Am deviat putin, omul vrea sa stie ce e ala ciocan cu inertie. Si am ajuns pe nesimtite la tratamentul tablei. Personal, doar ca sa fac o paranteza, prefer sa acopar o gaura decat sa ma lupt cu distrugerea tablei in urma "tratamentului" termic. Si asta o spun din proprie experienta, pentru ca am incercat multe solutii pentru a scapa de rugina, care apare inevitabil la o masina de 30 ani.
Revenind la subiect (avand in vedere ca cine a deschis subiectul nu a specificat clar in ce scop este interesat), ciocanul inertial se utilizeaza la multe operatii. Extragere de rulmenti de exemplu, sau flanse, cu priza interioara sau exterioara. In tinichigerie e de preferat a se utiliza dispozitivele tip ventuza, avand in vedere ca masinile din ziua de azi se fac din tabla de doza de bere, sau, mai rau, din plastic (eu le spun pe scurt PET-uri

). Genul de aparat cu priza de sudura in punct e o prostie. In primul rand, cine il foloseste trebuie foarte bine sa stie sa calibreze amperajul in functie de grosimea tablei, altfel se alege ori cu o gaura prin ea, ori cu diverse puncte unul langa altul, pana reuseste sa lipeasca ciocul. Apoi, la prima lovitura, in functie de grosime si raza, risti sa pierzi punctul sudat, si-o iei de la capat.
Am urmarit personal indreptarea unui prag acum cativa ani. S-a dat o gaura, s-a introdus capatul ciocanului inertial care era un fel de carlig la 90 grade, dupa care s-a tras de tabla prin lovituri succesive rotind capatul in interiorul pragului de jur-imprejurul zonei afectate. La final aproape ca nu se mai vedea nimic, in afara de gaura executata special in acest scop. Cu un ciocan inertil care se "lipeste" prin sudura nu ai cum sa faci asa ceva. Eventual se actioneaza in functie de necesitati in alta zona, iar urmele de sudura se indeparteaza.. cu flexu'

Mult succes, indiferent de ce vreti sa reparati !