Discutii libere/forum

Cafeneaua suparatilor

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Re: Cafeneaua suparatilor

Mesajde dandobre » 26 Oct 2013, 09:19

In ultima perioada am evitat sa alimentez de la Petrom exact din motivul timpului mare de asteptare la coada la pompa. Au astia o tombola si la fiecare alimentare primesti un cupon de participare la o tombola cu premiu saptamanal un Logan. Normal ca fiecare bizon dupa ce plateste nu vine sa mute masina ci ramane in benzinarie sa completeze cuponul ca sa-l depuna.
Imagine
dandobre
Gold Member

Mesajde TOTALSENDER » 26 Oct 2013, 10:09

eu sunt foarte suparat pe treaba cu timbrul de mediu... greu si nedrept sa dau 1500 eur pentru a ma bucura de un "cazan" din '98, greu sa-mi vand "fierul" din '94 pt care taxa este de 800 eur

ca un amuzament amar, reproduc aici o interpelare pe mail, in urma anuntului de pe autovit, de la un potential interesat - mentionez ca, din motive de timbru de mediu, am pus pret pe masina 500eur (am scazut de la 800eur cat ceream initial), deci :

Continutul mesajului:
--------------------------------------------------------------------------------
Bunaziua
Ofer 300 euro pe masina ... banii pe loc
Pentru ca e imposibil sa mai transcrii masini vechi se circula pe numele propietarului din acte
In ziua de azi cine vrea sa vanda nu mai pune si conditii

Multumesc
--------------------------------------------------------------------------------

Asta, zic eu, doar pentru privilegiul de a trai in tara asta;
banuiesc ca daca eu circul cu masina in continuare ea tot polueaza.... sau polueaza doar daca este transcrisa?
Asa ca, multumim pentru asa legi bune....
Eugen,

Vand Calculator de Confort pentru Mondeo MK3 2001 Ghia, volan stanga - (cu functia de degivrare parbriz) -100 RON !

Se restituire timbru de mediu
TOTALSENDER
1nsane Member

Maşina: Scorpio Mk I, '94, 2.0I DOHC, 115cp + GPL
VIN: WFOAXXGAGARL07091

Mesajde BV04EDF » 26 Oct 2013, 12:44

Abordarea individului e cel putin lipsita de respect. Ca sa nu mai vorbim ca pretul este aberant, pentru 300 euro as prefera sa fac cerculete cu ea pana crapa, apoi o duc la remat. Cred ca varianta dezmembrarii e de preferat.
ex Sierra 1,6 hatchback `82
Granada mk II 2.3 V6 '84
Nissan Serena 1.6 2000
Opel zafira 1.8 (shit, dar consuma putin :) )
Toyota Celica 1.8 160 HP
FB : tata fiarelor :))
BV04EDF
1nsane Member

Maşina: Granada 2.3 GL V6 '84

Mesajde ihrive » 26 Oct 2013, 15:12

$1 scrie:$2bordarea individului e cel putin lipsita de respect. Ca sa nu mai vorbim ca pretul este aberant, pentru 300 euro as prefera sa fac cerculete cu ea pana crapa, apoi o duc la remat. Cred ca varianta dezmembrarii e de preferat.

Acum ceva timp, si se poate proba acest lucru fiindca la acel moment am postat pe topicul meu, am spus gata nu mai are rost sa tin masina degeaba in fata casei, eu masina asta o tin din dragoste, insa nu am avut timp de ea fiindca am alta masina cu care merg zilnic, si am spus gata o vand.
Vreau sa spun ca masina arata impecabil, acest lucru poate sa fie confirmat si de Dl. Gabi fiindca masina este la el in garaj acum, nu a fost lovita niciodata, nu are punct de rugina, masina a stat in garaj.
Am fost contactat de un user foarte respectat de pe aici, si omul a spus cam asa bai frate 1000 Lei sau pa si pusi.
Am incercat sa vorbesc cu el dar am fost informat ca masina este veche, este in 2 usi si ca atat merita.
Aceeasi persoana incearca acum sa vanda o piesa mai exact un delcou cu 200 lei si este ofensat ca am spus ca este prea scump, pai ma excrocule, daca masina mea merita 1000 de lei de ce dai ma un delcou cu 200?? nu cumva esti hot?
Cam asta este dragi prieteni ne furam unul pe altul si pana nu o sa invatam sa fim oameni tot prost o sa traim. daca faceti urmatorul experiment, timp de 1 luna zile luati cu voi agenda si pix zilnic si notati tot ce va supara, o sa vedeti ca dupa ce trageti linie la sfarsit de luna, principalii vinovati de nefericirea dvs sunt ceilalti oameni marunti, nu Ponta sau Basescu sau Blaga sau altii, este vecinul care fuge pe scari ca sa nu urce cu tine in lift, este colegul care uita sa tina putin usa ca sa o apuci si tu de maner si o tranteste in nasul tau, este doamnul din tramvai care sta multumit pe scaun si o ignora pe sotia ta gravida este omul pe care vrei sa-l ajuti si te rasplateste urat etc.
Deci nu ma mira atitudinea acelui cumparator, sfatul meu este sa exploatezi la maxim masina, cand nu mai poate la REMAT si Logan nou, sau una chinezeasca noua de 3000 Euro Grate Wall facuta in Bulgaria in curand.
ihrive
Gold Member

Maşina: Ford sierra
VIN: WF0BXXGBBBHE43076

Mesajde TOTALSENDER » 26 Oct 2013, 16:38

parca mi-ai citit gandurile apropos de agenda cu "suparari" :(

nop, "problema" sa zicem este alta: am un Passat pe care trebuie sa-l inmatriculez (1500eur) timbrul de mediu si deja mi se pare dificil sa tin doua masini (impozite, rca, roviniete reparatii, spatiu ...etc) - adica, tot de pasiune vorbim si in cazul meu, dar, deja financiar e mai complicat

motiv pentru care am "lasat" pretul la acest nivel, numai ca, exista si acei 800 eur care se pare ca trebuiesc platiti, pentru ca NU vreau complicatii cu procura sau mai stiu eu ce....

bineinteles ca oamenii dand cei 800+ce mai cer eu pe masina deja au pretentia ca totul sa fie aproape perfect... ori....eu zic ca pt o masina de anii astia si 500 eur nu trebuie sa ridici cine stie ce pretentii... data fiind insa taxa, apar eventualele pretnti...si...deci.... nu mai stii cum sa o dai

PS : suntem cca 100 000 useri pe acest site, de ce naiba nu facem noi o petitie sau ceva de genul asta aici pe forum, sau, de ce nu, in alta "zona"?
Eugen,

Vand Calculator de Confort pentru Mondeo MK3 2001 Ghia, volan stanga - (cu functia de degivrare parbriz) -100 RON !

TOTALSENDER
1nsane Member

Mesajde BV04EDF » 26 Oct 2013, 18:26

Pentru ca nu se mobilizeaza nimeni. Romanul stie sa se planga, dar, ori asteapta sa se rezolve cumva de la sine, ori se "descurca" cumva la limita legii. Nu vei mobiliza niciodata 100.000 de oameni. Pentru simplul motiv ca nu e problema lor. Daca altii si-au platit deja taxa sau s-au descurcat altfel.. "au trecut hop-ul" si gata. Problema a devenit a celorlalti, care urmeaza a se lovi de ea.

P.S. e cam ca la intalnirile sierra: 20 confirmari, 7 prezenti :))
Granada mk II 2.3 V6 '84
Nissan Serena 1.6 2000
Toyota Celica 1.8 160 HP
BV04EDF
1nsane Member

Mesajde tobosarul » 27 Oct 2013, 10:23

de fapt problema e mult mai simpla .. oamenii s-au saturat de petitii, mitinguri, greve , etc care au toate acelasi rezultat = ZERO . indiferent de forma de protest sau de adresare catre autoritati se termina invariabil cu acelasi rezultat = cum vor ei, necontant ce vrem noi , asa ca singura solutie viabila este sa speculezi orice oportunitate de a nu te lasa jefuit de un stat ce nu iti ofera nimic in schimbul talhariei permanente la care esti supus ..
tobosarul
Member

VIN: spritudevaraiarna

Mesajde ihrive » 27 Oct 2013, 12:19

Pai poate se aplica principiul economiei de piata, anume raportul intre cerere si oferta, cat timp oamenii se inghesuie la masini sh si platesc taxa de ce sa o reduca statul?
ihrive
Gold Member

Mesajde TOTALSENDER » 27 Oct 2013, 17:29

pai, si asta e adevarat, numai ca:
1. eu nu ma pot folosi de bunul cumparat, adica de Passat;
2. nu pot nici sa vand vechea masina

as fi inteles sa zic, dom'le, vrem sa innoim parcul auto, poti sa radiezi vechea masina si te scutim de taxa la masina ceva mai noua.... ar fi corect?

adica, am mai intrebat, Fordul nu polueaza decat daca il vand? altfel nu?

@tobosarule : eu ma gandesc sa-i dau si foc in fata finantelor, dar asta, banuiesc ca esti constient ca inseamna un soi de dosar penal plus vreo amenda... si, uite asa, ajungi sa-i intelegi pe aia cu atentatele lor... :D
Eugen,

TOTALSENDER
1nsane Member

Mesajde ihrive » 27 Oct 2013, 20:35

Sau poti fara prea mare bataie de cap sa o faci sa ia foc singura, cevrei tata masina veche.... ard ele loganurile dar astea :)))

Pentru restul avem VISA :)))
ihrive
Gold Member

Mesajde turbojack » 27 Oct 2013, 22:12

Trafic de TIR duminica fara jena , politia stand la boscheti cu radarul , 4 bucati pe 100 km , iar pe parcurs am intalnit zeci de TIR-uri.
turbojack
1nsane Member

Mesajde ihrive » 28 Oct 2013, 11:54

$1 scrie:$2rafic de TIR duminica fara jena , politia stand la boscheti cu radarul , 4 bucati pe 100 km , iar pe parcurs am intalnit zeci de TIR-uri.

Trebuie sa traiasca ma si ei sa faca un ban, tu crezi ca risca cineva carnetul si amenda ca sa iasa duminica cu camionu pe drum asa aiurea?
ihrive
Gold Member

Mesajde turbojack » 28 Oct 2013, 13:37

Asta-i gandire tipic mioritica. E lege , dar nimeni nu o aplica. Curios e ca aveau doar numere romanesti.
In vestul europei nu vezi roata de TIR daca au interdictie orara. Oare de ce ?
turbojack
1nsane Member

Mesajde Alex 1000RR » 28 Oct 2013, 15:32

Pe mine ma deranjeaza enorm, atunci cand pe banii tai cineva isi bate joc de tine ! Si aici ma refer la un anumit dealer auto. Nu vreau sa detaliez mai mult pentru ca nu are legatura cu Ford. DAR LE UREZ DIN TOT SUFLETUL SA AJUNGA LA FALIMENT !!!!
Alex 1000RR
Incepator

Maşina: Ford Focus 2

Mesajde tobosarul » 28 Oct 2013, 15:48

$1 scrie:$2... Pentru restul avem VISA :)))

sau viza ... ;) **== :D/
tobosarul
Member

Mesajde ihrive » 28 Oct 2013, 20:32

$1 scrie:$2sta-i gandire tipic mioritica. E lege , dar nimeni nu o aplica. Curios e ca aveau doar numere romanesti.
In vestul europei nu vezi roata de TIR daca au interdictie orara. Oare de ce ?

Amenzile sunt mai mari si patronul nu-l mai tine sa puna soferii sa mearga duminica, drumurile sunt mai bune si nu mai faci doua saptamani ci 3 zile pana la destinatie, motivele sunt multe. Si stresul tau nu este datorat de tiristi ci de infrastructura, in mod normal 9intr-o tara cu drumuri si autostrazi tu nu aveai cum sa ajungi atat de frustrat de camioane. Rpoblema nu tine de soferi ci de infrastructura.
ihrive
Gold Member

Mesajde ihrive » 28 Oct 2013, 20:33

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2... Pentru restul avem VISA :)))

sau viza ... ;) **== :D/

Doamne ajuta tobosare, ma iei si pe mine?
ihrive
Gold Member

Mesajde mirceamc » 28 Oct 2013, 21:22

$1 scrie:$2entru ca nu se mobilizeaza nimeni. Romanul stie sa se planga, dar, ori asteapta sa se rezolve cumva de la sine, ori se "descurca" cumva la limita legii. Nu vei mobiliza niciodata 100.000 de oameni. Pentru simplul motiv ca nu e problema lor. Daca altii si-au platit deja taxa sau s-au descurcat altfel.. "au trecut hop-ul" si gata. Problema a devenit a celorlalti, care urmeaza a se lovi de ea.

Din pacate ai mare dreptate - nu suntem obisnuiti sa ne cerem drepturile :((

Eu in general sunt foarte linistit. Si inteleg cand cineva mai greseste - stiu ca si eu gresesc.
Dar cand isi bate cineva joc de mine nu prea se mai intelege cu mine. Si ma refer acolo unde pot sa fac ceva - in cazul diferitelor companii care nu respecta legea si drepturile mele (de consumator).
Ca atare am pana acum vreo 7-8 reclamatii la OPC TOATE rezolvate in favoarea mea pana in final (cu toate ca odata a trebuit sa ma cert cu inspectorul OPC si sa ajung la ANPC), 1 plangere penala si o plangere la CSA (foarte recenta, din iulie 2013).
De ce isi permit diversi sa faca asta in Romania si nu isi permit asa ceva in Vest? Pt ca aici sunt foarte putini care fac plangere si care nu se lasa pana nu li se face dreptate! Si astfel e mai ieftin sa plateasca din cand in cand cate o amenda decat sa respecte legislatia.
Astfel am ajuns la vorba lui BV04EDF :(

Numai cand vom fi multi care ne vom cere drepturile ni le vom obtine !

Ca o paranteza - la francezi protestele incep de cand sunt la gradinita! Si nu glumesc!
Putini sunt elevii de ciclu primar care sa nu fi participat cel putin la un protest.
Mircea M - Ford Fusion Comfort 1.4 TDCI 68CP (2007), Bucureşti
Prezentare maşină: http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?t=9010
Imagine
mirceamc

Maşina: Fusion 1.4 TDCI Comfort, 2007

Mesajde tobosarul » 28 Oct 2013, 22:39

vise tata vise ...
caz concret ... proteste de strada , referendum soldat cu victoria votantilor impotriva exploatarii gazelor de sist in urma cu 1-1,5 ani in jud cta si surpriza : astazi se fac forari in aceeasi zona fara ca cineva sa mai zica nimic ( pe terenuri private unde oamenii sunt despagubiti de firma ce exploateaza )...

... nu comparati o reclamatie la opc cu schimbarea unei legi ...sau a unui sistem facut sa dea beneficii anumitor interese ... ca doar legea asta cu taxa de mediu apara interesele financiare ale unor grupuri de influenta nu interesele noastre ....

... in rest, imi place ca avem si optimisti printre noi ... dar prefer sa fiu realist ..
tobosarul
Member

Mesajde BV04EDF » 29 Oct 2013, 00:34

$1 scrie:$2a o paranteza - la francezi protestele incep de cand sunt la gradinita! Si nu glumesc!
Putini sunt elevii de ciclu primar care sa nu fi participat cel putin la un protest.

Da, francezii sunt experti in greve. Si cea mai tare a fost in mai 1968. Toti francezii, fara absolut nicio exceptie, nu au mai mers la lucru timp de cateva saptamani, indiferent unde lucrau. Au paralizat tot: transporturi, industrie, comert, etc. Si asta elegant, fara sa umble creaga pe strazi la demonstratii inutile. Si guvernul a inteles foarte repede ca fara omul de rand.. nu are pe cine, si ce sa guverneze :)

Jos palaria din partea mea. Dar ma indoiesc ca voi mai auzi de asa ceva vreodata. Mai ales in Romania :)) Noi suntem genul "mi-am vazut saci-n caruta". Mi-am rezolvat problema, nu mai e a mea.
Granada mk II 2.3 V6 '84
Nissan Serena 1.6 2000
Toyota Celica 1.8 160 HP
BV04EDF
1nsane Member

Mesajde DjBaros » 29 Oct 2013, 21:36

Vorbind de taxa asta nebuna...Sa vand Opelul sa iau 2000 de euro pe el?Ca omul sa plateasca 1300 taxa de mediu sa ajunga la valoarea de ~3200-3300 cat este una cu taxa platita, nu prea imi convine.Si o sa-l tin pana pica.Si cand pica mai merg putin cu el sa fiu sigur ca a picat de tot :)) Iar la Ford doar ca sa o transcriu pe numele mamei, am alergat in 123912312 de directii sa scot 1231 de adeverinte ca nu are taxa recuperata si sa ma duc la RAR sa fac o amarata de autentificare si o omologare(am fost luat de prost acolo) pentru ce?Ca sunt incapabili sa faca o baza comuna, sa bage repede seria de sasiu sa vada daca are taxa recuperata?Vorbind de DRPCIV si ANAF...
Ex. Ford Focus 1.6 16v 2002 Finesse
DjBaros
Gold Member

Maşina: Ford Mondeo Titanium X

Mesajde klaus74 » 29 Oct 2013, 22:12

Da tie ce ti-a venit sa o transcrii pe numele mamei? Existau suspiciuni de "razgandire" ulterioara?
Mai am eu un coleg care si-a luat masina noua si vechiul Logan i l-a dat tatalui sa circule cu ea. Tatal lui insista de zor sa mearga la notar pentru comodat :-O 300 lei pe care ii dadea degeaba, noroc ca pana la urma s-a dat pe brazda.
klaus74
Gold Member

Maşina: Ex: Ford Focus 1.8TDCI Duratorq 2008
VIN: WF0XXXXXXXXXXXXXX

Mesajde DjBaros » 29 Oct 2013, 22:36

Asigurare prea mare.Si deja nu era bine.
DjBaros
Gold Member

Mesajde TOTALSENDER » 30 Oct 2013, 07:04

Da, insa este enervant cum schimba regulile jocului din mers. Adica, dai un ban pe masina si te trezesti ca vine X , da o lege si hop, masina ta nu mai valoreaza nimic. Maine poate vor spune ca daca ai masina gri se poate confisca de catre stat....

Plus ca as fi inteles sa zica "radiaza o masina veche si nu platesti nimic daca inscrii una mai noua" - innoirea parcului.

Masina veche polueaza in continuare chiar daca nu e transcrisa - deci, asta arata ca nu-i vorba de nici o poluare in gandirea lor.... jecmaneala, si atat!
Eugen,

TOTALSENDER
1nsane Member

Mesajde tobosarul » 30 Oct 2013, 08:14

hmm ... 1. adevarat .. taxa nu are NICI o legatura cu poluarea ..
2. de fapt nu are legatura (in mintea unor politicieni ) nici cu jegmaneala .... este rezultatul faptului ca anumite grupuri de interese financiare (vezi producatorii de automobile noi ) au facut '''presiuni'' asupra unor politicieni pt a-si apara si mari profiturile incercand sa descurajese importurile de sh .. just like that.

aaa si chestiile astea nu se intampla numai la noi ... doar ca la noi totul este pe fata si ne arde mai tare la buzunare ...
tobosarul
Member

Mesajde DjBaros » 30 Oct 2013, 15:38

Si acum se mai plateste taxa vamala?Sa zici ca inainte de 2006 se plateau taxe vamale care ar fi putut deveni taxe de "mediu" si toata lumea era fericita.
DjBaros
Gold Member

Mesajde Smiley » 30 Oct 2013, 15:42

da, se platesc taxe vamale, dar numai pentru bunurile importate din afara UE.
Focus C-Max Ghia 2.0 TDCI
Imagine
Smiley

Mesajde TOTALSENDER » 30 Oct 2013, 18:43

$1 scrie:$2mm ... 1. adevarat .. taxa nu are NICI o legatura cu poluarea ..
2. de fapt nu are legatura (in mintea unor politicieni ) nici cu jegmaneala .... este rezultatul faptului ca anumite grupuri de interese financiare (vezi producatorii de automobile noi ) au facut '''presiuni'' asupra unor politicieni pt a-si apara si mari profiturile incercand sa descurajese importurile de sh .. just like that.

aaa si chestiile astea nu se intampla numai la noi ... doar ca la noi totul este pe fata si ne arde mai tare la buzunare ...

ei, exista niste taxe si pe la aia pe afara, dar mai decente....

acum, eu ce sa zic, sunt de acord cu ideea de a proteja industria interna - ideal insa este sa ai toata productia pe orizontala la tine in tara - aici este insa de discutat - ideea insa este ca, NU este normal sa schimbi regulile jocului din mers, adica:
- faptul ca eu imi cumpar o masina de afara, sau imi iau o masina in contextul in care stiu ca trebuie sa platesc o taxa DECENTA, sa zicem ca e okei - tine de alegerea mea;
- dar daca eu cumpar masina intr-un anumit context social, cu eforturi, cum necum si tu, dupa un timp, o faci sa nu mai valoreze nimic si sa nu o mai pot vinde, asta deja este strigator la cer si nu mai tine de alegerea mea, e ca si cum statul mi-ar confisca bunul;

mai mult, eu zic ca piata SH poate duce la miscarea lucrurilor, financiar vorbind, astfel incat sa deblocheze chiar cumpararea de masini noi... asa insa, pe multi i-am auzit ca incearca sa mai traga de masinile pe care le detin pana nu se mai poate... deci, canci achiztii noi.... asta e....
Eugen,

TOTALSENDER
1nsane Member

Mesajde BV04EDF » 30 Oct 2013, 19:57

$1 scrie:$2aca ai masina gri se poate confisca de catre stat...

Te rog sa te opresti, acum, in clipa asta. Ai auzit ceva de masinile gri? Asta mai lipsea !!

Glumesc, desigur, dar am impresia ca ca o sa revina moda de cand se platea vama pe masini de dincolo. Decupata seria de sasiu cu flexu', poansonata alta pe motor, si da-i benzina mai departe :D
Granada mk II 2.3 V6 '84
Nissan Serena 1.6 2000
Toyota Celica 1.8 160 HP
BV04EDF
1nsane Member

Mesajde verga_Cip » 31 Oct 2013, 19:49

vand focus, vama platita!!! pentru cunoscatori. serie pensonata dupa preferinte, fulopshan. negociabil

=)) =)) =)) =))
verga_Cip
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Mk2 2.0 TDCi 100 kw 2005

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Discutii libere/forum