ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

Re: Taxa de inmatriculare si ptr masinile deja inmatriculate

12 Feb 2013, 22:47

Salutare fordisti ^:)^ Vreau sa cumpar un Ford Focus 2,an 2006 motor 1,6 diesel si ma intereseaza daca stie cineva cat este taxa de inmatriculare.masina este inmatriculata in romania dar cu legea lor de ca**t...
Si daca stiti in mare, cam cat m.ar costa toate actele... $-)

12 Feb 2013, 23:31

Maine cica se va stabili cuantumul timbrului de mediu... cifrele vehiculate pana acum erau doar proiect.

13 Feb 2013, 21:25

am fost azi la finante sau cum ii spune acolo unde se platesc taxele astea si inmatricularea ma costa....25mil!!!!! :shock: :-O

13 Feb 2013, 23:02

deci ~600€ si cat dai pe masina?

14 Feb 2013, 01:51

N'am fost azi prea pe faza, insa am prins un zvon cum ca abia martea viitoare o sa se stabileasca ce si cum cu timbrul de mediu?
Eu ramasasem cu impresia ca (deja) ieri era ziua cea mare

14 Feb 2013, 21:13

Masina m-a costat 4.200€ + 25mil taxa(aproape 600 euro) + inca vreo cateva milioane(rar,primarie etc.) si o fac de vreo 4.850€... asta acum,ca de inmatriculat, o inmatriculez pe la sfarsitul lunii...si pana atunci cred ca o sa bage taxa..
aaaa si inca ceva. :-w daca o inmatriculez pe numele meu,asigurarea ma va costa 650lei(eu avand 18 ani)iar daca o inmatriculez pe numele mamei de ex. imi ia doar 200 lei(si asta pe jumatate de an!!)

14 Feb 2013, 21:42

Si de ce te mira? Cred ca in orice alta tare e aceeasi situatie si mi se pare normal
Eu am Fiesta (fortat de imprejurarile in care am cumparat, de noua, masina) pe numele tatalui meu si nici nu ma grabesc sa o trec pe numele meu ;)

14 Feb 2013, 23:35

eu cred ca urmatoarea masina o inmatriculez pe numele parintilor, chiar daca ei au domiciliul intr-un judet si stau de fapt in alt judet. din diferenta de pret la RCA pe 1 an mi scot banii de drum de cateva ori.

15 Feb 2013, 01:17

Eu o sa fac inversul data viitoare. Bine, as fi inmatriculat Fiesta de la inceput pe numele meu, dar nu s'a putut si acum chiar ca m'as complica degeaba, insa la urmatoarea intre timp ma incadrez si eu la o categorie cu bonificatie (sau macar fara risc)

Diferenta de RCA la tine de ce'ar fi considerabila? Din cauza localitatii de inmatriculare? Ca la prima tinerete nu esti ...

15 Feb 2013, 02:52

am cumparat si eu in august 2012 un focus tddi din 2002..ink e pe numele vechiului proprietar..acesta a inmatriculato pe 28.01.2008
cat de curand vreau s.o trec pe numele meu...MAI PLATESC vreo taxa acum sau nu!?!k nu mai inteleg nimik..
VA ROG UN RASPUNS!!!!

15 Feb 2013, 13:28

Daca respectivul nu a recuperat taxa, nu mai platesti

15 Feb 2013, 17:04

Nu am inteles ceva!!Daca de ex. platesc taxa de prima inmatriculare, care ma costa(600e), o sa mai platesc timbrul de mediu?(asta cand o sa o bage.am inteles ca de luna viitoare: http://www.4tuning.ro/taxa-auto/timbru- ... 17493.html).Va rog daca stiti sa.mi raspundeti

15 Feb 2013, 18:51

aloo ! daca platesti taxa si o inmatriculezi , ce treaba mai ai daca se schimba legea? aaa?

15 Feb 2013, 19:34

http://www.4tuning.ro/calculator-timbru ... tter_84126
Calculator la noua taxa de timbru pe 2013,cica e ultima versiune,finala.. :-"

Daca as vrea sa inmatriculez o scorpie exact ca a mea,acum e momentul...a scazut de la 3500 euro la doar 800 euro,deci as castiga 2700 euro...iar masina nu face nici aia 800 euro.. =)) ...legi tampite date de oameni tampiti! :-t

15 Feb 2013, 19:44

mie imi iese la motor de 2401cmc3 si 209co2 masina de 7 ani diesel undeva la 3900 Euro...saptamana trecuta era 1800 Euro.sapt viitoare cre ca e 6000E :))

15 Feb 2013, 19:47

DON GYOVANY scrie:legi tampite date de oameni tampiti! :-t
Poate, dar ghici cine ramane cu banii luati... ;)

15 Feb 2013, 19:48

Focusul din semnatura este adus din Germania, l-am cumparat pe 12.09.2012, prima inmatriculare a fost pe 7.01.2009 si nu am nici cea mai mica idee daca atunci a fost achitata vreo taxa de prima inmatriculare.
Cei de la ANAF imi pot spune daca masina are taxa platita?
Eu nefiind primul proprietar in tara, pot s-o recuperez chiar daca nu am chitanta respectiva de achitare a taxei?

15 Feb 2013, 19:52

razvann scrie:
DON GYOVANY scrie:legi tampite date de oameni tampiti! :-t
Poate, dar ghici cine ramane cu banii luati... ;)

Daca as zice ca "doar niste timpiti",cred ca s-ar supara multi...asa ca zic bine ca avem vecini,bulgari :D

15 Feb 2013, 20:44

Y-GreK faci o cerere la ANAF si in functie de localitate incepand de la 2 zile pana la 2 saptamani o sa iti dea raspunsul daca s-a platit vreo taxa si daca a fost sau nu recuperata indiferent de cati proprietari a avut pana acum

15 Feb 2013, 22:58

Pai chiar daca taxa a fost platita de primul proprietar in tara, nu de tine ... tu nu poti cere sa ti se restituie cuantumul acelei taxe. Insa prmul proprietar poate face acest lucru, chiar daca nu mai detine masina acum. Sau am inteles eu gresit ce intrebi?

15 Feb 2013, 23:12

Multumesc de raspuns andrei0241, asa ma gandeam si eu, insa un coleg de servici incerca sa ma convinga din greu ca este posibil.

16 Feb 2013, 00:45

Taxa se restituie celui care a platit'o. Nu inteleg rationamentul colegului tau ...

16 Feb 2013, 13:47

taxa se restituie celui care a platit-o DOAR daca mai este propietar in momentul in care cere restituirea.

16 Feb 2013, 17:14

exact

17 Feb 2013, 14:19

Salutare tuturor,am si eu o intrebare(nedumerire) daca cumpar o masina inmatriculata in Romania inainte de 2007 si vreau sa o transcriu se plateste taxa de inmatriculare, dar daca acea masina se primeste ca si donatie, mostenire, partaj la divort, etc, se mai plateste taxa de inmatriculare ?

17 Feb 2013, 15:12

1. daca nu s-a platit, se plateste (indiferent cand a fost inmatriculata ...)
2. taxa actuala se plateste la transcrierea dreptului de propietate (indiferent de forma sub care a fost dobandita...)

18 Feb 2013, 17:58

exista o formula finala de calcul al timbrului de mediu? am gasit una aici dar nu cred ca este buna...sapt trecuta imi iesea 1800E acum cu formula asta 4000E http://www.4tuning.ro/calculator-timbru-mediu-2013/

18 Feb 2013, 20:12

Saptamana trecuta nu tinea cont de tipul de combustibil. Cei de pe site zic ca este formula actualizata...

19 Feb 2013, 13:41

se pare ca asa este...
FiÅŸiere ataÅŸate
2013-02-09-lege-tm_18580800.pdf
(484.08 KiB) Descărcat de 249 ori

20 Feb 2013, 01:23

Cel de pe 4tuning si eu il consider actual. Chiar si inainte, cand doar se discuta proiectul de lege, desi pe net erau mai multe variante, nu prea semanau intre ele si cel de pe 4tuning era prin putinele care calculau corect
Răspunde