Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

Sfat achizitie ford mondeo sau focus

14 Iul 2013, 20:20

Salutare tuturor

Vreau sa-mi cer scuze ca am deschis direct acest topic, dar situatia in care ma aflu, timpul mai precis, nu-mi permite momentan decat sa spicuiesc pe forum.

Sunt un (fost) posesor de opel, pana saptamana trecuta cand un nene ff grabit nu a oprit la stop si a intrat in mine, roata stg fata+usa, acum masina e intr-un service ''agreat'' de astra, se stie cum lucreaza astra, iar din aceste motive si altele am decis sa renunt la opel, oricum aveam de gand, dar m-a prins intr-un moment nefavorabil financiar.

Doresc sa achizitionez un ford mondeo break sau focus , momentan sunt fara mijloc de deplasare, si se pare ca si concediul de anul acesta va fi ratat daca nu rezolv prb, am nevoie de spatiu, avand si copil, ma pune sa-i car si bicicleta, rolele, etc, intrucat nu fac decat in jur de 15000/an nu stiu catre care sa ma orientez, motorizare diesel sau benzina, am gasit ceva din 2001-1.8 benzina, nush daca e euro 4 si cam cat e taxa, si consulul, am citit de forum ca ar fi intre 10-12 urban si 7-8 extra, masina am s-o iau de la samsarii de aduc masini de afara, cei din zona de vest, unii am vazut ca ofera si codul vin ptr verificare, si probabil mai mult ca sigur am sa incerc s-o inmatriculez prin metoda ''partajul'', am sa casc bine ochii la masina si n-am sa inchit gogosile cu mosi si babe, dar as avea nevoie de niste sfaturi, la ce sa fiu atent, ce fel de motoare se incadreaza la euro 3 si 4, ce prb are fordul in general,si la ce chiar trebuie sa fiu atent , si mai ales, daca masina e adusa de afara, ce fel de acte trebuie sa prezinte si sa-mi dea vanzatorul, iar suma de care dispun ar fi in jur de 2500 euro.

Va multumesc si astept cu nerabdare sfaturi de la posesori de ford.

Re: Sfat achizitie ford mondeo sau focus

16 Iul 2013, 21:25

despre focus mk1 si sfaturi de achizitionare: viewtopic.php?f=53&t=83199
probabil ca inspre focus te vei indrepta, avand in vedere bugetul, sau spre mondeo mai vechi (mk 1-2).

despre normele de poluare focus 1: viewtopic.php?f=53&t=19089
fa rost de vin (si mai indicat ar fi codul motor) si intreaba in topic ce norma are masina.

ca idee, maximul pt. focus 1 diesel e euro3 si maximul pt benzinar e euro4 si minimul e euro2 pt. ambele (doar pe piata UE). nu poti sa te orientezi dupa data fabricatiei, dar pot spune ca euro4 a aparut la sfarsitul lui 2000. asta nu inseamna ca nu sunt foci cu euro3 fabricate si mai tarziu (depinde de piata pe care au fost comercializate masinile si de fabrica).

pentru nevoile tale recomand focus turnier.

succes!
Răspunde