Ar mai fi o varianta sa nu inchei actele si sa le prelungim in fiecare luna, costa 30 lei, mai ieftin decat rca+casco pana la finalul anului. Dar stau legat de el si asta nu prea imi convine.
De recuperat rca o poate face binenteles cand are radierea de la financiar si completeaza o cerere tip la asigurator, asa am facut eu pentru fiesta si imi va fi rambursata suma peste 3-4 luni.
Ramasesem dator cu niste detalieri de situatii:
1. Despre casco la asirom: ne-a trimis la auto haus tudor ca au ei relatie foarte buna de afaceri si se vor misca rapid, in maxim 2-3 zile dau acceptul de plata. S-a facut la ei constatarea, am asteptat 7 zile nu 2-3, apoi am inceput sa apelam la pcr ca altfel nu se misca nimic. Cu greu am obtinut acceptul de plata in valoare de 1233 ron, mergem inapoi la service cu masina si aia ne zic ca de fapt nu ne vor pune bara originala ford (desi cerusem expres acest lucru si ne-au confirmat ca asa e) ci una chinezeasca pe care o vand ei cu 200 lei, iar restul de 1033 lei reprezinta vopsirea piesei si manopera de montaj a barii. Am luat foc cand am auzit asta, va dati seama ca bara daca o vinde service-ul cu 200 lei probabil costa 30 lei si nu are cum sa fie calitativa la pretul acesta. Daca cerem banii de la asirom ne dau 70% din cei 1233 =
863 lei cam cat costa o bara OEM foarte buna. Una ford originala e pe la 1200-1400 lei. La care se adauga pretul nesimtit de 1033 lei manopera, acum obligati fiind sa o facem la service-ul asta. Si uite asa ne-au oferit niste variante una mai proasta decat cealalta. Pana la urma am decis sa mergem pe varianta oem, plateste vanzatorul masinii diferenta si sa incheiem odata episodul. Miercuri dimineata merg in service si las masina acolo sa vopseasca noua bara la culoare, teoretic o iau inapoi dupa-amiaza.
2. Am niste optiuni noi activate la cb si in poza de mai jos este afisat cu una dintre ele activata, fiind afisat postul de radio/frecventa, iar restul informatiilor mutate pe randul de jos (consum instant, mediu, etc)
3. Pe autostrada ieri am prins o ploaie foarte puternica si am observat ca stergatorul din dreapta nu isi face treaba, cel am soferului era cat de cat ok, iar cel de pe spate nesatisfacator. La spalarea cu solutie de parbriz nu se observa asa urat. Asa ca azi am fost si am cumparat stergatoare valeo pe fata, aero, aproximativ 160 lei setul, iar pe spate champion. Cat am putut testa sterg ca in reclama aia cu "laser frate"

4. Tot ieri am observat ca nu merg prizele de bricheta asa ca a fost inlocuita siguranta astazi dimineata, acum pot folosi gps-ul si mp3-ul.
Foloseste cineva cablu aux care intra la torpedou? Cum arata, de unde pot cumpara?