Help/Troubleshooting

conectare electrica in masina

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

conectare electrica in masina

Mesajde Smiley » 21 Iul 2013, 06:56

Daca vreau sa conectez ceva la sistemul electric al masinii, care este cel mai bun punct in care sa ma leg? M-ar interesa atat + permanent cat si cel prin contact.
Am crezut initial ca o sa fie simplu sa ma leg cumva la panoul de sigurante din habitaclu (masina este un Focus C-Max din 2004), dar pare destul de bine incapsulat.
Am inteles ca multi pur si simplu dezizoleaza o bucata din alt fir si se leaga asa; nu exista vreo mufa sau ceva mai standard pentru asta?

le: se gaseste asa ceva pe la noi? http://www.amazon.co.uk/Add-A-Circuit-F ... 758&sr=8-1
daca da, sub ce denumire?
Focus C-Max Ghia 2.0 TDCI
Imagine
Smiley

Re: conectare electrica in masina

Mesajde Cryy » 21 Iul 2013, 08:36

Salut,
Piesa din link se gaseste si la noi pe piata. Cauta "soclu siguranta auto" si a sa gasesti mai multe modele.
Referitor la conxiunea la instalatia electrica a masinii, in functie de marimea sarcinii (curentul consumat), poti sa te legi in tabloul de sigurante sau nu. Daca sarcina e mai mare, ar fi de preferat sa te legi direct pe baterie, iar prin intermediul unui releu sa-i faci si "+ prin contact".

Bafta...
Cryy
1nsane Member

Maşina: Ford KA 1.3I 2000 & Kia Soul 1.6 CRDI 2011
VIN: WF0BXXWPRBYL59570

Mesajde Smiley » 21 Iul 2013, 19:46

ma interesa pentru consumuri mici, care nu justifica un fir tras de la baterie.
multumesc pentru denumirea in romana a piesei, am gasit acel soclu la vreo 2-3 magazine (de la 6 lei pana pe la 23 lei). o sa incerc sa-l caut si pe la magazinele de piese auto de pe langa mine, poate am noroc :)
Imagine
Smiley

Mesajde popaionutcatalin » 22 Iul 2013, 19:25

Eu cand am pus clima am conectat firele noi la cele ale masinii prin "cleme vampir"ce se gasesc la magazine cu componente electronice.
Asa arata:

http://www.driveaccord.net/forums/showt ... ?p=1332897
popaionutcatalin
Member

Maşina: FORD FOCUS 2007 1.6 TDCI 66kw FORD C-MAX 2008 1.6 TDCI 66kw

Mesajde Smiley » 23 Iul 2013, 06:58

mi s-a spus ca astfel de cleme nu prea sunt de incredere si dupa ceva timp e posibil sa nu mai faca bine contact....
Imagine
Smiley

Mesajde Paulp » 19 Noi 2013, 15:35

$1 scrie:$2alut,
Piesa din link se gaseste si la noi pe piata. Cauta "soclu siguranta auto" si a sa gasesti mai multe modele.
Referitor la conxiunea la instalatia electrica a masinii, in functie de marimea sarcinii (curentul consumat), poti sa te legi in tabloul de sigurante sau nu. Daca sarcina e mai mare, ar fi de preferat sa te legi direct pe baterie, iar prin intermediul unui releu sa-i faci si "+ prin contact".

Bafta...

Am si eu o problema.
Am legat un set de proiectoare, 55W, prin releu, cu siguranta, legat la baterie si + prin faza scurta ca sa nu risc sa le apind doar pe ele.
Mi s-a ars un bec, apoi s-a dus releu de 30A si dupa ce l-am schimbat cu unu de 40A a ars intii o siguranta de 15A, iar dupa ce i-am pus una de 25A mi-a prajit firele pina la baterie.
Idei ce ar putea fi? Influenteaza faptul ca un bec e ars?
Focus 2002, break, Ghia, 1.8 TDDI, 90CP...
Fost focusar, allways focusar!
Paulp
Petrol Head

Maşina: Fiat Linea, 2011, 1.4, Active

Mesajde Cryy » 19 Noi 2013, 20:05

Salut,
Verifica firele folosite la instalare, legaturile de linga proiectoare, etc... E posibil ca firele sa fi fost prea subtiri si din cauza sarcinii sa se fi topit si sa fii intrat in scurt-circuit (din acest motiv iti arde siguranta). Deasemenea, e posibil sa fie o problema si in proiectoare (legaturile de pe soclu sau chiar soclu, e posibil sa nu fi fost dimensionate pentru puterea becului).
Mare atentie la legaturile dintre instalatia proiectoarelor si faza scurta a farului. Sa nu cumva sa supra-incarci si instalatia masinii.
Mai mult de atit... nu stiu ce sa-ti zic fara sa vad masina...

Bafta...
Cryy
1nsane Member

Maşina: Ford KA 1.3I 2000 & Kia Soul 1.6 CRDI 2011
VIN: WF0BXXWPRBYL59570

Înapoi la Help/Troubleshooting