Ai fost implicat intr-un accident si ai nevoie de un sfat?
Răspunde

Dauna totala pentru Ford Fiesta

23 Iul 2012, 14:47

Buna ziua. Am avut marea problema de a stationa intr-un loc nepotrivit la momentul nepotrivit :). O soferita neatenta a intrat in mine si masina a fost facuta praf in partea din spate, proiectandu-ma in masina din fata, avand avarii si in partea din fata.

Problema e ca masina se afla intre pragul de a fi reparata sau a fi considerata dauna totala. As vrea sa va intreb, daca aveti idee cam ce suma as putea lua daca este considerata dauna totala:

Ford Fiesta 6 - 2 usi / An fabricatie 2008 / 94.000 km / stare medie

Am vazut in mare, cam cum se calculeaza suma pe care ar fi posibil s-o primesc, insa nu am gasit care este pretul de evaluare al masinii noi, pentru a face restul calculelor. Multumesc.

Re: Dauna totala pentru Ford Fiesta

23 Iul 2012, 16:47

Cei de la asigurari au un catalog tip grila in care se pleaca de la valoare de catalog a masinii de noua,caruia i se aplica o reducere functie de kilometraj si varsta, rezultand o suma indubitabila care bineinteles ca vor cauta orice tertip pentru a o reduce.
Despre ce societate de asigurari e vorba ?

23 Iul 2012, 17:50

Da, citisem chestiile astea, întrebam dacă are cineva idee cam care ar fi suma de plecare. Societatea de asigurare este ASTRA. Mulţumesc pentru răspuns.

Sent from my U8815 using Tapatalk 2

02 Aug 2012, 20:50

Salut.
In primul rand de ce fel de asigurare este vorba? RCA sau CASCO? Evaluarile se fac diferit la RCA si la CASCO.
In al 2 lea rand, ai pastrat factura care dovedeste ca ai cumparat masina? Daca mai ai factura tre' sa o depui la dosar pentru ca se pleca de la pretul de pe factura, nu de la cel din catalog, asta daca e vorba de RCA.
In al 3 lea rand, daca e vorba de RCA dosarul se va solutiona mai greu, pt ca trebuiesc corelate 3 masini si daunele lor( spre deosebire de CASCO care are treaba doar cu masina ta). Din cate stiu eu, se despagubeste pana la 75% din suma din catalog sau cea de pe factura, restul de 25% reprezinta epava si faci ce vrei tu cu ea. Dar din astia 75% se scade uzura autoturismului( coeficent care se calculeaza in functie de vechimea auto si de km parcursi, atat.)
In al 4 lea rand daca e vorba de CASCO, procedura e diferita pt fiecare firma de asigurare (Groupama iti da dauna totala la 80% din valoarea asigurata, Generali la 50 sau 60% din cate stiu eu). Am un Mitsubishi Outlander din 2008 cu 56000 km si cu toate dotarile la vremea lui asigura la 22500 euro la Groupama, care a patit exact ca tine. Suma maxima in care pot sa ma incadrez cu reparatia, eu ca service, este 0.8x22500=18000 euro. Daca sare devizul final de suma asta Groupama ii da dauna totala, sau se repara autoturismul, daca se poate, dar Groupama despagubeste 18000 euro, restul plateste clientul.
Răspunde