Help/Troubleshooting

[Intrebare] Antigelu la masina

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

[Intrebare] Antigelu la masina

Mesajde edytarey » 23 Oct 2013, 17:57

Am o nelamurire in legatura cu schimbatu antigelului la un Ford Fiesta 1.3 benzina din 2006.La ce interval de timp se schimba antigelu, cum se scoate din instalatia de racire si ce cantitate este necesara?
EDIT: Mi am adus aminte ca mai am o nelamurire in legatura cu schimbatu lichidului de directie.La ce interval de timp se schimba acest lichid, cum se schimba si ce cantitate este necesara?
edytarey
Incepator

Maşina: Ford

Re: [Intrebare] Antigelu la masina

Mesajde adispan » 23 Oct 2013, 20:28

la intrebarea "la ce interval se schimba" o sa primesti tzishpe variante

eu personal n-as tine antigel original ford in motor mai mult de 5 ani, iar unul pe producator consacrat maxim 3 ani; k sa il scoti, trebe sa desfaci niste furtune pe la radiator

lichidul de servo cica "e pe viata"; eu la masina mea pun la fiecare 2 ani lichid servo nou original ford (adica il schimb complet); alternativ, poti pune lichid de cutie viteze automata care sa respecte norma dexron II (sau DEX II, tot aia e) de la CASTROL, ARAL, Motul, Mobil1, etc; procedura de inlocuire necesita 2 persoane, s-a mai scris pe forum cum se face; sau mai e varianta cu aer comprimat, care necesita doar o persoana

iti recomand sa gasesti un mecanic care a mai facut, si sa il platesti ca sa iti faca operatiunile astea
adispan

Maşina: FF2 2006 hatch 1.4i 80 CP
VIN: WF03XXGCD36M19528

Mesajde Florin21 » 23 Oct 2013, 20:44

"Pe viata" spune producatorul ca ar fi lichidul din cutia de viteze. Cel de servodirectie si de frana se schimba la fiecare 2 ani de zile indiferent de nr. de kilometri parcursi.

Aici http://www.olyslager-lubricants.nl/oelb ... px?Lang=en ai un "configurator" daca pot sa-i zic asa... unde, daca introduci datele masinii iti da cantitatile si tipurile de fluide necesare pentru autovehiculul tau inclusiv intervalele de timp la care se verifica sau se schimba... chiar si pentru antigel... ;)
Florin21
1nsane Member

Maşina: Ford Mondeo Mk5, 2.0 TDCi

Mesajde morari leontin » 27 Oct 2013, 02:38

Eu sant de parerea ca, uleiul cutie de viteza este bine a se schimba si el la 2/3 ani, s-au 30/40 k de km.
morari leontin
1nsane Member

Maşina: Ford Focus SW. Ghia din 2001 1800tdci 85kw 115cv,Ford Fiesta Plus din 2009 1.2 benzina 60kw 82cv
VIN: WFONXXWPDN1C39817

Înapoi la Help/Troubleshooting