Ford Focus 2008 1.8 DURATECHHE Titanium
Asadar, am achizitionat de curand un Ford Focus din 2008 Hatchback cu motor de 1.8 benzina Duratechhe 125HP in 5 trepte.Este varianta Titanium cu dotari gen : ABS, ESP, faruri adaptive cu xenon, 8 airbaguri, scaune sport semipiele, navigatie color Blaupunkt, dublu climatronic, directie asistata reglabila pe 3 moduri : sport, comfort si standard, oglinzi rabatabile electric, lumini ambientale (inclusiv la picioare si sub oglinzile laterale), jante pe 17, suspensie sport, parbriz incalzit cu senzori de ploaie, senzori de lumini si multe altele care nu-mi vin in minte deocamdata.Nu are trapa si incalzire in scaune, cu toate ca cea din urma nu e o dotare extraordinara, am asa ceva pe Vectra si nu prea ma incanta.
Masina a stat doar 6 luni in Germania, dupa care a fost adusa in tara si inmatriculata in GL.De asemenea, i-am pus o instalatie automata secventiala pe gaz, cu injectoare si calculator separat, destul de tehnologizata sa-i spun asa, fata de ce stiam ca exista odinioara.Consumul pe benzina mixt este de 7%, iar pe gaz de 8%, ce-i drept, cei care au montat instalatia respectiva mi-au spus ca pentru inceput va consuma mai mult, asa ca eu ma pot declara multumit de investitia facuta.De asemenea mi-au spus ca e o premiera masina respectiva, parametrii motorului indicand aproape aceleasi performante ale motorului atat pe benzina cat si pe gaz.(un mic plus pentru benzina la deplasarile in oras).
As dori daca se poate sa-mi dati cateva informatii despre acest motor, nu prea am gasit modele similare cu motor de 1.8, stiu doar ca are distributie pe lant, dar ce fel de ambreiaj foloseste?Sa nu-mi spuneti ca are volanta cu masa dubla ca innebunesc, stiu de la Vectra ce povara e acel ambreiaj.Cu toate ca nu am intalnit motor pe benzina sub 2.0 cu masa dubla.
Si cateva poze :
- Y-GreK
- Ford Freak
- Maşina: Ford