Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc
Răspunde

Re: valoare estimata a masinii mele (dauna totala ?)

19 Noi 2012, 09:10

daca devizul de 4000-4500 euro obtinut la alt service e real, atunci da, este dauna totala si ar trebui sa plateasca 75% din valoarea calculata.

19 Noi 2012, 10:53

Pai...stai ca inca nu-s lamurit. Asiguratorul "trage" sa se ajunga la dauna totala? De ce? Ca ar plati mai mult in acest caz ...

PS: doar daca despagubeste la valoarea de piata, caz in care lucrurile se schimba radical, pentru ca o fiesta de 2007 costa pe piata 4500 euro :D

PS2: astea sunt valorile date de Allianz, valori de piata. Ai sa mori de ras cand iti da ce valoare de piata are CMax-ul tau!

19 Noi 2012, 12:36

conform celor spuse pe aici, asiguratorul a declarat ca e "dauna totala" dar a platit mai putin de 75% din valoarea calculata

19 Noi 2012, 21:14

conform devizului probabil ca este dauna totala dar oferta transmisa de asigurator este pentru reparatie in regie proprie.

20 Noi 2012, 21:41

In comunicarea Allianzului nu se specifica nimic de dauna totala. Oferta de despagubire e bine gandita si menita sa induca in eroare pagubitul si in acelasi timp sa nu poata fi trasa firma la rapundere in justitie !
Cere-le oficial un acord de intrare in reparatie si un accept pe suma pe care vei fi despagubit, altfel spus sa iti spuna daca au sau nu obiectii tehnice la deviz ! Asta in cazul in care nu vrei sa dai cu piciorul la diferenta de bani!

21 Noi 2012, 12:28

Daca e Allianz treaba e clara. Despagubirile la daune totate se face la valori de PIATA. (vezi mai sus ca am dat niste exemple).

FF1, 2003. TDCi, cu super extrase, 2900 euro valoare de piata (masina mea)

21 Noi 2012, 14:30

Despagubirea in caz de dauna totala pe RCA se face conform normelor din ordinul 14/2011 ! e un calcul matematic cu raspuns exact ce nu poate diferi de la un asigurator la altul.
Sincer nu ma asteptam ca Allianzul sa se preteze la marsavii specifice firmelor cu reputatie proasta pe care le cunoastem toti.
Pe CASCO despagubirea se face conform contractului de asigurare, care evident difera de la o firma la alta !

21 Noi 2012, 14:40

E un calcul matematic, evident. Dar ai niste variabile in functie de starea masinii, kilometraj, etc.

21 Noi 2012, 15:52

Eu am "negociat" cu Allianz acum 2 saptamani la CASCO! Te asigur ca folosesc valori de piata! Asta pentru ca multe masini s-au asigurat la nivelul anilor 2008-2009 cand valorau cu mult mai mult iar acum se fac smecherii, intrucat vanzarea lor se face la preturi foarte mici, si-atunci se dau cu ele in pom ca sa recuperezi banii din casco :D

22 Noi 2012, 13:27

valoarea devizului era in jur de 3800 euro
masina este in stare buna, motivul pentru care sunt multumit de rezultat este ca ei au calculat in deviz si computerul de la motor. el nu a fost atins in accidentul asta insa avea o ureche rupta de mai de mult, dar fiind expus in urma accidentului asta inspectorul la bagat la reparatii. pe mine, ca sa aduc masina in stare cel putin lafel de buna ca inainte de accident nu ma costa mai mult de 40 milioane.
banii i am primit ieri, plata de la ei a plecat marti ceea ce inseamna ca mi au platit in 3-4 zile lucratoare de la depunerea cererii conform careia sunt deacord cu oferta lor. mai mult decat seriosi in conditiile in care imi dadusera ca termen 10 zile lucratoare.
sunt multumit! la ei imi voi face asigurare de acum inainte!

05 Dec 2012, 11:20

la o despagubire in care nu exista o factura cu tva pt decontare la plata efectiva asiguratorul scade tva din plata acelei despagubiri.
Răspunde