$1 scrie:$2m urmarit si emisiunea difuzata astazi.
Pe scurt, era vorba de o domnisoara de 14 ani care este lasata singura de catre parinti, acestia plecand in strainatate sa munceasca.
Din pacate, vad ca aceasta tehnica este destul de des intalnita. Din ce am citit si din cate am auzit, mi se pare ca la loterie (poti nimeri bine, intr-un mediu competitiv si placut, cu un angajator tolerant, sau poti nimeri la o firma la care drepturile angajatului, contractele si normele europene sunt la stadiul de ideal, unde angajati sunt abuzati, trebuie sa indure un program de lucru si conditii inumane). Nu stiu daca merita sacrificiul de a-ti lasa copii si familia pentru cateva sute de euro in plus pe luna. Si Romania incepe sa se dezvolte pe piata muncii, si sansele ca sa iti gasesti de lucru in orice domeniu cresc de la an la an. Sper sa se termine cu toate aceste imagini apocaliptice, cu familii destramate, copii abandonati (sunt parinti care isi lasa copii de 7 ani), care par ar fi rupte din alt regim, din alta lume.
Revenind totusi la drama adolescentei, pot spune ca emisiunea si-a indeplinit cu brio misiunea

A oferit celor aflati in astfel de situatii sfaturi concrete si, de ce au nevoie cel mai mult, le-a ridicat moralul si au fost invatati sa priveasca lucrurile din alt unghi, sa fie optimisti si sa nu isi piarda speranta in viata.
Imi permit sa raspund, fiind unul dintre cei care cunosc si viata din Romania si cea din afara. Unul dintre acei care la un moment dat a ramas pe cont propriu, parintii mei fiind nevoiti sa pleece din tara si nu "pt cativa euro in plus pe luna" ci pt a ne asigura mie si fratelui meu mai mic o viata decenta.
Pot sa va spun ca tot deznodamantul plecarii parintilor depinde in primul rand de varsta copiilor in momentul "plecarii", depinde foarte mult de educatia primita de acestia si de modul in care parintii stiu sa se "ocupe" de acesti copii chiar si de la cateva mii de km distanta.
Eu aveam 17 ani cand a plecat tata,dupa un an plecand si mama.
Fratele meu e mai mic cu 5 ani decat mine si pot sa va asigur ca nu aavut nici o problema,a rams singur acasa,eu fiind plecat la facultate, si nici nu a luat-o pe cai gresite nici altceva de genul.
Cat despre imaginile apocaliptice care se vad la TV sunt acele putine cazuri care le arata ei,ca doar nu o sa arate un om normal,care munceste normal,care are o viata normala,trebuie sa aiba si ei audienta,nu?
Concluzia: Acum sunt cu toata familia in .It,suntem fericiti ,fratele meu a terminat liceul aici,lucram cu totii,eu mi-am facut o familie aici , asa ca se poate nu?