de Florin21 » 02 Apr 2013, 09:36
Neinmatriculata gasesti si prin targurile de profil si o poti vedea cu ochii tai... De ce sa iei teapa aici de la un samsar...?!
Daca o cumperi neinmatriculata este si bine dar poate sa fie si rau... este ca la loterie... plus faptul ca nu poti merge pe incredere si te asteapta un schimb de distributie filtre si uleiuri ceea ce inseamna un plus de 200 Eu. iar cu inmaticulare si toate celelalte acte ajungi undeva, tot pe la 3000Eu.
Personal consider ca pretul corect al unui Focus in genul a ceea ce cauti tu, fara probleme ascunse, pus la punct, inmatriculat si cu garantie de la vanzator pentru urmatorii 10 000km nu ai cum sa-l gasesti sub 3 500 - 3 200Eu.
Cel care vinde sub pretul de 3 000 Eu. un Ford Focus Mk1, fie el chiar si benzina si din 2001, o face din urmatoarele motive... singulare sau combinate:
- se ocupa cu vanzarea-cumpararea de masini... masina a fost luata din Germania sau alta tara din spatiul european putin lovita la un pret de cel mult 1500 Eu. a fost reparata si vanduta ulterior cu 2 200 - 2 400Eu. ( am exemplul unui coleg de serviciu ce si-a cumparat luna trecuta un Focus Mk1 din 2002, benzina Euro IV dar nu a vazut in momentul cumpararii ca farul si aripa de pe partea stanga cu soferul + parbrizul au fost schimbate si inlocuite cu altele noi... )
- omul a dat peste un necaz, boala, deces in familie, rate la banca carora nu le mai poate face fata, etc.
- masina neintretinuta, care a inceput sa pice iar faptul ca nu a fost intretinuta la timp si cum trebuia acum necesita investitii majore... gen ambreiaj, suspensie, pierde sau mananca ulei, etc.... sa te fereasca D-zeu sa prinzi asa masina, pentru ca ulterior o sa te vedem cu totii plangandu-te pe aici ca Fordul este cea mai proasta masina si ca nu mai stii ce sa-i faci... sunt foarte multi cei care cumpara o masina o tin 2 - 3 ani de zile fara sa bage nimic in ea decat benzina si eventual un schimb de ulei la 20 000 km ca asa a auzit el ca se face in Germania iar cand vad ca se ingroasa gluma o prepara pentru vanzare, ii pun o pereche de faruri mai deocheate, ii fac o curatire ca la carte la interior combinata cu un mic polish la exterior, ii spala motorul, ii pune niste presuri si huse noi si gata... ti-a luat ochii...
- mai este categoria celor care prind o alta masina buna la vanzare, sau vror sa isi ia o masina noua si isi vand masina la un pret mic ca sa o dea cat mai repede
- exista de asemenea pe la reprezentantele Ford masini lasate la buy-back, adica omul isi lasa masina veche, reprezentantul de vanzari ii ofera o diferenta in bani pe masina veche si ii da o masina noua iar pe cea veche o pun la vanzare dupa ce ii fac o mica revizie si un schimb de ulei si de filtre.
Ar mai fi de adaugat exemple... dar cred ca in mare ai reusit cat de cat sa iti faci o idee si stii deja spre ce categorie mai sus enuntata sa te orientezi... Iti recomand ca atunci cand mergi sa iti cumperi masina mult visata in speta acest Focus Mk1, sa rogi pe un prieten sau cunoscut ce are in posesie de ceva timp o masina asemanatoare si cunoaste ceva despre marca respectiva sa mearga cu tine la vanzatorul respectiv ca sa o vedeti impreuna... El nu va mai fi asa de incantat ca si tine, va sti dupa ce defecte sa se uite si nu va fi asa de usor de aburit...
Bafta in gasirea masinii ideale si la un pret cat mai convenabil pentru tine... !