nu sunt un impatimit al telefoanelor si n-am avut niciodata un celular nou, n-am cumparat vreodata unul, fie el si sh. telefoanele pe care le-am avut au fost, fara exceptie, mostenite.
desi a cazut de la etajul 5 pe beton, telefonul pe care l-am tinut cel mai mult timp a cedat dupa inca vreo trei luni de folosire. pacat, era foarte bun pt. pretentiile mele.
acum am primit un
lg optimus one p500 de la cumnatul meu (dupa parerea mea, el e aproape fanatic - schimba celularele ca pe ciorapi).
bun. sunt incantat de telefon, m-am jucat putin cu el, dar am o problema:
eu am o cartela prepay orange si un abonamet digi (3g) (le-as baga pe oricare dintre ele in telefon), dar celularul e blocat in reteaua vodafone.
am studiat putin netul si am gasit o solutie pt. asta: se cumpara un cod de deblocare, se urmeaza o procedura (ce implica prezenta cartelei originale) si telefonul se deblocheaza. ei bine, nu stiu sa cumpar nimic de pe net daca nu e trimis prin posta cu plata ramburs si nici nu vreu sa invat acum.
o a doua varianta ar fi sa merg luni la un service gsm si sa mi-l deblocheze un mester. asta implica stergerea softului prezent si rescierea sa, intr-o versiune fara blocare. nu stiu cum e treaba in realitate, dar parca mie nu-mi suna tocma' bine procedura asta - am inteles ca toate datele stocate pana acum in telefon, toate setarile si toate programelele adaugate ulterior vor disparea.
scriu aici fiindca trag speranta sa stie cineva ce pot face, repede-repede, fara sa merg la service gsm - chiar maine plec in calatorie, cu treburi, dar ma intorc luni. am sa iau telefonul cu mine, ca merge wi-fi-ul si poate mai prind semnal pe ici pe colo (deja am, bineinteles, clubford.ro la favorite

).
bineinteles ca nu o sa am cartela originala cu mine - ea e in telefonul cumnatului meu.
ma poate ajuta cineva cu vreun sfat? sau chiar cu solutii?
merci!