Am cumparat acum o luna al treia mea masina, evident al treilea Ford. un Focus 1.8 TDDI 66 kw, berlina, an 2000. Evident, am luat internetul si publitimul si am vazut vreo 10-12 masini. Pe asta am gasit-o in ziar, adusa din Austria. Avea in bord 62500 km, fapt pentru care i-am spus tipului ca a dat inapoi km cu nesimtire. Tipul se ocupa cu adus masini, stia mersul, masina intrata in tara in acea zi, jura ca nu a umblat la kilometraj, asa a luat-o. Pretul era bun, masina arata excelent, fara rugina, desi eu am vrut combi, asta m-a incantat si am luat-o. Functiona pe ea aproape tot, mai putin inchiderea centralizata, ceasul si apoi am aflat ca pedala de acceleratie are probleme si ca intra apa in masina. Cu 80 ron am demontat parbrizul si l-am lipit din nou si am scapat de apa din masina, cu 100 ron + 35 taxe de curier am schimbat pedala de acceleratie cu una second hand, si merge EXCELENT. Urmeaza sa ma ocup de inchidere si sa vad ce e cu ceasul, ca am luat unul din schrot cu 40 ron si a mers jumatate de ora.
Acum pot sa spun ca a fost afacere, kilometrajul pare a fi cel real, intrucat baiatul de la service care mi-a schimbat distributia spune ca tot ce a dat jos a fost original (motorcraft), nu se vedea umblat pe la suruburi, anvelopele erau michelin din 2000 IDENTICE cu rezerva care era nefolosita. Am schimbat becurile de far cu Philips x-treme vision si surpriza: becurile erau MOTORCRAFT, de fabrica.
In concluzie, nu toate masinile aduse de samsari sunt tzepe, trebuie sa fim realisti, o masina la mana a doua nu poate fi ca noua, mici probleme pot exista.