de Ludicass » 22 Sep 2007, 10:13
Salut Marius...
Imi pare sincer rau de necazurile tale. Ca sa nu o mai lungim, nu e dracul asa negru. Eu cunosc 3 cazuri (prieteni) care au omorit oameni cu masina si nu au facut o zi de puscarie. Au trecut prin momente grele, suspendarea permisului, declaratii, anchete, negocieri cu rudele victimelor ...dar nu au facut nici macar 1 zi de puscarie!!! Chiar si cei care au fost condamnati, nu au executat 1 zi. In cazul tau nu a murit nimeni, deci clar situatia nu e atit de grava.
Cauta un avocat care sa aiba experienta cu situatii similare (vezi sa nu te sperie si el ca sa te apuci sa-i dai disperat bani ca te va salva); negociaza tu cu victimele (nu arunca cu bani pt ca ei pot sa viseze sume fabuloase, in situatia extrema, instanta, sigur nu se va ajunge la ele, iar procesul poate dura de se satura de umblat).
Ce nu sint eu lamurit, e cum de nu e culpa comuna? Ce cauta carutza pe un drum national? Te intreb pt ca in 2003 am fost martor la o situatie similara. Veneam cu un client de la Focsani pe E85, noaptea, la iesirea din Adjud, clientul fiind la volan, a spulberat cu jeepul la 100km/h o carutza semnalizata care nu a observat-o, fiind orbit de farurile masinilor de pe contrasens. Nu au fost vatamari corporale, calul a scapat ca prin minune, carutza a fost praf facuta. Clar vinovat a fost declarat carutzasul..nu avea ce cauta pe drum nici ziua, ce sa mai zic noaptea..Clientul, cetatean strain, un potent om de afaceri, a acceptat varianta de culpa comuna la insistentele polististilor si ale mele. Altfel, bietul tzaran trebuia sa isi vinda toata agoniseala sa plateasca reparatiile pt jeep. Jeepul s-a reparat pe casco iar clientul, un tip f. sensibil si generos, impresinat de ce valoare au pt bietul om calul si carutza (carutzasul, om la 70 de ani, plingea ca un copil...) i-a dat tzaranului bani sa isi ia carutza noua. Dar repet, nici o clipa nu s-a pus la indoiala cine e vinovatul.
Multa bafta! Daca te pot ajuta cu un avocat, un service auto mai ieftin, spune-mi si se rezolva.