Sa fim seriosi cu ideea cu n-am stiut, asta se aplica numai la cei care sunt in vizita. In situatia de care se vorbeste in posturile de mai sus, daca vreunul din cei doi avea locul platit scotea hartiuta pana la urma macar ca sa-i inchida gura celuilalt, sau chema politia comunitara. Dar eu suspectez ca nu exista nici un marcaj.
Cate despre dovedit ca e locul meu, nu am de ce sa dau socoteala dintr-un motiv foarte simplu: pana anii trecuti, primaria imi punea o viza pe un talon pe care il puneam pe bord sa dovedesc ca e locul meu. De vreo doi ani au zis ca nu mai e nevoie. Iar eu nu trebuie sa dovedesc decat organelor abilitate ca e locul meu.
Sunt doua aspecte legat de informatia platit/neplatit:
1. exista unele sectoare in Bucuresti (din pacate in ala in care stau eu nu se aplica) in care primaria iti da placuta cu numar de autorizare, numar de inmatriculare tot ce trebuie si ti-l pune in dreptul locului (sau poate il pun chiar ei, ce stiu eu).
2. legat de rau platnici, treaba este foarte simpla: in Martie sau Aprilie, cand expira termenul pentru anul curent te duci frumusel la ghiseu si intrebi cine n-a platit in parcarea amenajata de care apartii. Cu informatia in cauza te duci frumos si faci cerere sa ti-l aloce tie si cu asta basta.
Sa vii si sa pui masina pe un loc marcat pe principiul "n-am stiut ca nu-i platit" nu e 100% ok dintr-un motiv foarte simplu: in contractul meu scrie ca eu nu am voie sa modific nimic legat de locul respectiv. Adica nici sa-mi scriu numarul de inmatriculare, nici numar de autorizatie, nimic. Ca atare eu nu ma consider vinovat ca pe locul platit nu exista marcaj ca e platit la zi.
Pe de alta parte, locurile care nu sunt platite se cam cunosc de cei din zona. Pe mine ma distreaza doi indivizi la mine la bloc care se cearta pe un loc marcat, dar nici unul din ei nu il are de fapt platit

Care vine primul parcheaza pe el, cel care ajunge dupa ridica stergatoarele, pune bilete de amenintare samd. Dar de fapt nici unul din ei nu are vreun drept sa reclame locul respectiv, intra la categoria de care spunei tu, "e la liber".