Da, 1qle, Smax'ul e misto si ca pret am vazut ca nu e deloc scumpa la SH, insa parca e prea mare. Nu degeaba a schimbat'o oaspetele, desi el deja are 2 copii
4x4 nu tin neaparat, dar la garda la sol sau macar pozitie mai inalta ptr sofer si pasageri, da. Si cum majoritatea masinilor care implica pozitie mai inalta de condus ofera si 4x4, iar masina asta probabil nu o voi schimba pana nu vor fi copiii mai mari, 4x4 n'ar strica la cum cum iernile la noi stradutele secundare.
Pana la momentul achizitiei poate'mi vor veni idei noi sau voi renunta la altele. De ex, in toamna vroiam automata. Dupa ce asta iarna pe stradutele de prin Pajura/Buc am vazut ce'nseamna cutie automata pe masina mica (si la ce gheata era pe dedesubt nici cu mama lui 4x4 pe automata nu cred ca aveai ce face), mi'a cam trecut pofta de automata
Tiguan intra si el in calcul, dar diferenta de ~5k pentru dotari similare fata de Yeti nu sunt sigur daca se justifica.
Oricum, in primele criterii, pe langa pret va fi portbagajul. Restul: dotari, motorizare (benzina/diesel - ca puterea o voi cauta cat mai mare posibil) vor cadea pe plan secund
Cat despre Kuga, mai ales ca 1q zicea de versiunea de 2.5 la un moment dat... Eu ramasesem cu impresia ca motorul de 2.5, avand cilindreea de 2521 sare in categoria de taxare urmatoare, insa impartirea este 2000-2600 si 2600-3000cmc, deci ar fi ok. Insa acum nici o ora am vazut un Kuga cu portbagajul deschis si inauntru avea o minitrotineta (cam ca asta de mai jos, dar fara spatar) si in nici un caz nu mai incapea si un carucior pe langa ea (cel putin asa mi s'a parut, in trecere)

Comparatia portbagajului intre Yeti si Tiguan am facut'o si eu in cifre absolute si da, Tiguan sta mai bine. Un alt avantaj ar fi ca la benzina vine cu 1.4 fata de 1.8, cum e pe Yeti si care s'ar parea ca nu e o combinatie chiar de vis in ceea ce priveste fiabilitatea
Oricum, pana va veni momentul in care o alta masina sa fie necesara, poate se vor mai mai schimba lucruri cu criza, cu guvernul ... e mult prea devreme sa ma gandesc foarte serios de pe acum la achizitie