Câteva idei de la un suporter al echipei românești pe Stamford Bridge. Adică eu.
- Chelsea are un stadion ridicol de mic pentru o câștigătoare de CL, cred că nu e mai mare decât cel al lui Reading. Aseară au fost 28.117 spectatori, cu locuri goale în tribune cam 10%;
- Cum bine a scris un cotidian de sport, Chelsea e un fel de Rapid al Angliei, o echipă care a ajuns la masa bogaților doar parțial, adică jucătorii, antrenorii sunt de nivel european, stadionul și suporterii nu (nu generalizez, sunt și oameni cu minte și suflet atât printre susținătorii Rapidului, cât și ai echipei londoneze);
- Aseară, pe lângă cei 2000 de români din peluza dedicată (care de fapt era fix jumătate de peluză, atât de mic e stadionul), cred că s-au mai strecurat vreo 1500-2000 cel puțin. Eu eram înconjurat pe o arie de 10m de cel puțin 10 români (cât i-am auzit vorbind), în metrou la venire era o mulțime;
- La golul lui Chiricheș, unii dintre românii din tribună s-au bucurat (mie mi-a ieșit doar un „yes!”); frustrații fani londonezi au chemat stewarzii și românii au fost evacuați în lateralul tribunei, unde nu mai era nimeni (pentru că bișnițarii au rămas cu biletele nevândute, nu a dat nimeni 100 de lire pe un bilet de 30); am rămas cu un gust amar după treaba asta, omul care stătea în fața mea, venit cu 3 băieți de vreo 10-11 ani la meci, mi-a fost complice și nu m-a pârât, dar nu la fel s-a întâmplat cu alți români din dreapta mea (o să adaug și-o poză);
- Referitor la meci, s-a văzut diferența de clasă, dar personal sunt mândru de ce a reușit echipa lui Reghe: a învins campioana en-titre a Europei, iar la pauză era calificată. Pentru unii pare puțin, dar nu e deloc. Merită toate felicitările!
- O treabă hazlie, nu știu cât s-a văzut la TV, Torres după ce a fost călcat de Sukala, a ieșit din joc cam 5-6 minute: a mers alene spre margine, a primit îngrijiri, a schimbat tricoul, dar i-au dat unul fără numar, când arbitrul l-a trimis să schimbe tricoul, iar a mers alene spre margine și a mai primit niște îngrijiri; asta după ce a rămas pe jos în fund vreo 2 minute, iar ai lui atacau de zor

; toată treaba s-a întâmplat la 3-1, imediat după ce marcase, și-a lăsat echipa în 10 când un singur gol al Stelei îi scotea din Europa; e puțin cam miserupist băiatul; a, și după gol, fanii strigau "Torres, he scores when he wants", pe mine m-a distrat

(aveți aici un video, nu e de aseară:
);
Video cu galeria românească:
Peluza românilor:

Poză cu momentul în care fanii români sunt evacuați:

Poate-l știți pe domnul din imagine: