Totul despre membri

Probabil primul Focus 2 de pe linia de productie :D

Prezentari cu masini, poze, biografii, liste

Moderator: Cornel001

Probabil primul Focus 2 de pe linia de productie :D

Mesajde corneliu01 » 24 Noi 2012, 21:47

*cand zic probabil, este pentru ca eu nu am vazut al FF2 fabricat mai devreme decat al meu:D

Si acum sa trecem la subiect.... asa dupa cum vad ca e moda pe aici, fiecare isi prezinta masina, ma gandeam sa ma bag si eu in seama.

Povestea pe scurt: (mi-e lene sa scriu acum pe lung). am cumparat masina in data de 13 august a.c. de la cineva din TM (nu este samsar, dar aduce ocazional cate o masina), avand atunci la bord aproz 67900km reali (si eu cred asta ca sa pot dormi bine noaptea)... masina merge foarte bine, nu sunt urme de uzura nici pe pedale (decat foarte putin nervurile pedalei de acceleratie si un mic colt la pedala de frana), nici pe volan sau alte elemente ale masinii.
Iar toti cei care au "probat" masina m-au laudat pt achizitie si sunt de parere ca km sunt reali.
A fost adusa in tara pe 4 august (atunci cand m-am si casatorit :-) ).
Toate bune si frumoase pana cand am fost chemat la interviu (ca venise si vremea unui job,) si atunci am indoit putin bara din spate si s-a dus vopseaua/autocolantul ala ce e pe bara si se vede alb... :(

ca lista de optiuni.... are:
•ESP
•incalzire parbriz
•parasolare (acele perdelute pe usile din spate)
•sine/bare pentru prinderea barelor transversale
•radio-CD SONY cu 8 boxe si intrare audio auxiliara
•jante aluminiu FORD 15"
•roata de rezerva (dim. reduse)
•lumini picioare
•protectie copii (blocarea usilor spate sa se deschida din interior - nu sunt sigur daca e optiune sau standard)
si cam atat... nu mai stiu.

alte caracteristici:
•motor 1.6L Duratorq TDCi 109CP si DPF
•culoare Ink Blue (Metallic)
•tournier/wagon/break (sau cum vreti voi sa ziceti)

dupa VIN, se pare ca Ford-ul meu a fost fabricat pe 18 decembrie 2004 :D.. de aceea ziceam ca probabil e primul, desi prima inmatriculare s-a facut in februarie 2005.

Ce-as dori sa fac la masina:
☺proiectoare ceata
☻computer de bord
♥resoftare (pt consum mai mic sau putere mai mare... dar trebuie sa mai studiez problema si ce e posibil)
♣lumina la parasolare fata
♠lumina (plafoniera) pt locurile din spate
♦sa-mi schimb cheia cu una escamotabila
☻senzori de parcare

Ce nu-mi place la masina (afara de cele mentionate... totul imi place):
◙nu gasesc pozitia scaunului cat mai comoda pt drumuri lungi. Greutatea piciorului imi sta pe 2 puncte, sezut (buca :)) ) si calcai. Greutatea piciorului apasa pe acceleratie in timpul mersului, si cam dupa o ora, de tinut piciorul 'sus', incepe sa-mi oboseasca. Cand ridic scaunul sus, se da automat si in fata, daca ar merge mai in spate, atunci ar fi mai ok. (eu am picioare lungi... si inaltimea de peste 1.85m)... sper ca ati inteles ce-am vrut sa spun
◙oginda retrovizoare (cea dinauntru) mi se pare cam jos pozitionata. eu fiind inalt, la curbele catre dreapta viziviliatatea imi este obturata de oglinda. se poate monta mai sus?

iar mai jos... cateva poze cu masina mai sus prezentata:
Fişiere ataşate
IMG_1026ab.jpg
km actuali (+61 la data scrierii topicului)
IMG_0904ab.jpg
si gata inmatriculata
IMG_0588ab.jpg
un pic din spate
IMG_0584ab.jpg
un pic si din fata ei
IMG_0581ab.jpg
motorasul
IMG_0577ab.jpg
parasolar... sau perdeluta:D
IMG_0590ab.jpg
inside
Stand pe marginea imaginara a sferei elipsoidale generata de vibratiile
epileptice ale atomului universului, ma intreb : De ce citesti asta ?
corneliu01
Gold Member

Maşina: Ford Focus 2, 2004, 109CP
VIN: WF0WXXGCDW4T75745

Re: Probabil primul Focus 2 de pe linia de productie :D

Mesajde andrei0241 » 24 Noi 2012, 22:37

Ptr a muta oglinda trebuie mutata pastila. Si nusht cat de usor se dezlipeste aceasta. Insa poti sa montezi inca una mai sus daca vrei neaparat
Siguranta ptr copii la usile din spate e standard, pana si pe Solenze ;)

Masina pare dubios de curata ... se vede ca a fost pregatita ptr vanzare. Si nu's foarte convins ca are km reali. Insa mai putin conteaza asta.

S'o stapanesti sanatos si fara probleme!
andrei0241
1nsane Member

Maşina: Fiesta 2008 1.4 Tdci

Mesajde corneliu01 » 24 Noi 2012, 22:42

multumesc.... de urari....
la schimbarea unui parbriz cum se procedeaza cu oglinda?
iar cat despre curatenie, eu nu am de gand sa o vand, si tot asa arata, chiar azi am fost cu ea la spalatorie:D
are si carte service, acum se spune ca si asta se poate falsifica... cum o fi, o fi... bine ca merge bine :)
corneliu01
Gold Member

Mesajde andrei0241 » 25 Noi 2012, 12:02

Din discutia de aici se pare ca se poate demonta si pastila, la centrele de parbrize
andrei0241
1nsane Member

Maşina: Fiesta 2008 1.4 Tdci

Mesajde mihaibre » 25 Noi 2012, 13:30

felicitari pentru masinuta, arata bine :). vaz ca e o moda asta cu "cel mai" :)) bineinteles ca masina noastra a fiecaruia trebuie sa fie cea mai cea in primul rand pentru ca proprietate personala si stim cate sacrificii a trebuit sa facem ca sa o avem :>
din pacate, masinuta mea e fabricata in 23.10.2004 deci ii mai batrana, nu se stie exact cand s-a dat drumul la productia lui Focus 2, eu pana acum am categorisit-o ca facand parte din primul lot :D. bafta in continuare cu ea si succes la modificari, daca te-a prins febra s-ar putea sa nu mai scapi :))
Power is nothing without control!
Actual car: FORD FOCUS ST 2.0 ECOBOOST
Ex car: FORD FOCUS ST 2.0 TDCI
mihaibre
1nsane Member

Maşina: FORD FOCUS 2.0 ECOBOOST

Mesajde corneliu01 » 25 Noi 2012, 14:18

pana acum nu am vazut un focus 2 fabricat mai devreme decat al meu... de aceea am zis probabil... acum vad cine e de fapt "veteranul" :-D
febra modificarilor m-a prins... dar nu se tine de mine din cauza finantelor :D... astea-s proiecte de viitor (pe la vara)..

mai am inca o intrebare (De fapt 2) pt cunoscatori...
1. ce nivel de echipare e masina mea?
2. se pot face ceva modificari sa pot folosi geamurile electrice si dupa ce opresc motorul? (ca sa nu mai rotesc cheia din nou)
de ex.. la Sharan (care il are tata), dupa ce opresti motorul, geamurile pot fi actionate pana se deschide vreo usa sau se scoate cheia din contact (adica se trage afara si se aude un click metalic). La opel-ul de servici (astra 2001), aceeasi chestie, geamurile pot fi actionate pana se trage cheia din contact, nu mai are treaba cu usile.
corneliu01
Gold Member

Mesajde Top Cat1 » 25 Noi 2012, 17:19

Salut,
si bine ai venit pe clubford.
Faina masina si ma bucur sa mai gasesc inca un "cel mai" ... ca bine zice Mihai ... fiecare isi iubeste masina si o venereaza ca "cea mai".
Ca raspuns la intrebarile tale:
1. Masina este fie Ambient fie Trend, poate sa te lamureasca mai bine colegii cu microcat sau sa cauti dupa VIN in http://www.etis.ford.com/
2. Din pacate, de indata ce iei contactul nu mai este curent pentru geamuri si nu le poti inchide. Exista o functie de comfort la masinile care au "one push up/down" a geamurilor, care iti permite sa deschizi si sa inchizi toate geamurile din telecomanda, dar din pacate tu nu ai aceasta functie.

Inchei urandu-ti sa o stapanesti sanatos, multi kilometri fara probleme si spor la imbunatatit masina.
Top Cat1
Gold Member

Maşina: Ford Focus 2006, Duratec 1.6, 101cp & Duratorq TDCI 2.0, 136cp

Mesajde giogu_mihai » 01 Dec 2012, 19:26

$1 scrie:$2a schimbarea unui parbriz cum se procedeaza cu oglinda?

Noul parbriz are deja lipita pastila metalica pentru oglinda.
giogu_mihai
Member

Maşina: Ford Fiesta 2008 1.4 TDCi 68 CP Ghia
VIN: WF0HXXGAJH8R19684

Mesajde corneliu01 » 30 Mar 2013, 13:24

Ca sa nu umplu forumul su subiecte si subiectele despre chestiile nestiute de mine, sper ca voi, cei mai experimentati sa ma puteti ajuta aici.
si totodata, aici voi actualiza istoricul masinii.

Am fost joi la mecanic, ca simteam o problema asemanatoare ca cea intalnita de colegul nostru viewtopic.php?f=54&t=79470
a pus-o pe IDS, a gasit ceva erori, le-a sters, a facut o tura cu masina conectata la laptop, a zis ca nu e nimic neobisnuit, cica a resetat nu stiu ce parametri, doar ca eu nu vad nici o diferenta. in fine.
A urcat-o si pe elevator ca scartaia ceva. burduful planetara ext spre roata era rupt si murdat pe acolo (am facut comanda sa-l schimb), dar cand ma apasam pe masina din partea din fata scartaia de mori... a zis ca trebuie schimbate bucsile bara stabilizare fata.
E adevarat? alea pot fi problema?... mi-a gasit piesele originale la 55lei buc x 2. (110lei)

SI inca ceva. problema cu "hopul" motorului in mers (eu simt doar in primele 3 trepte si doar dupa cativa km de mers, nu din prima).. poate fi de la filtrul de motorina?
corneliu01
Gold Member

Înapoi la Totul despre membri