Offtopic explicativ pentru Catalin si pentru a alunga eventuale alte ganduri cum ca as avea gandire discriminatorie fata de profesori. Daca moderatorii considera ca locul acestui offtopic este altundeva, rog sa-l mute.
$1 scrie:$2e tare ii asta , la mine in oras ( Simleul Silvaniei ) stiam un prof care se supara daca-i spuneai "domnul profesor " , replica lui era :" bah , io-s inginer , nu-s un cacat de profesor !"
Nu vreau sa se inteleaga ca am ceva cu profesorii. Insa nu am dat la Politehnica ca sa ma fac profesor, ci inginer. Daca vroiam sa ma fac profesor dadeam la Universitate sau faceam cursurile de pedagogie din facultate. Am dat (examen, nu spaga) si intrat la Poli in 1995, in speranta ca in 1996 alegerile vor fi castigate de Conventia Democrata, iar in 2000, la sfarsitul mandatului Conventiei imi voi fi terminat si eu studiile, iar industria ma va astepta pe mine proaspat inginer absolvent de Politehnica (deh... gandire de licean). In 2000 am terminat facultatea cu un gust amar.
D-asta am fost asa "acid" cu profesorul respectiv. Altii au fost mai acizi cu alti astfel de profesori: le-au turnat acid pe masina...
Cred ca am fost destul de explicit.
Ca sa revin on topic, va mai povestesc o faza patita la ghiseul de la Gara de Nord, pe vremea cand abia se introdusesera calculatoarele care scoteau bilete, iar alea de la ghiseu aveau impresia ca sunt deja informaticiene:
Imi vine randul la ghiseu, spun destinatia si trenul, iar cand a venit momentul sa platesc, pe un ton zeflemitor m-a trimis sa ii aduc schimbat, ca nu are sa imi dea rest (de parca eram primul calator pe ziua respectiva care cumpara bilet de la ea). Ma duc si schimb toti banii in fise de 100 de lei (pe vremea aia existau). Apoi ma duc si ii pun tot pumnul de fise pe ghiseu si o intreb: "E indeajuns de schimbat?" A ramas cu gura cascata si a inceput sa numere fisa cu fisa. I-am mai zis: "Aveti grija sa nu va incurcati." Atunci i mana i s-a facut grebla, a luat toata gramada de fise fara sa le mai numere si mi-a dat biletul...