » 04 Sep 2007, 14:36

$1 scrie:$2n cazul asta eu zic sa cauti un instructor adevarat, nu o scoala (mica/mare, nu conteaza)...

Păi instructorii mari unde crezi că au învăţat meserie? La una din şcolile mari.

Când lucrezi cu un instructor ai unele avantaje, dar şi dezavantaje. Chiar dacă teoretic un particular poate fi mai flexibil, el poate avea deja suficienţi clienţi astfel încât să nu mai aibă acea flexibilitate a programului (iar dacă nu are clienţi ar fi cazul să te întrebi de ce). În plus, una este să ai clienţi în flux continuu, cum se întâmplă la o şcoală de şoferi, şi alta este să ai ocazional. Mai sunt şi cursurile de legislaţie, pe care trebuie să le faci la o şcoală - aşa că, chiar dacă mergi pe mâna unui particular, tot la şcoală ajungi. O altă problemă poate fi la examen, deoarece şcolile îşi programează mai întâi elevii lor, ceea ce poate fi un dezavantaj în plan psihologic - când va trebui să intri în trafic după ce au picat 60% din cei dinaintea ta, când poate poliţaiul este deja iritat şi nervos...
La fiecare şcoală, instructorii buni sunt cunoscuţi - te poţi interesa la cei care au terminat recent - şi poţi cere să fii programat la unul dintre ei.
zaboss
Gold Member

Mesajde shadow » 04 Sep 2007, 15:43

Scoala de soferi Gabriel. Daca vrei sa-ti recomand si instructor da-mi PM.
shadow
Gold Member

Mesajde Mihai L » 04 Sep 2007, 15:55

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2n cazul asta eu zic sa cauti un instructor adevarat, nu o scoala (mica/mare, nu conteaza)...

Păi instructorii mari unde crezi că au învăţat meserie? La una din şcolile mari.

Când lucrezi cu un instructor ai unele avantaje, dar şi dezavantaje. Chiar dacă teoretic un particular poate fi mai flexibil, el poate avea deja suficienţi clienţi astfel încât să nu mai aibă acea flexibilitate a programului (iar dacă nu are clienţi ar fi cazul să te întrebi de ce). În plus, una este să ai clienţi în flux continuu, cum se întâmplă la o şcoală de şoferi, şi alta este să ai ocazional. Mai sunt şi cursurile de legislaţie, pe care trebuie să le faci la o şcoală - aşa că, chiar dacă mergi pe mâna unui particular, tot la şcoală ajungi. O altă problemă poate fi la examen, deoarece şcolile îşi programează mai întâi elevii lor, ceea ce poate fi un dezavantaj în plan psihologic - când va trebui să intri în trafic după ce au picat 60% din cei dinaintea ta, când poate poliţaiul este deja iritat şi nervos...
La fiecare şcoală, instructorii buni sunt cunoscuţi - te poţi interesa la cei care au terminat recent - şi poţi cere să fii programat la unul dintre ei.

Nu ma refeream la particulari in special...
La orice scoala (mica/mare) sunt si instructori buni, si instructori prosti. Daca te duci fara sa stii nimic despre ei e greu sa nimeresti unul bun.
O scoala mare nu garanteaza un instructor bun, asa cum un particular sau o scoala mica nu inseamna un instructor prost. Daca vrei sa faci scoala pe bune cauta un instructor bun (de preferinta recomandat de cunostinte) si pe urma vezi cu ce scoala lucreaza sau daca e particular.
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde kosmin » 13 Sep 2007, 18:50

Salut din nou... Am cam lasat un pic acest subiect, dar acum a revenit in prim plan. Trebuie sa ma hotarasc.

Deci, astept in continuare alte recomandari sau contra-recomandari.

Pana acum, ramane sa incerc la Auto-Tudor, recomandat de Ecstaz. Dar astept si alte idei.

LE: Inca o intrebare... Poti sa dai examenul in Bucuresti, daca nu ai domiciliul in Bucuresti? eu stiam ca nu se poate...

Multumesc celor care mi-au raspuns pana acum.
kosmin
Gold Member

Mesajde zaboss » 13 Sep 2007, 18:59

Examenul se dă în localitatea de domiciliu.
zaboss
Gold Member

Mesajde OVALUL ALBASTRU 2003 » 13 Sep 2007, 19:06

SALUT.
SI EU AM O RECOMANDARE, ATAT EU, SOTIA CAT SI VARA-MEA AM FACUT SCOALA CU ACELASI INSTRUCTOR DE CARE AM FOST INCANTAT, TIPUL A LUCRAT SI PRIN POLITIE , E TARE SAU CEL PUTIN ERA....PANA ANUL TRECUT CAND AM VORBIT ULTIMA DATA CU EL.
CINE ARE NEVOIE , VA STAU LA DISPOZITIE !
OVALUL ALBASTRU 2003
Incepator

Mesajde zaboss » 13 Sep 2007, 19:19

$1 scrie:$2ALUT.
SI EU AM O RECOMANDARE, ATAT EU, SOTIA CAT SI VARA-MEA AM FACUT SCOALA CU ACELASI INSTRUCTOR DE CARE AM FOST INCANTAT, TIPUL A LUCRAT SI PRIN POLITIE , E TARE SAU CEL PUTIN ERA....PANA ANUL TRECUT CAND AM VORBIT ULTIMA DATA CU EL.

Şi de ce urli nene la noi? Cu ce ţi-am greşit?
zaboss
Gold Member

Mesajde Alen » 13 Sep 2007, 22:42

$1 scrie:$2ALUT.

te rugam nu mai scrie cu majuscule....scrie si tu ca toti ceilalti...e foarte obositor pt. ochi si mai greu de citit postul tau... :wink:
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde OVALUL ALBASTRU 2003 » 14 Sep 2007, 11:02

scuze alen, voi incerca sa ma conformez, iar pt. zaboss nu urlu la nimeni, doar ca sunt icepator si nu prea stiu cum se procedeaza pe forum-uri...
OVALUL ALBASTRU 2003
Incepator

Mesajde zaboss » 14 Sep 2007, 11:22

$1 scrie:$2ar pt. zaboss nu urlu la nimeni, doar ca sunt icepator si nu prea stiu cum se procedeaza pe forum-uri...

DACĂ SCRII CU LITERE MARI ÎNSEAMNĂ CĂ ŢIPI!

De curiozitate, totuşi, de ce ai scris cu litere mari, fiindcă nimeni nu scrie în mod normal cu litere mari, oricât ar fi de începător?
zaboss
Gold Member

Mesajde OVALUL ALBASTRU 2003 » 14 Sep 2007, 11:36

Pt.ca tastatura era setata pe caps lock activ si automat literele sunt mari...
Scuze daca cineva s-a simtit deranjat..
In plus, discutia respectiva nu avea nimic de-a face cu tipatu'...
OVALUL ALBASTRU 2003
Incepator

Mesajde verga_Cip » 14 Sep 2007, 11:44

Stai calm, nu s-a suparat nimeni. Si eu ma senzatia ca daca unul scrie cu litere mari e pentru ca vrea sa impuna/sublinieze ceva.
verga_Cip
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Mk2 2.0 TDCi 100 kw 2005

Înapoi la Discutii libere/forum