Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.
Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în
Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru
generalităţi.
10 Oct 2007, 23:05
urat arata !!
11 Oct 2007, 12:20
Ei..acum vedeti cum se fac filtrele...si unii le schimba la 15.000...
Smiley, fa o verificare a filtrului de aer pe la 6-7000 si daca e nevoie schimba-l. E pacat pentru 30 RON.
BAFTA.
11 Oct 2007, 12:25
Si eu dupa vreo 7000 de km am gasit un strat gros de praf pe senzorul de temperatura de dupa filtrul de aer

. Mi s-a parut foarte ciudat mai ales ca filtrul era original Motorcraft, iar teoretic cu cat e mai imbacsit ar trebui sa filtreze mai bine, dar fluxul de aer sa fie mai mic...
N-are rost sa mai zic in ce hal arata filtrul.
L-am schimbat cu unul Mann si voi repeta verificarea dupa cateva mii de km...
02 Dec 2007, 16:46
am incercat si eu azi sa scot filtrul de polen, dar mi-a fost frica sa trag mai mult in sus de plasticul ala (se vede in poza de sus, in stanga cum te uiti la poza, continuarea grilei). Dintre cei care au schimabat acest filtru: nu se scoate de tot acest plastic? Am eliberat cele 3 cleme dar mai tine ceva sus in stanga cum te uiti la ea. E un pic cam frig si imi e frica sa nu se rupa ceva daca fortez asa...
02 Dec 2007, 17:14
pun si o poza si mai am cateva intrebari. cam in dreptul filtrului de polen se vad 3 gauri ca niste stuturi (in spatele filtrului de motorina). ce sunt astea? in interiorul masinii, la pasagerul din dreapta (fata) jos-dreapta inspre aripa- e o grila care se poate desface. am vazut pe un site (tot de pe aici luat) ca unii schimbau la un mondeo e adevarat, pe acolo un filtru. ce o fi?
02 Dec 2007, 17:19
n-a mers poza poate acum
[/img]
02 Dec 2007, 17:27
acum
- FiÅŸiere ataÅŸate
-

- n-am loc la filtrul de polen
- IMG_0025_1_1_1_1_1.jpg (32.29 KiB) Vizualizat de 5518 ori
02 Dec 2007, 18:04
E destul de greu..... am schimbat eu la un prieten si m-am zgariat tot pe mana .
Cu o surubelnita lunga (~30 cm ) si lata in gura (8-10 mm ) incearca sa dai drumu' la clema din stg fara sa o rupi si apoi ca ginecologu' cu manuta....
02 Dec 2007, 18:42
bun am inteles ceva, dar explica-mi si mie ca la dummies cum adica sa-i dau drumul? zi-mi exact ce tre sa fac. multumesc mult
03 Dec 2007, 00:50
mocca: da resize la poza aia si fa-o de 149 k...nu se vede nimik...
04 Dec 2007, 09:49
asta e! acolo, inauntru, am vazut ca e ca o piulita fluture...trebuie sa prind aia si sa-i schimb pozitia rotind-o?
- FiÅŸiere ataÅŸate
-
- IMG_0025_1_8_1.jpg
- filtru polen
- (112.58 KiB) Descărcat de 1025 ori
04 Dec 2007, 11:03
mocca: se vede filtrul omule!!! langa locul incercuit, se vede...
04 Dec 2007, 12:07
da, filtrul l-am vazut si eu dar voiam sa scot grila asta de care tin cu mana de tot, sa pot umbla ca lumea acolo. voiam sa curat si locul pe acolo si sa izolez cumva (am gasit ud in dreapta soferului)
04 Dec 2007, 12:09
Spre parbriz are 2 clipsuri de plastic, se desfac prin tragere in sus.
04 Dec 2007, 12:25
m-am uitat pe youtube si am vazut o gramada de filmulete cu schimbatul de filtre, dar nici un focus. ar trebui sa facem si noi niste filmulete si sa le postam - fiecare atunci cand face ceva si are timp, ar fi o chestie. mi-e cam frica sa trag in sus de grila pt ca m-am uitat pe sub ea (pe acolo pe unde e incercuit cu rosu si am vazut ca tine o clema ca o piulita fluture). asta nu stiu: o rotesc sau trag de ea (numai sa nu se rupa - de aceea rugam pe cineva care a mai facut treaba asta sa-mi spuna). ma iertati ca insist dar ma doare sufletul...
04 Dec 2007, 12:43
Uite si o imagine cu sistemul de prindere. E un surub mascat de un capacel de plastic la imbinarea celor doua capace, imediat langa stergator si apoi cele doua cleme care ies prin tragere in sus.
Nu este neaparata nevoie sa demontezi stergatorul, il poti opri cand e ridicat pe parbriz. (iei contactul)
- FiÅŸiere ataÅŸate
-
- Screen01.jpg
- (40.24 KiB) Descărcat de 1013 ori
04 Dec 2007, 12:59
super! multumesc mult
08 Dec 2007, 20:43
am schimbat azi filtrele si asa cum am zis am si filmat operatiunea. uite aici:
http://www.youtube.com/watch?v=f4nCtwFeego
10 Dec 2007, 20:56
daca cumva mai schimba cineva filtrul polen, am si eu o rugaminte: sa masoare dimensiunile cutiei in care intra filtrul (eventual o schita) si cota dintre cele 2 suruburi care tin cutia de caroserie. eu am uitat si as vrea sa pun o tabla care sa vina deasupra filtrului ca sa nu mai intre apa niciodata in masina (pe aici)...
10 Dec 2007, 23:56
si daca pui tabla...pe unde mai intra aerul....!?
11 Dec 2007, 01:19
pai bine, n-o sa obturez admisia de aer. as vrea sa-i fac inaltimea in asa fel incat sa fie destul de inalta dar si sa se incadreze pana in "jgheabul" destinat de constructor evacuarii apei...ceva in genul asta, intelegi? eventual fanta care se va crea de jur-imprejur poate fi ingradita cu o plasa cu gauri ceva mai mari pt a nu mai intra frunze (am gasit o gramada pe filtru)
11 Mar 2008, 20:41
din toata schimbarea de filtru vazuta pe youtube am inteles un singur lucru...melodia "superba"...pacat ca nu o pot pune ca fond muzical la bunicamea la Ibanesti cand schimb filtrul...cred ca nu as mai avea pe ce sa-l pun, ca as ramane fara focus...
12 Mar 2008, 18:20
Corect, eu schimb filtrul la 5000 km pentru a proteja cat mai bine motorul mai ales ca se schimba foarte usor si nu este asa scump, in jur de 27 lei.
17 Mar 2008, 12:48
pai tu la Tg Mures ar trebui sa o asculti doar pe a 2 a intr-adevar...erai mai fericit daca il puneam pe guta-coada de maimuta? asa cum am scris si acolo am pus muzica la vrajeala, daca vezi avatarul (si muzica din celelate clipuri ale contului meu de pe youtube) iti dai seama ce muzica imi place.
filmarea e facuta de fi-miu asa ca nu poti avea mari pretentii...
daca ai vreo intrebare precisa, te rog...
daca tot am facut operatiunea am zis sa pun si un filmulet ca sa vada cine e interesat ca se poate schimba destul de usor...eu nu sunt deloc de meserie si mi-a fost frica sa ma apuc de schimbat fitrele dar acum pot spune ca nu e mare inginerie
sa traiesti!
17 Mar 2008, 14:22
mersi de filmuletz, e bine facut, indiferent de cine l-a filmat. iar chestia cu melodia era doar o gluma si trebuia luata ca atare. daca te uiti putin la toate replicile mele de pe acest forum, toate au o tenta de gluma...
20 Mar 2008, 17:49
@mocca: buna treaba ai facut! pentru un neinitiat, dar dornic de a invata cat mai multe, m-ai mai destupat un pic cu chestiile tehnice!
Poate face cineva vreun filmulet cu prima ocazie si pentru un ff2...sau nu prea are are sens (nu sunt diferente intre ff1 si ff2 din acest pct de vedere)?
21 Mar 2008, 15:54
Diferente sunt si intre Focus 2 fabricate in ani diferiti. Exemplu eu am masina facuta in oct. 2006 iar KomandantuR (cred?) o are din iunie/iulie 2007. Diferente sensibile sunt atat la dispunerea suruburilor, cat si la forma si tipul filtrului.
30 Mar 2008, 14:42
INTREBARE: cand schimbi filtru de polen sageata cum trebuie sa fie orientata?adica cu varful in jos, in parte din fata ta cum il montezi sau invers?Sau are vreo importanta cum il montezi?multumesc anticipat.o zi faina tutturor!
31 Mar 2008, 08:37
nu-mi dau seama despre ce sageata vorbesti
31 Mar 2008, 11:10
Foarte interesant video-ul. Multumim,
mocca.
Oricum, nu e bine sa te pui cu
mocca, are fiu campion la judo (la numai 12 ani

). Cum ar zice un personaj celebru "va sparg pe toti, sa moara mama!!" (Frankfurt).