de styx1 » 11 Ian 2013, 00:31
Pai eu am reusit. Si nu o data , ci de 3 ori !
Am plecat de la 150 euro salariu (vorbesc in euro pentru ca valoarea in lei nu are nici o relevanta daca ne gindim la vremea cind aveam acest salariu), cu datorii de aprox 1500 euro, 2 copii mici (2 si 9 ani), nevasta cu salariu minim pe economie, fara ajutor de la parinti (erau si ei in situatie la fel de grea), in neant. Am primit promisiuni de lucru afara insa am fost tras in piept. Asa ca m-am apucat de instalat centrale termice in ploiesti ca muncitor calificat (am avut un prieten care m-a angajat pentru 100 euro pe luna). La vremea aia deja eram doctor in fizica si nu m-a deranjat sa fiu muncitor. Nu-mi facea nici o placere sa ma intilnesc cu cunostiinte in timp ce lucram, insa vroiam neaparat sa schimb ceva in viata mea. Am stat asa cam 8 luni dupa care am reusit in sfirsit sa lucrez afara pe 1500 euro pe luna. Tot ca simplu laborant . Nici aici nu mi-a fost usor, insa banii aia mi-au dat o gura de oxigen. Am plecat si de aici dupa vreo 6 luni pentru ca tineam mortis sa fac altceva in viata. Am plecat si-am venit acasa fara nici un servici, pur si simplu vroiam sa lucrez in domeniul meu . Si am asteptat cam 1 an fara nimic altceva decit banutii strinsi in cele 6 luni. Am gasit un al 2-lea servici afara , de data asta in domeniu, insa nici aici n-am stat decit 3 luni pe 1800 euro pe luna deoarece mi s-a spus un lucru si eu trebuia sa fac altceva. Si am venit din nou acasa , tot fara servici pentru inca alte 4-5 luni.
Abia la a 3-a incercare afara am reusit sa-mi indeplinesc visul, sa lucrez ce stiu eu cel mai bine. De-atunci si pina acum am reusit si sper s-o tin tot asa pina cind ma voi hotari ca nu-mi mai convine. Asa am reusit sa iau rs-ul, st-ul, volvo, sa-i fac copilului casa, sa-mi iau si mie casa si sa fiu fericit si multumit de mine.
Deci se poate, curaj si vointa trebe ! Si scoala !
Stiu ce inseamna sa nu maninci DELOC o zi pentru ca singurii bani ii dadeam pe piine si-atit ! Si aia pentru copiii care acum se plimba cu rs-ul, iar atunci credeau ca 2 piini reprezinta raiul.
ps. In vremea aceea mi s-a propus sa intru in politica ( tataia, fiind scriitor de epigrame, era foarte bun prieten cu quintus) pe post de director de institut cu banuti, cred, foarte buni. Am refuzat sa ma afund in rahat, preferind sa-mi cistig banii cinstit.
Bestia - Focus RS mk2 2010 450 cp / 620 Nm
Sportiva - Focus ST mk3 2012 250 cp / 360 Nm (inca stoc, dar nu pentru mult timp)
Frumoasa - Volvo S60 D5 2008 230 cp / 520 Nm
Veverita - Fiesta ST 2015 180 cp / 290 Nm
Taurul - Kuga Titanium 2.0 2018 180 cp / 400 Nm