Fraierul de bibanu a mai luat o noua ţeapa 
Va salut domnilor,
Datorita prostului meu obicei de a avea incredere oarba in oameni si am tot facut mereu asta de-a lungul vietii,am mai fost calcat in picioare de un coleg de forum caruia nu ii voi da numele de utilizator deoarece ar insemna sa fiu cu cel putin un nivel sub infantilismul lui.
Despre ce ar fi vorba?
Saptamana trecuta am fost contactat de un coleg de forum din Bucuresti,omul spunand ca ar vrea sa schimbe la mine distributia,pompa de apa si filtrul de benzina,fiind vorba de un Focus 1.6 16V si a ramas sa ne mai auzim la un tel. ca sa stabilim ziua cu pricina dar i-am adus la cunostinta toate problemele mele intime si pur personale deoarece nu vreau sa pun omul in fata faptului implinit si i-am explicat ca datorita starii mele de sanatate ma deplasez foarte greu si din acest motiv nu pot termina in timp record,adica sa ma incadrez intr-o zi,ci reparatia va dura 2 zile pentru ca in afara de faptul ca am probleme de deplasare la mine totul se curata frumos la montaj si nu se arunca asa cu nisipul pe ele gramada.
Omul a fost de acord cu toate deficientele si a revenit cu tel. care urma sa mi-l dea,iar de acesta data i-am eplicat cu lux de amanute cred ca o jumatate de ora sa aiba grija ce pompa de apa ia pentru ca el are Focus 1 si nu cumva sa ii dea de Focus 2 cum am patit cu cineva acum 2 saptamani cand m-am trezit la orele 23 ca nu este pompa care trebuie si nu am putut termina masina in noaptea aia cu toate ca omul a dat la magazin VIN-ul si toate cele dar vanzatorul i-a dat aiurea.
I-am spus ce firma sa fie cureau,rola intinzatoare de la distributie,dupa ce le recunoaste daca sunt piesele care trebuie iar apoi a ramas stabilit clar ca ne vom intalni saptamana acesta ori luni seara tarziu cand poate si omul pana in 12 noaptea ca nu ma deranjeaza,ori in cursul zilei de marti si urma ca sa o ia de la mine joi deoarece vineri si sambata aveam altceva in program dar ca totusi sa nu se faca incurcaturi l-am rugat din nou sa ma sune cand pleaca de la Bucuresti si vine spre mine ca sa stiu si eu.
Pana aici toate bune si frumoase,luni pe la orele 19 primesc un tel. tot de la o persoana din Bucuresti care avea de reparat o cutie de viteze de Opel Corsa si omul ma gasise pe site-ul tocmai.ro ca repar cutii de viteze si m-a sunat spunand ca are cutia demontata de pe masina si imi ofera 500 de lei sa o fac pana miercuri,timp fiind suficient dar cu toate acestea i-am explicat la modul cel mai respectuos ca nu pot intrucat am altceva programat si nu fac incurcaturi de acest gen oamenilor la care acesta a insistat ce 4-5 ori dar daca a vazut ca nu are cu cine sa se inteleaga mi-a reprosat ca sunt fix si ca nu sunt bun de afacerist dupa care mi-a inchis tel.in nas.
Deci asta se intampla la orele 19 dupa care pe la 21.20 sunt sunat de persoana de pe forum si vazand numarul lui am crezut ca omul pleaca spre mine sa-mi aduca masina.
Am raspuns,ne-am salutat frumos dupa care aud urmatoarea fraza:
Domnul Gabi stiti,nu mai vin maine(se tot balbaia) si amanam pentru alta data deoarece as vrea (balbaieli repetate de om nedecis de ceea ce spune)sa mai cumpar si niste role la accesorii si stii..........
Cand am vazut ca o lungeste atat am cautat sa-i scurtez suferinta si agonia,intreband:
-Domne dar ati aflat tocmai acum noaptea la orele 21.30 ca ati vrea sa mai luati niste role,terminati domne cu povestile astea de adormit copii dupa care i-am urat o seara buna si i-am inchis tel. cu toate ca multi in locul meu i-ar fi umplut frigiderul cu de toate acum pe criza asta,ca sa-i faca un bine.
Sincer acum nu neg ca supararea mea nu a fost indusa si de suma de bani pierduta de la omul cu Opel-ul deoarece 500 lei pentru mine si pentru alti muritori de rand era o suma destul de frumusica ca sa nu va mai spun ca sotia mea lucreaza la un mare magazin din oras inclusiv sambata si duminica pe 500 lei si bonuri de masa,fapt care il pot confirma multi de pe forum care au ajuns pe la mine dar gestul care m-a deranjat cel mai tare a fost faptul ca m-a facut prost in fata argumentand cu tot felul de glume de santier care este motivul pentru care nu mai vine,invocand role si alte aberatii.
Ma scarbeste faptul ca stau si imi declin viata personala la tel. in fata unora care nu merita si care poate nu stiu ce inseamna unele dureri 24 din 24 de ore ca sa iti cresti copilul si sa-ti castigi existenta fara sa furi si fara sa ceri o nenorocita de pensie la statul roman,acum 2 saptamani mi-au taiat curentul la societate pentru o factura de 25 lei dupa care m-a costat 400 lei rebransarea,asa se castiga banii nu prin munca,executand fraierii.
Am cautat mereu sa stabilesc totul clar de la bun inceput ca ulterior sa evit discutiile neprincipiale si niciodata nu am cautat sa pun omul in fata faptului implinit,tocmai de acea nu iau banii inainte si stabilesc pretul din capul locului ca sa stie omul daca bate drumul la mine sau nu.
Cu el stabilisem clar si suma ,convenind ca la tot ce are de facut sa platesca 300 lei,suma la care nu a comentat nimic si a fost pe deplin de acord dar eu stiu ce s-a intamplat,a venit luni seara de la munca,a bagat masina in parcare cu gandul sa vina a doua zi la mine si o fi iesit la o bere cu vreun vecin binevoitor care l-a intrebat:
-Ce mai faci bai vecine?
-Uite ce sa fac,beau o bere ca maine duc masina la reparat le un mecanic din Alexandria.
-Pai de ce bai vecine aci la Bucuresti se terminara mecanicii?
-Nu bai vecine dar acum am apucat sa vorbesc cu omul si ce sa mai fac?
-Lasa-l ba pe ala ,da-l in pi..da masii ca te duc eu la unul intre blocuri si pe bani putini si mai bem si o naveta de bere acolo ca vecina oricum stie de 300 lei si iesi si mai ieftin.
Ce tupeu as fi avut eu sa-i dau tel. persoanei cu Opel-ul si sa-i spun:
-Domne va rog sa ma iertati ca sunt un prost si ar refuzat suma oferita,dar stiti tocmai am fost sunat de persoana pentru care va refuzasem si mi-a comunicat ca nu mai vine maine si de aceea va rog frumos daca vreti sa veniti dvs...
Oare mi-ar fi venit rau stand ca puturosul pe scaun si reparand acea cutie de viteze,fara sa ma doara capul?
Oare altul ar fi dat 300 pe 500 si in final nu a luat nimic?
Oare eu nu as fi putut sa-i spun celui de pe forum de la noi ca nu ma simt bine sau orice altceva ca sa-l refuz?
Oare de ce procedeaza asa anumite creaturi in conditiile in care stabilesti totul la ac si ata incepand de la pret pana la ultimul amanunt?
Oare in familie procedeaza la fel,deoarece nu este vreun pustan fara minte?
Cu aceste fiind zise am mai incheiat o zi nefasta din viata mea si astept cu aceeasi incredere oarba in oameni,o noua zi la fel de normala ca si acesta care a trecut.
Noapte buna domnilor,dar cred ca mai repede as zice "buna dimineata" ca e 5.23 :-
Mda...