Legislaţie

Combaterea inmatricularii in BG- intre mit si manipulare

Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Combaterea inmatricularii in BG- intre mit si manipulare

Mesajde kosfunny » 23 Feb 2013, 15:22

http://www.digi24.ro/stire/Soferii-ar-p ... zile_82472

Pentru ca spatiul mediatic romanesc, aservit si infect, este iarasi bombardat cu zvonuri manipulatoare , dezinformatoare si aberante , menite sa descurajeze romanii sa mai circule cu masini de Bulgaria doresc sa fac unele precizari in calitate de cetatean care nu accept sa fiu manipulat si dezinformat.

De cand se tot zvoneste ca va fi stopat fenomenul Bulgaria? Din 2007. Studiati arhivele siteurilor de stiri. S-a facut ceva pana acum ? Nu ! De ce ? Pentru ca nu se poate !!!!
Ce tot o dau ai nostri cu titluri de detinere ? Deocamdata Codul Rutier nu ma obliga sa am asa ceva cand circul cu masina altei persoane .
Daca am un prieten bulgar nu imi poate imprumuta masina ? Poate !
Printre actele pe care ti le poate solicita Politia cand esti la volanul unei masini cu alt proprietar nu se afla si procura, comodat sau cine stie ce alt act. Eu pot imprumuta masina mea vecinului de ex. doar prin acord verbal . Vecinul nu trebuie sa demonstreze nimanui ca a avut acordul meu cine nu crede sa demonstreze contrarul. Daca masina nu figureaza furata si are toate actele in ordine nu i se poate ingradi celui de la volan dreptul de a se deplasa !

In toate aceste pseudo-stiri se vorbeste de imposibilitatea obtinerii despagubirii daunelor produse de masinile inmatriculate in alte state , in speta Bulgaria.Total fals, daca paguba este produsa de o masina de BG chit ca este asigurata, neasigurata , cu polita de asigurare falsa sau anulata , tu ca persoana pagubita primesti despagubiri. Ori de la reprezentantul de despagubiri din Romania al asiguratorului strain ori de la BAAR in cazul in care nu exista corespondent sau vehiculul respectiv nu este asigurat.
Dezinformarile de genul asta sunt menite a invrajbi romanii impotriva romanilor, au rolul de a dezbina societatea pentru a fi mai usor manipulata , condusa , inrobita si taxata. Personal nu am nimic impotriva inmatricularii in Bulgaria a masinilor detinute de romani. Si eu am o masina inmatriculata la ei. As fi inmatriculat-o in Romania daca costurile ar fi fost egale sau mai mari cu o suma nesemnificativa. Dar am un copilas de crescut si diferenta de costuri am folosit-o pentru cresterea lui. Nu vad de ce ni se dau exemple cu taxe din alte state atata timp cat nivelul de trai din Romania nu este echivalent cu cel din statele date exemplu.

E deranjat si faptul ca politicienii nostri , maestri abili ai Copy/ Paste-ului nu pot aplica aceasta metoda si in cadrul legislativ . De ce nu putem copia legile si masurile dovedite ca fiind bune luate in alte state si trebuie sa fim noi inovatori in materie prostie , bataie de joc si hotie ?

Revenind la despagubirile din accidente auto , in Romania exista Fondul de Protectie al Victimelor Strazii, fond ce despagubeste pagubele produse de vehiculele inmatriculate in Romania si care nu au o polita de asigurare de raspundere cvila auto valabila. Fiecare tara are cate un fond similar. In cazul in care masina vinovata inmatriculata in alt stat nu este asigurata despagubirile le va suporta BAAR-ul (Biroul Asiguratorilor Auto din Romania) care ulterior se recupera banii de la similarul BAAR-ului din tara in care este inmatriculat vehiculul vinovat.

Am facut aceasta precizare deoarece in stirile dezinformatoare lansate cu scopul de a descuraja inmatricularea in Bulgaria a autovehiculelor sunt strecurate infomatii false prin care romanului ii este indusa ideea ca este foarte posibil sa nu primesca despagubiri din accidentele produse de masinile inmatriculate la vecinii de la sud.

Tin sa va informez stimati colegi de trafic ca in materie de obtinere de despagubiri corecte pe cale amiabila cele mai mari probleme le veti intalni atunci cand pagubele sunt produse de vehicule inmatriculate in Romania si asigurate la firme de rahat . De aceste firme de ce nu spune mass-media mai nimic ? Pentru ca se platesc contracte de publicitate considerabile ?
Cand cunosti realitatea din domeniu si vezi spoturile lor publicitatre pe la televizor te scarbesti !
Sa nu uitati niciodata genialul mesaj transmis in mass-media "Dormi linistit, FNI vegheaza pentru tine " ! Acest slogan spune in continuare multe celui cu mintea deschsa !
Asigurari si Daune Auto---contactati-ma pentru sfaturi si informatii GRATUITE
kosfunny
Ford Freak

Maşina: FOCUS 1.8 TDI 2001 75CP 2 USI

Re: Combaterea inmatricularii in BG- intre mit si manipulare

Mesajde PH3N0M3N » 23 Feb 2013, 18:02

Ca o completare, caz concret:
Azi noapte, pe la 3, m-a oprit politia, cerandu-mi procura legalizata tradusa in romana, talonul, buletinul si carnetul de sofer. Surprinzator, intrebandu-l eu daca are nevoie si de asigurare si rovigneta, agentul mi-a raspuns ca nu.
Actiunea face parte din, deja cunoscuta, strategia de a aduna informatii despre toate masinile care circula in RO cu numere straine.
Atentie la urmatorul lucru: mi-a spus ca nu am drept de a conduce aceasta masina, procura fiind pe numele tatalui meu si ca am eu nevoie de o imputernicire de la tatal meu catre mine. Pentru mine, personal, a venit ca o surpriza, pentru ca vorbisem cu alt politist si mi-a spus (acum vreo 2 ani) ca rudele de gradul I au voie sa mearga, nefiind titular pe procura.
Acu' ce sa mai cred? Oricum, pentru a fi in regula, ma voi duce sa-mi fac si eu o procura pe numele meu - preventiv!
Inscrie-te in Club Ford Constanta • Topic dedicat forumistilor din Constanta
Multumesc pentru ajutor tehnic: marius3k • adispan • vali • maddogul & co.
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
PH3N0M3N
Gold Member

Maşina: Ford Puma 1.7 16v VCT Zetec-S 125 CP

Mesajde Ciumpy94 » 24 Feb 2013, 01:02

Si eu sunt in aceasta situatie.Exista vreo portita de scapare ? Nu prea vreau sa dau 20 euro lunar pentru procura.
Ciumpy94
Incepator

Maşina: Ford Mondeo 1.8 TD - 1999 Hatchback
VIN: WF0AXXGBBAXE50477

Mesajde PH3N0M3N » 24 Feb 2013, 01:53

^Nu trebuie sa o dai lunar. Atunci cand o faci, fa-o pe durata nelimitata sau fa o imputernicire de la cel care e titular (roman) in procura catre tine. eu asa voi face, probabil luni. Daca apar alte informatii, le voi posta si aici.
Inscrie-te in Club Ford Constanta • Topic dedicat forumistilor din Constanta
Multumesc pentru ajutor tehnic: marius3k • adispan • vali • maddogul & co.
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
PH3N0M3N
Gold Member

Maşina: Ford Puma 1.7 16v VCT Zetec-S 125 CP

Mesajde toxicristi » 25 Feb 2013, 11:43

Ce bine ca firmele de asigurare bulgaresti sunt niste sfinti care care isi platesc rapid daunele, spre diferenta de firmele "de rahat" din Romania.

Ce nu va zice kosfunny e ca adevaratele probleme apar cand o dai peste o firma "de rahat" din Bulgaria, care apeleaza la aceleasi tertipuri ca una din Romania (ceea ce se intampla la fel de des in ambele cazuri). Evident, in cazul asta, nu ai aceleasi parghii pe care le ai impotriva unei firme din Romania. Iar firma "reprezentant" din Romania nu poate sa iti aprobe de capul ei dauna, trebuie sa trimita dosarul in Bulgaria, apoi sa vina raspunsul din Bulgaria : si asa poti sta si un an pana sa primesti un raspuns ptr dauna ta, fara sa ai ce face.
Imagine "Aici, pe forum, eşti ceea ce scrii!"
toxicristi

Maşina: Focus 2002 1.8TDDi 90CP Bouvagon

Mesajde Smiley » 25 Feb 2013, 12:05

kosfunny scrie:..............
In toate aceste pseudo-stiri se vorbeste de imposibilitatea obtinerii despagubirii daunelor produse de masinile inmatriculate in alte state , in speta Bulgaria.Total fals, daca paguba este produsa de o masina de BG chit ca este asigurata, neasigurata , cu polita de asigurare falsa sau anulata , tu ca persoana pagubita primesti despagubiri. Ori de la reprezentantul de despagubiri din Romania al asiguratorului strain ori de la BAAR in cazul in care nu exista corespondent sau vehiculul respectiv nu este asigurat...........!

daca tot vorbim de manipulare si mituri, as vrea si eu sa stiu ce suport legal are BAAR-ul pentru a oferi despagubiri in cazul unui acciedent cu un vehicul inmatriculat in alta tara si fara asigurare valabila.
nu am azit pana acum ca BAAR-ul sa aiba ceva fonduri din care sa acorde despagubiri.
Focus C-Max Ghia 2.0 TDCI
Imagine
Smiley

Mesajde toxicristi » 25 Feb 2013, 17:11

Toate trimiterile astea la BAAR, FPVS sau alte asociatii de despagubire nu fac decat sa ne arate cat de bine functioneaza sistemul de despagubiri transfrontalier.

Nu zice nimeni ca nu se despagubeste NICIUN pagubit in urma unui accident cu o masina inmatriculata pe Bulgaria, doar nu suntem in codru. Dar este clar pentru toata lumea ca o despagubire nationala se deruleaza mai rapid decat o despagubire internationala.
toxicristi

Mesajde kosfunny » 26 Feb 2013, 23:42

toxicristi scrie: Dar este clar pentru toata lumea ca o despagubire nationala se deruleaza mai rapid decat o despagubire internationala.

Daca e vorba despre Carpatica si Euroins tin sa te contrazic. :) Si cum majoritatea masinilor din Romania au RCA la ele ... Poate ti se pare gluma dar crede-ma ca pana nu te confrunti personal cu situatia nu realizezi . Sa te mai fereasca Dumnezeu sa nu dspui de bani ca sa iti platesti tu initial dauna ca stai cu masina stramba pana rugineste !

Avem un coleg carui dupa constatare i s-a spus sa astepte ca il vor suna ei. Nici copie dupa nota e constatare nu a primit. Azi, cand m-a contactat si m-a rugat sa il ajut ,s-au facut 3 saptamani. Crede-ma ca daca il lovea un "bulgar" cu asigurare la Allianz, Armeec, Victoria, Generali si inca multe altele era deja cu masina in reprezentanta la reparat !
kosfunny
Ford Freak

Mesajde toxicristi » 27 Feb 2013, 10:21

Sa nu uitam ca Euroins e si in Bulgaria : asa ca la toate probleme intampinate in cazul de sus, mai adauga si faptul ca asiguratorul e in alta tara si mai vine si cu scuze de genul "masina nu mai apartine unui cetatean bulgar, deci RCA-ul nu mai este valabil" sau "polita RCA nu a fost semnata de cetateanuyl bulgar pe numele caruia a fost emisa".
toxicristi

Mesajde kosfunny » 27 Feb 2013, 18:46

Acestea nu sunt cazuri de excludere. Si la noi sunt multi care circula cu actele fostului proprietar si isi fac RCA-urile pe numele acestuia. Pagubele se depagubesc, nu sunt cazuri de excludere.
Daca te loveste un Euroins de BG se intampla acelasi lucru ca si cand te lovest un Euroins de RO . Ghinion !
kosfunny
Ford Freak

Mesajde toxicristi » 27 Feb 2013, 21:41

Se intampla acelasi lucru, dar Euroins BG are o plaja mai bogate de chichite la care sa apeleze.
toxicristi

Mesajde Ciumpy94 » 27 Feb 2013, 23:00

Am o intrebare: Printre exceptii sunt si inchirierile.. deci daca inchiriez masina de la bulgar atunci scap de "30 de zile" ?
Ciumpy94
Incepator

Mesajde kosfunny » 27 Feb 2013, 23:37

Scapi oricum pentru ca nu o sa se aprobe o asemenea aberatie !
kosfunny
Ford Freak

Mesajde Smiley » 28 Feb 2013, 09:00

Smiley scrie:
kosfunny scrie:..............
In toate aceste pseudo-stiri se vorbeste de imposibilitatea obtinerii despagubirii daunelor produse de masinile inmatriculate in alte state , in speta Bulgaria.Total fals, daca paguba este produsa de o masina de BG chit ca este asigurata, neasigurata , cu polita de asigurare falsa sau anulata , tu ca persoana pagubita primesti despagubiri. Ori de la reprezentantul de despagubiri din Romania al asiguratorului strain ori de la BAAR in cazul in care nu exista corespondent sau vehiculul respectiv nu este asigurat...........!

daca tot vorbim de manipulare si mituri, as vrea si eu sa stiu ce suport legal are BAAR-ul pentru a oferi despagubiri in cazul unui acciedent cu un vehicul inmatriculat in alta tara si fara asigurare valabila.
nu am azit pana acum ca BAAR-ul sa aiba ceva fonduri din care sa acorde despagubiri.

eu chiar as aprecia un raspuns :)
Imagine
Smiley

Mesajde Ciumpy94 » 01 Mar 2013, 15:18

Ciumpy94 scrie:Am o intrebare: Printre exceptii sunt si inchirierile.. deci daca inchiriez masina de la bulgar atunci scap de "30 de zile" ?

Kosfunny e posibil sa se aprobe si vreau sa stiu .. se poate asa ceva?
Ciumpy94
Incepator

Mesajde Ciumpy94 » 04 Mar 2013, 23:22

Ciumpy94 scrie:
Ciumpy94 scrie:Am o intrebare: Printre exceptii sunt si inchirierile.. deci daca inchiriez masina de la bulgar atunci scap de "30 de zile" ?

Kosfunny e posibil sa se aprobe si vreau sa stiu .. se poate asa ceva?
Ciumpy94
Incepator

Mesajde kosfunny » 08 Mar 2013, 18:09

Din cate am auzit, impotriva contactulu de inchiriere nu au ce face !
kosfunny
Ford Freak

Mesajde DjBaros » 09 Mar 2013, 19:56

Daca tot vor sa faca ceva...Sa ia exemplu de la bulgari.Platesti 500 de euro inmatricularea si pe urma 200 pe an.Si toata lumea e fericita.Ai asigurare si rogvineta in banii astia.Si nu s-ar mai duce lumea la ei.Ar inmatricula la noi.
Ex. Ford Focus 1.6 16v 2002 Finesse
DjBaros
Gold Member

Maşina: Ford Mondeo Titanium X

Mesajde Ciumpy94 » 10 Mar 2013, 09:44

De unde atata minte pentru ei.. Mi ciuda ca chiar nu stiu ce sa fac. Am masina pe bulgari cu ITP si asigurarea expirata si chiar nu stiu daca sa fac asigurare si itp la rar sau nu. Mai astept ceva raspunsuri de la cei care sunt in situatia mea sau cei care au ceva idei.
Ciumpy94
Incepator

Mesajde Smiley » 10 Mar 2013, 09:53

dar mergi cu masina asa, cu ITP si asigurarea expirata?
Imagine
Smiley

Mesajde Ciumpy94 » 10 Mar 2013, 10:50

Smiley scrie:dar mergi cu masina asa, cu ITP si asigurarea expirata?

Nu .. Sincer nici nu am apucat sa o conduc prin oras.Am cumparat-o cu asigurarea si ITP expirate si nu am avut bani sa le prelungesc pana acum , acum ca am facut rost nu stiu ce sa fac.
Ciumpy94
Incepator

Mesajde Smiley » 10 Mar 2013, 17:45

varianta legala e sa o duci in bulgaria pe platforma si sa-i faci ITP si asigurare.
se zvonea ca se poate face si in romania un soi de ITP si de asigurare, dar nu stiu sa-ti dau mai multe detalii.
Imagine
Smiley

Mesajde Ciumpy94 » 10 Mar 2013, 19:22

Smiley scrie:varianta legala e sa o duci in bulgaria pe platforma si sa-i faci ITP si asigurare.
se zvonea ca se poate face si in romania un soi de ITP si de asigurare, dar nu stiu sa-ti dau mai multe detalii.

Asigurare am pe cineva care poate sa-mi faca , cu asta se ocupa si e legala si o pot verifica pe net iar in legatura cu itp-ul .. imi fac programare la RAR la Timisoara si fac acolo. Problema e ca eu sunt trecut doar in procura si am zis sa nu le fac inca pana nu se hotaraste ceva in legatura cu legea sau o portita ceva.
Deci.. Daca inchiriez masina de la Bulgar scap?:)
Ciumpy94
Incepator

Mesajde kosfunny » 10 Mar 2013, 22:45

E bine si asa, dar poti fi trecut si ca utilizator in talon.
kosfunny
Ford Freak

Mesajde Ciumpy94 » 10 Mar 2013, 23:08

Pentru asta trebuie reinmatriculare..si..nu-mi permit un asemenea cost.
Ciumpy94
Incepator

Mesajde kronosro » 07 Apr 2013, 19:43

nici bulgarii nu sint multumiti de asta.....

http://www.ziare.com/auto/masini/romani ... re-1228629
kronosro
1nsane Member

Maşina: Kuga MK3 facelift Active X 2.5L FHEV AWD

Mesajde JordanJr » 10 Apr 2013, 00:40

legat tot de chestia asta...o procura unde pot face si eu si cat costa?respectiva nu e pe numele meu.
JordanJr
Incepator

Maşina: Ford Puma 1.7 - 125Cp

Înapoi la Legislaţie