Ai mai multe variante:
- cea mai simpla, daca nu a devenit deja o problema de orgoliu si nu ai chef sa te certi cu dobitocul iti cauti loc in alta parte si aia e. Asa procedez si eu cand mai vine pe la mine cate un amic. Ii arat unde sa parcheze si am grija sa evit locurile "proprietarilor". N-au nici un drept, dar nici sa ma cert aiurea pentru un loc n-am chef. Am altele mai importante de facut
- vrei sa se procedeze ca la carte. Parchezi masina si aia e. Face scandal, ai grija sa ai un martor doi si chemi politia. Nu aia comunitara care se ocupa de locurile de parcare. Suni pur si simplu la 112 si spui ca un tip e agresiv, te-a amenintat ca te bruscheaza, ca-ti buleste masina etc. Specifici ca ai si martori. S-ar putea sa vezi o schimbare in comportamentul lui
- camera de supraveghere, plangere scrisa pe la politie daca-l vezi ca se atinge de masina ta etc. Eventual tot asa, ai grija sa ai niste prieteni "in vizita" pe la tine, care sa vada si ei pe geam ce ai vazut tu pe monitor.
Cat despre chestia cu blocatul simte-te liber sa chemi politia daca te blocheaza. Eu din cate stiu este caz penal, intra la sechestrare sau ceva de genul asta. Chiar si daca e locul tau platit
nu ai voie sa-l blochezi. Ti-o iei de nu te vezi cu tot dreptul tau de a ocupa respectivul loc.
Am mai spus si mai sus: nu te sfatuiesc sa te duci inspre zona cealalta: pumni , bate, amici fortosi etc. Chestiile astea nu duc niciodata la nimic bun si nu stii niciodata in timp cum se intorc impotriva ta.
Si un raspuns pentru colegul:
$1 scrie:$2..... Mi se pare perfect normal sa nu eliberez locul pana nu face dovada ca e locul lui platit, cu politie sau fara.
...
Ideea este urmatoarea: eu nu am vrut sa dau de inteles ca refuz sa arat dovada. N-am avut probleme pana cum si daca as avea as prezenta-o, de aia si am in torpedo o copie tot timpul.
Problema este alta: pana acum vreo 2 ani, se punea o viza pe un ecuson pe care il lasam pe bord cand parcam masina si nu era nici o jale. De doi ani au zis ca nu mai e nevoie. Ok, nu mai e nevoie dar nici nu trebuie sa ma justific la oricine. Pana la urma, daca tot platesc, ar putea sa se deranjeze si sa vina ei sa marcheze locurile platite la zi. Nu sa ne certam intre noi.
La fel de bine cum nu mai e ecusonul acela poti sa-mi spui ca acea copie pe care o am eu este falsa. Iar cu originalele la mine nu umblu nici batut. Cine nu ma crede sa ocupe locul pentru ca nu ma crede pe cuvant si pe urma sa discute cu comunitarii.
Ca fapt divers: nu i-am facut niciodata scandal cuiva care a lasat masina pe locul meu si a lasat un numar de telefon pe bord. Mi se pare de bun simt sa nu cer sa am locul liber tot timpul daca il pot folosi cand am nevoie.