Discutii libere/forum

Constructie Acoperis bloc - ev. Mansarda

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Constructie Acoperis bloc - ev. Mansarda

Mesajde iulitt » 05 Oct 2007, 13:41

Salut,

Deschid acest topic in ideea ca printre noi exista persoane ca pot si sunt dispuse sa ne ajute (pe mine sau altii in situatia mea)

Sa incep : stau la et. 4 - ultimul la un bloc.
din cauza infiltratiilor de apa in 2001 ai mei au construit un acoperis, pe atunci nu se dadeau autorizaii de constructie, cel putin asa li s`a spus de la primarie.
Toate bune, doar ca acum inspectorii primariei in urma inspectiei in zona au trimis la toti o avertizare ca in 3 luni tb intrat in legalitate.

Rugamintea mea, cei care au trecut prin astfel de momente ce pasi au urmat, sau daca sunt persoane care stiu ce pasi ar trebui urmati.

multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Ford Focus Ghia 2003 (ex)
VW TOURAN Trendline (Leitz) 2004 136 CP(din 02.02.2008)
iulitt
Incepator

Mesajde Alen » 05 Oct 2007, 14:00

si eu stau la ultimul etaj si tot acum vreo cativa ani mi-am facut SINGUR acoperis, fara participarea nimanui din scara respectiva, nici macar a celor de sub mine

l-am facut cu materiale din targ, evident fara facturi si alte acte si fara autorizatie, desigur, ca sa evit alte multe cheltuieli suplimentare si timp pierdut....si-asa abia mi-au ajuns banii la vremea respectiva sa-l construiesc....in Bacau sunt sute, daca nu mii de astfel de cazuri...oamenii s-au saturat sa astepte sa faca ceva Primaria si , cum le ploua in case, au trecut la treaba...

m-am hotarat sa-l fac atunci cand, intr-o dimineata pe la ora 03.30, admiram unul din becurile lustrei din sufragerie care "inota" deja in apa, culmea si aprins....mai lipseau cativa pesti in globul lustrei si aveam acvariu ad-hoc...pe tavan :D :shock:

ce sa-ti zic...nu stiu ce pasi trebuie urmati, pentru ca nu i-am urmat....situatia a ramas asa de atunci, nu ne-a intrebat nimeni nimic...
la un moment dat se zvonea ca vin cei de la Primarie cu somatii sa le dam jos, dar nu s-a mai intamplat nimic...probabil ca inspectorilor respectivi le era frica sa se confrunte cu nemultumirea oamenilor si sa nu zboare "fortat" de pe respectivele acoperisuri...

cand o veni Primaria sa ne faca altele, o sa le dam jos pe astea care sunt...pana atunci insa, nici vorba... :evil:
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Re: Constructie Acoperis bloc - ev. Mansarda

Mesajde kosmin » 05 Oct 2007, 14:43

$1 scrie:$2alut,

Deschid acest topic in ideea ca printre noi exista persoane ca pot si sunt dispuse sa ne ajute (pe mine sau altii in situatia mea)

Sa incep : stau la et. 4 - ultimul la un bloc.
din cauza infiltratiilor de apa in 2001 ai mei au construit un acoperis, pe atunci nu se dadeau autorizaii de constructie, cel putin asa li s`a spus de la primarie.
Toate bune, doar ca acum inspectorii primariei in urma inspectiei in zona au trimis la toti o avertizare ca in 3 luni tb intrat in legalitate.

Rugamintea mea, cei care au trecut prin astfel de momente ce pasi au urmat, sau daca sunt persoane care stiu ce pasi ar trebui urmati.

multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Obtinerea autorizatiei e un spectacol in mai multe acte :D, ca sa zic asa. Si unul destul de scump.
Eu am patit in bucuresti ceva mai nasol. Am dat jos un zid dintre balcon si bucatarie(era un zid de kkt... cu un geam mare) + alte modificari gen faianta, gresie, termopane... Evident mult zgomot. Ma bucurasem pt 2-3 saptamani ca nu prea zicea nimeni nimic... pana cand o jigodie de baba de la parter(Eu stau la 2) ne-a reclamat la primarie pt ca "i-am deranjat dineul". Ma rog... au urmat injuraturi, certuri... dupa care ce sa facem, a trebuit sa obtinem autorizatia + amenda (1000 ron).

Inspectorii de la primarie au fost destul de ok si ne-au dat ceva sfaturi utile.

Ideea e ca tu trebuie sa te apuci sa depui actele la primarie, si trebuie sa depui un dosar la urbanism care se aproba in cam 2-3 saptamani. Dupa asta ai un an ca sa intri in legalitate. Deci in astea 3 luni tre sa incepi actiunile de intrare in legalitate(o sa te lase in pace daca faci asta si timp de un an ai timp).

Ideea e ca tre sa depui vreo 7-8 dosare pt a obtine un acord unic(asa ii zice in bucuresti) si apoi obtii autorizatia de la disciplina in constructii(din cadrul primariei).

Eu am reusit sa fac asta cu ajutorul unei amice care e arhitect si care s-a ocupat de toate dosarele(sunt cam in faza finala). As sugera sa faci acelasi lucru, dar o sa te coste ceva. Eu i-am platit cam 18 mil acelei tanti ca sa ne scuteasca pe noi de atatea drumuri si stres. Ideea e ca se poate, tre doar sa gasesti pe cineva care stie cum merg lucrurile si iti faca treaba.
FordFocus Trend 007 / 1,6 TDCi / 90CP / H-B 5 usi / Kelp Metallic
kosmin
Gold Member

Maşina: Ford Focus MK2, 2006, 1.6 TDCi, 90 cp, Trend 007

Mesajde andrei.r » 05 Oct 2007, 14:55

In principiu, pt orice fel de modificari (constructie, demolare, daramat un perete in ap, etc) trebuie sa iei de la primarie un certificat de urbanism C.U. (actele necesare nu le stiu acuma, dar ti le spun ei acolo), dupa ce primesti CU, o sa ai pe el o lista cu avize necesare, care iti trebuie pentru eliberarea autorizatiei de construire.
Skoda Octavia IV RS+ - 2.0 TSI 245CP - Mamba Green - 2022

Ex:
Ford Focus IV ST-Line - 1.5 Ecoboost 182CP - Dynamic Blue - 2019
Ford Focus III Titanium - 1.6 Ecoboost 182CP - Silver - 2013
Ford Focus II Trend - 1.6 TDCI 90CP - Navy Blue - 2005
andrei.r

Maşina: Octavia RS Plus

Mesajde Alen » 05 Oct 2007, 17:19

da....si o sa urmezi pasii respectivi, o sa-ti dea autorizatie, dupa aia (sau inainte, nu stiu exact) iti va trebui proiect, alti bani, alta distractie....
in proiect o sa fie prevazut UN ANUMIT TIP DE ACOPERIS, dupa anumite standarde, eventual acoperit cu tabla, cu burlane de colectare si scurgere a apei care tre' s-ajunga pana jos la parter.......si ce te faci daca al tau e gata facut, acoperit nu cu tabla, ci cu placi de azbest (asa-numita "internita", sau cum s-o chema....), fara burlane, etc.,etc.....deci proiectul n-o sa bata deloc cu realitatea ....?
ai intrat intr-o dilema si mai mare...ai autorizatie, ai proiect, ba mai mult, ai chiar si acoperisul, numai ca una e pe hartie si alta in realitate.... :shock:
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde andrei.r » 05 Oct 2007, 17:57

mda, asa-i, pe langa avizele alea iti mai trebuie si proiect de autorizatie pentru a primi autorizatia. Alti bani, alta distractie, e destul de incurcata treaba :(
Skoda Octavia IV RS+ - 2.0 TSI 245CP - Mamba Green - 2022

Ex:
Ford Focus IV ST-Line - 1.5 Ecoboost 182CP - Dynamic Blue - 2019
Ford Focus III Titanium - 1.6 Ecoboost 182CP - Silver - 2013
Ford Focus II Trend - 1.6 TDCI 90CP - Navy Blue - 2005
andrei.r

Maşina: Octavia RS Plus

Înapoi la Discutii libere/forum