de TOTALSENDER » 09 Ian 2013, 11:14
deci,
asta nu e o analiza pertinenta;
daca plecam de la premisa ca pur si simplu se doreste colectarea unor bani... cum necum atunci da, putem inventa tot felul de taxe de mediu, te timbre, de mai stiu eu ce - dar sa-mi spuna dom'le clar : "oameni buni, dorim sa va fortam sa renuntati la masinile mai vechi de 5 ani si sa cumparati altele noi" sau
"vrem sa mai strangem niste bani si nu gasim pretextul"
dar sa nu ne mai vrajeasca cu chestii din astea...
anomalii, dupa cum am mai lamurit-o sunt si la calcularea impozitelor, si a RCA-ului, si asta nu se numeste carcoteala, ci indignare ca ma simt discriminat
exemplu pt impozit : pe masina mea au fost diverse motorizari, de la 2000cmc la 3000cmc, de la o motorizare la alta, sa zicem, ca ar diferi ochiometric greutatea masinii, dar, fiind aceeasi masina, ocupa acelasi loc pe strada sau in parcare
nu putem considera ca cea cu motor de 3000 e mai de lux ca astalalata
poate polueaza mai mult sau... poate nu
sunt de acord ca are putere mai mare si acolo cred eu ca ar trebui intervenit apropos de taxe
dar cand vii cu calcule astea legate de cilindree mi se pare aberant si chiar frustrant !
si pe langa ca mi se ia impozit mi se mai cer bani si pe parcari sau mai stiu eu ce permise de intrare pe langa diverse blocuri
chiar nu putem sa dam si noi o lege logica si gandita un pic?
cum se poate schimba asa regula jocului din mers? nu se poate jongla asa cu niste taxe, practic, ridicand sau scazand in felul acesta pretul pe piata auto - e un fel de tzeapa legala si oficiala....
adica, daca eu am cumparat o masina cu 5000 eur, eu care nu sunt samsar, sunt cumparator de buna credinta aflu ca pentru a o vinde peste un an doi, cumparatorul va trebui sa mai achite 2000 eur in plus pentru a o trece pe numele lui... pai, eu ce fac, cine suporta banii aia, nu cumva trebuie sa-i las din pret?
si atunci... masina mea nu mai valoreaza nimic pentru ca astia inventeaza din condei niste taxe? pai... asta ce tara mai e?
asa pot sa vina sa spuna ca masinile mai vechi de 5 ani devin ale statului... sau... sa le nationalizeze pe toate....
a , si inca ceva
in Singapore pentru a inmatricula o masina esti nevoit sa achiti o suta mii dolari, se descurajeaza in acest fel imatricularea de masini, fiind un stat mic...etc...
daca se vine cu o chestie similara la noi, as intelege poate, dar sa spuan dom'le clar : daca vrei sa detii o masina, tu ca cetateal al acestei tari trebuie sa platesti taxa X anual
daca vrei sa ai o a doua masina mai platesti in plus X + Y, si...tot asa, taxezi in plus, a doua, a treia, a patra masina..... asta numesc eu taxa pe lux....
Eugen,
Vand Calculator de Confort pentru Mondeo MK3 2001 Ghia, volan stanga - (cu functia de degivrare parbriz) -100 RON !