Sunt total de acord cu ce spune Claudiu, exact de chestia asta m-am lovit anul trecut, cand am cumparat masina si am plecat cu ea sa ai fac rodajul prin Europa, si mai ales Italia, Franta, Austria, si am trecut si prin Serbia si Slovenia, m-am plimbat asa cam 2 sapt dar in general am stat prin IT si FR.
Cand am fost sa imi cumpar un gps singurul dar singurul obiectiv al meu cu privire la gps era sa ma duca la destinatie cat mai comod posibil, adica nu ma intereseaza sa aiba optiune de radio sau sa vad pdf. sau poze, principalul lucru care il cer este sa aiba o harta cat mai complecta, detaliata si usor de manevrat, iar apoi sa aiba o antena cat mai buna pentru receptia satelitilor, iar mai apoi, ca si dotari sa aiba un ecran de 5" si o luminozitate cat mai buna.
In cautarea mea de novice in domeniul GPS-urilor (care a durat cam 2 luni de studiu a pietei si produselor), unde am pus in balanta cam asa: pe primul loc, harta ce tip + update care le poti face dupa, 2. receptia semnalului,3. usurinta de folosire, 4. ecranul, 5. pretul (nu o sa ma apuc acum sa dau cu zecile de milioane pe un gps) ; si am ramas la doua produse, un North Cross si un Evolio, si culmea am ales aparatul romanesc in detrimentul celui de la cehi, in termeni tehnici dar si feeling si look, am ales
http://evolio.ro/gps/gps-hi-speed-5-igo ... uropa.html Vreau sa va spun ca am fost prin tarile mentionate mai sus iar acoperirea a fost in proportie de 99.5%, adica prin Serbia pe malul Dunarii a avut o portiune de 100m care nu vedea deloc strada cu toate ca avea semnal.
L-am folosit intens anul trecut cam prin toata EU, si acopera aproape in intregime si Ro si Bulgaria, Serbia, Slovenia.
La cat am platit pe el, si ce acoperire are, eu zic ca e destul de bun, si mai ales ca il folosesc doar in vacanta cam 1-2 pe an, si in rest sta in cutie.
Sa nu uitam esentialul un GPS trebuie sa te duca la destinatie cat mai clar si fara sincope de nici un fel.
Degeaba ai pe el instalat fel si fel de softuri si bink blink, dar el se frameaza se blocheaza, nu are semnal..etc
Va recomand sa cumparati un GPS cu soft pre instalat din fabrica si sa evitati le instalati acasa.