Totul despre membri

Ford Focus 2005 1.6 16V TI-VCT Titanium

Prezentari cu masini, poze, biografii, liste

Moderator: Cornel001

Ford Focus 2005 1.6 16V TI-VCT Titanium

Mesajde LivioLVO » 21 Sep 2013, 16:44

Salutare tuturor!

Sunt pe ultima suta de metrii in achizitionarea unui Ford Focus 2005 1.6 16V TI-VCT Titanium volan STANGA( modelul Titanium vine cu volan dreapta UK iar aceasta a fost modificata in Anglia dupa cum spune proprietarul cu volanul pe stanga ). Am fost cu ea la reprezentanta Ford am facut toate testele ( diagnoza si mecanica ) pentru a depista eventuale erori sau defecte. Testele au iesit ok cei de la Ford au spus ca masina este in stare buna. La inspectia vizuala am constata personal ca bordul in dreapta soferrului este fisurat pe orizontala ( banuiesc ca masina de la care a fost inlocuit bordul a avut airbagul sarit. Inca o problema care am constatato este ca are probleme cu inchiderea centralizata din cheie si butuc ( refuza sa deschida usile din fata in schimb cele din spate le deschidea si inchidea care sa fie problema? Ma intereseaza cat mai multe date despre acest model din anul 2005. Am cautat pe prietenul nostru Google dar nu am gasit foarte multe informatii si nici aici pe forum. Astept pareri si sfaturi pentru un viitor posesor de Ford !

O seara buna !
LivioLVO
Ford Freak

Re: Ford Focus 2005 1.6 16V TI-VCT Titanium

Mesajde X3n0m0RpH » 21 Sep 2013, 18:55

Cat iti cere pe aceasta masina si cati km are?
Este o masina foarte ok (vorbesc la modul general - nu ma refer la cea pe care vrei tu sa o cumperi) dar ar fi bine sa cauti ceva putin mai nou.. macar un 2007.

Doar cei de la reprezntanta ford puteau sa-ti spuna ca este in stare buna cand are airbagul sarit si nu functioneaza inchiderea centralizata...
"There is a crack in everything, That's how the light gets in."
X3n0m0RpH

Maşina: Ford Focus II Break, 1.8 TDCI
VIN: WFOWXXGCDW7T21697

Mesajde LivioLVO » 21 Sep 2013, 21:49

Masina are 56123 km ( ma gandeam daca e posibil sa fie kilometrii de la masina de la care a luat bordul, e posibil ?) cei de la reprezentanta mi-au spus ca nu pot sa stie numarul exact de km decat daca ma duc la acelasi service unde a fost facuta ultima revizie ( adica in Anglia ) ca ei nu ar avea o baza de date internationala ( mi s-a parut ciudat ce-i drept tinand cont ca este reprezentanta, ma gandem ca au toate reviziile centralizate pe un server ).

Pretul este de 3200 Euro ( neinmatriculata, inmatricularea ma costa 460 eur ). Legat de ceva mai nou, nu am gasit in bani in care ma incadram eu. Si am preferat o masina mai dotata decat o masina mai noua nedotata pe care as fi dat mai multi bani.

Legat de aibag, nu au vazut nici ei ca era plesnit bordul pentru ca era ascuns dupa 2 bureti din aceia abrazivi pentru tel mobil sau alte chestii sa nu cada de pe bord. Si cu inchiderea centralizata s-a intamplat exact cand sa plec de la ei...

Sper sa fie intr-un ceas bun!
Ultima oară modificat de alexandrusavu pe 29 Sep 2013, 17:58, modificat 1 dată în total.
Motiv: nu mai cita ultimul mesaj
LivioLVO
Ford Freak

Mesajde X3n0m0RpH » 22 Sep 2013, 00:12

Km nu au cum sa fie reali - in cel mai bun caz sunt km de la masina de pe care provin ceasurile.
Parerea mea este ca masina nu merita banii... Gasesti variante ok la preturi apropiate in Romania.
Gandeste-te ca din moment ce nu are airbag pasager pot sa lipseasca si alte lucruri.... iar daca airbag-ul a sarit dupa mutarea bordului pe aceasta masina clar a fost lovita destul de rau. Poate ca nici celelalte airbag-uri nu sunt functionale.. in general daca sare unul trebuie schimbat modulul de control airbag-uri... sau macar reconfigurat (zic unii). Este posibil ca intr-o zi sa te trezesti intr-o capcana pe 4 roti... si daca vrei sa repari/ schimbi airbaguri/ modul/ etc .. investitia este foarte mare.
Oricum, mi se pare si destul de in neregula faptul ca a fost transformata din masina cu volan pe dreapta in masina cu volan pe stanga.... cred ca in tmp vor iesi la iveala diverse probleme.
Sincer.... as mai astepta... cu 1000 euro in plus iti iei un focus 2007 ok din Romania, de exemplu.

Stii cum e asta cu o masina mai dotata? Iti iei o masina de dragul dotarilor si dupa aia te trezesti ca ai aruncat banii pe geam pentru ca nu ai tinut cont de alte aspecte mai importante.... as alege oricand o masina cu km reali - chiar daca sunt peste 100.000 - si istoric in Ro in locul unei masini modificate pe blat prin uk, cu istoric necunoscut si posibile probleme serioase. Dotarile ti le pui singur pe masina in timp, la preturi mai mult decat rezonabile - important este sa fie masina ce trebuie ca degeaba o iei dotata daca bagi bani ca dracii in reparatii! Cand mi-am luat masina nu avea decat climatronic si tempomat... Iar acum am cam de toate pe ea ;)

Uite, in Romania, la diverse service-uri, am vazut mai multe masini reconstruite complet (si fiesta si focus) - se ia o masina distrusa intr-un accident nasol (la bani de epava - dauna totala) si se reface totul cu piese de pe masini donatoare (din dezmembrari). Unii char aduceau platforme intregi cu astfel de masini ce urmau sa fie reconstruite si vandute ca "recent aduse, in stare foarte buna". Ai conduce asa ceva? Merita sa te risti?
X3n0m0RpH

Mesajde LivioLVO » 22 Sep 2013, 08:53

Multumesc mult pentru review, legat de airbag nu cree ca a avut masina accident, ar fi fost ceva vizibil, la reprezentanta cand sau uitat baietii m-am uitat si eu si nu se vedea nici urma de infundatura sau stiu eu ce nici la motor nici la tabl Este vopseaua originala. Scurgeri nu avea, mi-au spus insa ca se vede ca masina era stata ( dupa cum mi-a zis proprietarul 1 an jumate ). Motorul se aude excelent semne ca nu ar fi fost desfacut sau inlocuit oar dupa cum am zis eu ma gandesc ca masina de la care a fost luat bordul a fost lovita si au liat de pe ea ce sa putut. Repet intrebarea... daca iei un bord cu totul de la o masin, iei si km masini respective ????? Stie cineva aproximativcat costa un bord sh ? ( aproximativ ) sa rezolv prob cu gaura de la airbag.

Iar in legatura cu inchiderea centralizata, are cineva idee de la ce poate fi ?
Ultima oară modificat de alexandrusavu pe 29 Sep 2013, 18:01, modificat 1 dată în total.
LivioLVO
Ford Freak

Mesajde G-Ionel » 22 Sep 2013, 16:14

Cauta alta...
G-Ionel
Member

Maşina: Ford Focus facelift 2008, sedan, 1,6 benzina, 115 CP, Trend Plus

Mesajde X3n0m0RpH » 22 Sep 2013, 17:55

Ooook. Gresesti in urmatoarele privinte:

1. Esti prea incantat de ideea unei noi masini si treci prea usor peste anumite aspecte ce ar trebui sa iti dea serios de gandit - "nu cred ca a fost lovita", "nu cred ca proprietarul incearca sa ma pacaleasca", etc. Mai lasa optimismul asta exagerat.... incearca sa fii mai realist. Altii s-au fript foarte rau cu acelasi optimist...
2. Ti-ai gasit unde sa duci masina... reprezentantele Ford din Romania sunt PRAF! Aproape oricine de pe acest forum poate confirma acest lucru. Din indolenta, lene si nepasare iti vor spune ca este totul ok si sa vezi dupa aia ce ai de tras daca nu e asa...
Te duceai frumos la DGAlexandru de exemplu (daca esti din Bucuresti - daca nu, sunt si alti colegi foarte ok in tara - completeaza-ti si locatia la profil) si iti spunea exact in ce stare este masina, fara bullshit-urile de reprezentante cu mecanici incapabili sa faca un test.
3. Motorul poate avea 200.000 km si tot se aude bine daca e curatat. De unde stii ca e motorul ca care a venit masina din fabrica?
4. Daca a schimbat ceasurile, acestea vor indica kilometrajul de la masina de pe care provin. Sansele ca masina pe care vrei sa o cumperi sa aiba km reali sunt minime spre 0...
5. O plansa de bord este cateva milioane la dezmembrari. Dar asta nu rezolva celelalte probleme pe care le are masina.
Mai devreme spuneai ca "legat de aibag, nu au vazut nici ei ca era plesnit bordul pentru ca era ascuns dupa 2 bureti din aceia abrazivi pentru tel mobil". De ce crezi ca era ascunsa crapatura?? Nu crezi ca ar putea fi si alte lucruri ascunse si ar trebui sa lamuresti asta cu proprietarul?
6. Zici ca nu iti merge nici inchiderea? Esti sigur ca vrei sa iei masina asta? Deja devine ridicol... poti sa o mai tii 2 zile sa vedem daca pica si motorul?!? Sunt prea multe defecte si prea multe posibilitati sa-ti iei teapa... eu nu as putea sa trec peste atatea defecte. Sincer, cred ca ai de bagat multi bani intr-o astfel de masina.... si cred ca sunt bani pe care nu ii ai (spuneai ceva de un buget limitat...).
X3n0m0RpH

Mesajde alrofameo » 22 Sep 2013, 18:57

asta e statuta , se pare ca s-a terminat placa cu o conducea o babuta sau vreun mos pana la biserica duminica. de curiozitate da si tu un search pe google la numarul de telefon , de la anunt daca are si vezi ce apare...
alrofameo
Gold Member

Maşina: Ford Focus tdci 1.6 109 hp 2006 / Ford Focus ST 2015

Mesajde petru1983 » 22 Sep 2013, 20:14

Buna,

Eu de curand am achizitionat un ford focus 2 ghia 2005,motor 1.6 benzina 115hp,km 104 000 reali cartea service la ea,reviziile facute la timp,filtre schimbate,curea...arata impecabil.Sincer,am luato cu 3000euro din Suedia.Am postat cateva poze pe un topic ''pareri ford da3 focus 2005'',asta doar de curiozitate sa vezi cum arata si ce bani am dat pe ea.Sa faci si u o comparatie daca te ajuta cu ceva.Probleme nu am la ea,se infinge foarte tare la drum,motor fiabil...
Ce spune X3n0m0RpH,nu e cu rautate.Ia si verifica seria de la parbrize si vezi daca e aceeasi.Daca nu...cautati alta.In momentu in care airbagul sare,parbrizul din fata se crapa.Ai vazut tu ca vopseaua e identica...''frectie la picior de lemn'' asta se face foarte usor.Cauta pe net si ai sa vezi cat costa numai sa schimbi volanul de pe dreapta pe stanga.
Ceva e in neregula ptr ca aceasta operatiune e destul de costisitoare.Nu schimbi numai bordu si gata,ai rezolvat problema si apoi o vinzi cu 3100.
Parerea mea : NU SE MERITA. Bani multi ptr ceva ce nu se merita.
E prima ta masina de esti asa de nerabdator sa o achizitionezi?
Nu mai poti astepta sau cauta ceva mai bun?
petru1983
Incepator

Maşina: Ford
VIN: wf05xxwpd55b25848

Mesajde LivioLVO » 22 Sep 2013, 20:47

Multumesc de apreciere am sa dau raspuns la fiecare punct.

1. Masina resprectiva are toate aspectele pe care le doream la un ford focus in special sa fie berlina motor 1.6 16v ti-vct, culoare, dotari etc. Cand am vazut masina am mai fost cu un prieten care se pricepe la masini nu am fost singur am facut un test drive am verificat-o la motor si sub ea inainte s ne ducem la reprezentanta.

2. despre reprezentantele ford, nu stiu ce sa zic, ei mi-au spus ca imi zic orice are la ea ca doar vor sa ma castige ca si client ( Daca este asa cum spui tu... atunci raman cu semne de intrebare ).

3. Nu am de unde sa stiu daca motorul este cel din fabrica ( Daca am VIN-ul de la masina pot afla WF04XXWPD45U13635 ? am gasit pe unele site-uri niste informatii dar sumar )

4. Chestia cu ceasurile nu suna iarasi bine ...

5. Am gasit toat plansa la 800 euro :)) http://www.pieseauto.ro/airbag/ford/foc ... 13509.html

6. sau "Aibag" ( scriam de pe telefon, se intampla sa mai mananc litere ), posibil sa fie si alte chestii ascunse, ca la orice cumperi si oricand o sa gaesti si chestii ascunse iar cu inchiderea centralizata am cautat pe forum si am vazut ca mai multi posesori am probleme asemanatoare, deci e posibil sa fie ceva din fabrica, eu am pus in balanta plusurile si minusurile iar plusurile compenseaza,
aibagul daca este functional si bordul sarit ( de la fosta masina ) nu ma deranjeaza, se rezolva in timp iar cu inchiderea sunt sigur ca e ceva electric, o sa imi bag nasul ca ma pricep cat de cat la electronica si poate fac un tutorial si il pun pe forum. ar ramane km, cati km sa aiba si daca nu sunt cei reali tinand cont ca :

1. vopseaua este cea originala, si inca luceste dovada ca nu sa mers cu ea fie prin soare sau ploaie acida ( ca la englezi ploua destul de mult )
2. Englezii sunt destul de lejeri se duc odata la supermarket pentru o luna intreaga, sau la serviciu unde ar avea oricum drumuri bune
3. Au legi mult mai stricte ca la noi si nu stiu cat de mult risca sa forjeze motorul la aceasta masina mai ales ca nu este una sport, deci posesorul fiind un tip de peste 30 de ani si eventual cu familie ( repet dupa cum mi-a zis vanzatorul el a luat-o de la cineva care o luase pentru sotia lui si acesteia nu ia placut si a lasat-o in garaj 1 an jumate.)

4. Eu am o mazda 323F din 94' momentan cand am luat-o avea 192.000 ( Germania ) acum are 220.000, FF care e din 2005 inmatriculata in data 30.09.2005 ( dupa VIN ) cati km sa aiba ? maxim sa zicem 150.000 km pe soselele din anglia. tot e bine decat 150.000 km pe soselele din Romania !

Sunt astecte de discutat intradevar. Am vorbit cu proprietarul pentru saptamana viitoare sa facem actele si promit sa va tin la curent cu tot ce tine de aceasta masina ! Eu am incredere ca am facut o alegere buna in raport cu piata/calitatea/pretul .

$1 scrie:$2oook. Gresesti in urmatoarele privinte:

1. Esti prea incantat de ideea unei noi masini si treci prea usor peste anumite aspecte ce ar trebui sa iti dea serios de gandit - "nu cred ca a fost lovita", "nu cred ca proprietarul incearca sa ma pacaleasca", etc. Mai lasa optimismul asta exagerat.... incearca sa fii mai realist. Altii s-au fript foarte rau cu acelasi optimist...
2. Ti-ai gasit unde sa duci masina... reprezentantele Ford din Romania sunt PRAF! Aproape oricine de pe acest forum poate confirma acest lucru. Din indolenta, lene si nepasare iti vor spune ca este totul ok si sa vezi dupa aia ce ai de tras daca nu e asa...
Te duceai frumos la DGAlexandru de exemplu (daca esti din Bucuresti - daca nu, sunt si alti colegi foarte ok in tara - completeaza-ti si locatia la profil) si iti spunea exact in ce stare este masina, fara bullshit-urile de reprezentante cu mecanici incapabili sa faca un test.
3. Motorul poate avea 200.000 km si tot se aude bine daca e curatat. De unde stii ca e motorul ca care a venit masina din fabrica?
4. Daca a schimbat ceasurile, acestea vor indica kilometrajul de la masina de pe care provin. Sansele ca masina pe care vrei sa o cumperi sa aiba km reali sunt minime spre 0...
5. O plansa de bord este cateva milioane la dezmembrari. Dar asta nu rezolva celelalte probleme pe care le are masina.
Mai devreme spuneai ca "legat de aibag, nu au vazut nici ei ca era plesnit bordul pentru ca era ascuns dupa 2 bureti din aceia abrazivi pentru tel mobil". De ce crezi ca era ascunsa crapatura?? Nu crezi ca ar putea fi si alte lucruri ascunse si ar trebui sa lamuresti asta cu proprietarul?
6. Zici ca nu iti merge nici inchiderea? Esti sigur ca vrei sa iei masina asta? Deja devine ridicol... poti sa o mai tii 2 zile sa vedem daca pica si motorul?!? Sunt prea multe defecte si prea multe posibilitati sa-ti iei teapa... eu nu as putea sa trec peste atatea defecte. Sincer, cred ca ai de bagat multi bani intr-o astfel de masina.... si cred ca sunt bani pe care nu ii ai (spuneai ceva de un buget limitat...).
LivioLVO
Ford Freak

Mesajde LivioLVO » 22 Sep 2013, 20:48

Te referi la cele din anunt ?

$1 scrie:$2sta e statuta , se pare ca s-a terminat placa cu o conducea o babuta sau vreun mos pana la biserica duminica. de curiozitate da si tu un search pe google la numarul de telefon , de la anunt daca are si vezi ce apare...
LivioLVO
Ford Freak

Mesajde LivioLVO » 22 Sep 2013, 21:00

Sa o stapanesti sanatos fara evenimente! Am vazut pozele arata foarte bine doar ca este hatchback si nu-mi mai doresc una cu portbagaj mic. Nu este prima masina, conduc de aproape 4 ani o mazda 323F din 94' o super jucarie care nu ma lasat la greu NICIODATA ! Din pacate varsta si-a spus cuvantul si a capatat rugina insa motorul merge excelent, din cauza aceasta am decis sa cumpar alta masina si de data asta cu un portbagaj mai incapator si dotari pe care Mazda nu le avea. Repet legat de aibag nu am cum sa-mi dau seama daca este sarit pentru ca teoretic aibagul de la pasaerul de langa sofer ar trebuii sa fie in stanga ca volanul a fost in dreapta, si daca spui ca se crapa parbrizul ei bine nu are barprizul crapat.... vopseaua am verificat-o peste tot pe timp de soare inclusiv sub spoilere fata spate portbagaj usi diferente de culoare luciu in ungiuri etc. Ca sa schimbi volanul la noi este extrem de scump insa vanzatorul spune ca a fost schimbat in Anglia are schimbate inclusiv stergatoarele sa mearga ca in EUR. Eu nu iau cu rautate nici un review, incerc sa ascult sa diger si sa invat din totate informatiile care mi se ofera. Ceva care sa aiba toate cerintele mele de 1 luna de cand caut nu am gasit nimic, Si acum am gasit asta .

$1 scrie:$2una,

Eu de curand am achizitionat un ford focus 2 ghia 2005,motor 1.6 benzina 115hp,km 104 000 reali cartea service la ea,reviziile facute la timp,filtre schimbate,curea...arata impecabil.Sincer,am luato cu 3000euro din Suedia.Am postat cateva poze pe un topic ''pareri ford da3 focus 2005'',asta doar de curiozitate sa vezi cum arata si ce bani am dat pe ea.Sa faci si u o comparatie daca te ajuta cu ceva.Probleme nu am la ea,se infinge foarte tare la drum,motor fiabil...
Ce spune X3n0m0RpH,nu e cu rautate.Ia si verifica seria de la parbrize si vezi daca e aceeasi.Daca nu...cautati alta.In momentu in care airbagul sare,parbrizul din fata se crapa.Ai vazut tu ca vopseaua e identica...''frectie la picior de lemn'' asta se face foarte usor.Cauta pe net si ai sa vezi cat costa numai sa schimbi volanul de pe dreapta pe stanga.
Ceva e in neregula ptr ca aceasta operatiune e destul de costisitoare.Nu schimbi numai bordu si gata,ai rezolvat problema si apoi o vinzi cu 3100.
Parerea mea : NU SE MERITA. Bani multi ptr ceva ce nu se merita.
E prima ta masina de esti asa de nerabdator sa o achizitionezi?
Nu mai poti astepta sau cauta ceva mai bun?
LivioLVO
Ford Freak

Mesajde alrofameo » 22 Sep 2013, 21:12

@LivioLVO - se pare ca esti hotarat , ai aflat si alte pareri , sa o stapanesti sanatos , se pare ca ramai la a ta , nimeni nu -ti garanteaza in totalitate ca ar fi asa , sunt banii tai asa ca daca tu esti multumit de ce ai vazut , go forward .
alrofameo
Gold Member

Maşina: Ford Focus tdci 1.6 109 hp 2006 / Ford Focus ST 2015

Mesajde X3n0m0RpH » 22 Sep 2013, 21:20

Subscriu. Eu am incercat... daca esti hotarat nu pot decat sa-ti urez succes ;)
Sincer, sper ca ma insel si masina va fi ok.

Tine-ne la curent!
X3n0m0RpH

Mesajde mihaibre » 22 Sep 2013, 23:31

eu unul nu as cumpara asa ceva. ce e facut sa mearga pe stanga apoi pe stanga sa ramana...
Power is nothing without control!
Actual car: FORD FOCUS ST 2.0 ECOBOOST
Ex car: FORD FOCUS ST 2.0 TDCI
mihaibre
1nsane Member

Maşina: FORD FOCUS 2.0 ECOBOOST

Mesajde LivioLVO » 23 Sep 2013, 07:40

Multumesc tuturor pentru review-uri sustineri aprecieri si pareri ! Sper sa fie intr-un ceas bun ! :) Dupa cum am spus o sa va tin la curent cu tot ce tine de ea !
LivioLVO
Ford Freak

Mesajde petru1983 » 24 Sep 2013, 19:43

...Na.Sa o stapanesti sanatos si multi kilometri fara incidente.
Stima
petru1983
Incepator

Maşina: Ford
VIN: wf05xxwpd55b25848

Mesajde LivioLVO » 24 Sep 2013, 20:46

Am adaugat niste poze pe care le avea vanzatorul. O sa mai pun poze sambata sau duminica!

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
LivioLVO
Ford Freak

Mesajde mihaibre » 24 Sep 2013, 22:26

pare destul de dotata masinuta, ti-au pus si ceasuri de focus facelift si varianta cu ecran mare :>. farurile sunt functionale? se misca stanga dreapta cu volanul? ingenios cu acele materiale antiderapante de pe bord ca sa ascunda airbagul sarit. referitor la scaune, observ ca cel de pe dreapta are reglaj pe inaltime, cel de pe stanga are? de asemenea observ ca pentru scaunul din dreapta este infipta o chestie unde se infige centura, cumva fara acea chestie si fara pasager pe scaun iti suna ceasurile de bord ca nu e centura pusa? eu unul as fi foarte curios la cum arata masina cu bordul dat jos...pe dedesubt nu e mare chestia, trebuiau sa schimbe cadrul de sub motor si caseta de directie, dar sus cred ca au facut niste suduri pe acolo plus cablajele schimbate sau imbinate cumva altfel.
mihaibre
1nsane Member

Mesajde X3n0m0RpH » 24 Sep 2013, 23:25

Cred ca Mihai are dreptate la treaba cu centurile. Si daca are dreptate va fi nasol in caz de accident.... s-ar putea sa sara alte airbag-uri decat cele care trebuie sau sa nu sara nimic.
@ Mihai... Legat de ceasuri.. el chiar credea ca masina are km aia de pe ele :)
X3n0m0RpH

Mesajde LivioLVO » 24 Sep 2013, 23:38

Ceasurile zicea ca sunt de la TDI ca celalalt arata in mile mare si km mici.nu stiam ca sunt de la facelift
Farurile sunt functionale se misca dupa volan:D treaba cu bordul poate e doar bordul si aibagul e functional o sa verific cand o sa schimb bordul si sa pun navigator pe oval in locul mp3-ului sony scaunele sincer nu ma deranjeaza asa mult daca nu are si soferul reglaj de inaltime o sa ma uit mai atent sambata cand ajung acasa sa facem contractul ca a trebuit sa astept dupa factura ca era pe firma in anglia si din cauza asta nu am facut actele cand am vazuto. Si eu sunt curios cum s-a lucrat sub bord sper sa fie treaba buna facuta acolo a... si legat de chestia aia in locul centurii. E ca sa nu mai bipaie ca nu e centura pusa . I-am zis sa conecteze aibagul ca nu era conectat ( asta gasise el prima solutie sa nu mai bipaie ca nj are centura pusa si dupa a zis ca si-a luat capetele alea pt centura - putea sa poarte centura simplu si rezolva treaba ! ) eu port centura tot timpul si bineinteles ca o sa am nevoie de airbag in caz de Doamne Fereste ... deci nu o sa ma deranjeze pe mine!

$1 scrie:$2are destul de dotata masinuta, ti-au pus si ceasuri de focus facelift si varianta cu ecran mare :>. farurile sunt functionale? se misca stanga dreapta cu volanul? ingenios cu acele materiale antiderapante de pe bord ca sa ascunda airbagul sarit. referitor la scaune, observ ca cel de pe dreapta are reglaj pe inaltime, cel de pe stanga are? de asemenea observ ca pentru scaunul din dreapta este infipta o chestie unde se infige centura, cumva fara acea chestie si fara pasager pe scaun iti suna ceasurile de bord ca nu e centura pusa? eu unul as fi foarte curios la cum arata masina cu bordul dat jos...pe dedesubt nu e mare chestia, trebuiau sa schimbe cadrul de sub motor si caseta de directie, dar sus cred ca au facut niste suduri pe acolo plus cablajele schimbate sau imbinate cumva altfel.
LivioLVO
Ford Freak

Mesajde LivioLVO » 24 Sep 2013, 23:41

$1 scrie:$2red ca Mihai are dreptate la treaba cu centurile. Si daca are dreptate va fi nasol in caz de accident.... s-ar putea sa sara alte airbag-uri decat cele care trebuie sau sa nu sara nimic.
@ Mihai... Legat de ceasuri.. el chiar credea ca masina are km aia de pe ele :)

O sa verific sambata starea airbagurilor si in legatura cu km, sincer credeam ca sunt stocati intr-o
memorie a motorului a masinii... nu in bord!
LivioLVO
Ford Freak

Mesajde LivioLVO » 24 Sep 2013, 23:50

Si mai am o intrebare cum se verifica senzorii de parcare... nu am avut niciodata si nu stiu cum functioneaza . Imi apare in bord distanta cat mai am pana la masina din spate/fata? Se activeaza cumva... intreb ca nu cumva sa incerce vanzatoru sa zica ca e asa cand defapt u e asa si e altcumva. Va multumesc
LivioLVO
Ford Freak

Mesajde mihaibre » 25 Sep 2013, 00:10

daca are senzori de parcare originali nu exista decat avertizarea sonora, adica un buzzer care incepe sa sune din ce in ce mai repede cand te apropii de obstacol. daca sunt chinezesti atunci pot fi cu display sau cu leduri.
mihaibre
1nsane Member

Mesajde LivioLVO » 25 Sep 2013, 06:32

Cel mai sigur sunt cei din fabrica ca nu am vacut nici un alt modul pe masina. O sa ma interesez sa vad daca se pot conecta la o consola de navigatie/dvd etc, sa am acolo mai detaliat, gen M/CM sau avertizare cu linii de la verzi la rosii! sper sa gasesc o consola care sa fie si player si navigator si pentru asistenta la parcare.
Ultima oară modificat de alexandrusavu pe 29 Sep 2013, 18:03, modificat 1 dată în total.
LivioLVO
Ford Freak

Mesajde X3n0m0RpH » 25 Sep 2013, 07:39

$1 scrie:$2si legat de chestia aia in locul centurii. E ca sa nu mai bipaie ca nu e centura pusa . I-am zis sa conecteze aibagul ca nu era conectat.!

Tot nu ai inteles. Capul de centura este infipt pe scunul din dreapta - adica acolo unde era volanul din fabrica. Problema este ca din punct de vedere a airbagurilor masina se comporta ca si cum ai fi pe scaunul din dreapta... piuie cand nu e centura pusa in dreapta si in caz de accident nu se stie ce airbag va sari, daca va sari ceva! Degeaba porti tu centura in stanga....
X3n0m0RpH

Mesajde LivioLVO » 25 Sep 2013, 08:34

Am inteles acum. Sper sa nu fie nevoie vreodata sa sara airbagurile!
Ultima oară modificat de alexandrusavu pe 29 Sep 2013, 17:56, modificat 1 dată în total.
LivioLVO
Ford Freak

Mesajde X3n0m0RpH » 25 Sep 2013, 09:19

Inteleg ca te risti sa conduci o masina cu sistemele de siguranta nefunctionale? Eu am ramas fara cuvinte.
X3n0m0RpH

Mesajde mihaibre » 25 Sep 2013, 09:58

e ca si cum ai conduce o dacia supernova sau solenza care nu are airbaguri din fabrica dar ai confortul si rafinamentul unui focus :D
mihaibre
1nsane Member

Următorul

Înapoi la Totul despre membri