ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
$1 scrie:$2raților, nu mai pot. Mai înceeet! Ce naiba au pățit producătorii de filme SF în 2013? E primul an în care vine luna decembrie și încă mai am de văzut filme de acest gen lansate în anul curent!
@Nic: stiu ca s-a tot scris, dar sunt dispersate rau informatiile, fa te rog o lista cu filmele SF care merita vazute, mai noi, mai vechi, ca sigur mi-au scapat multe
$1 scrie:$2@Nic: stiu ca s-a tot scris, dar sunt dispersate rau informatiile, fa te rog o lista cu filmele SF care merita vazute, mai noi, mai vechi, ca sigur mi-au scapat multe
OK. O listă cu ce consider relevant în domeniul SF & Fantasy pe 2012-2013. Rog pe unq VIPER și pe ceilalți colegi pasionați de domeniu să completeze lista cu ce cred ei de cuvință. Am omis intenționat filmele cu vampiri, vârcolaci și alte creaturi scoase din morminte. Unii le consideră SF&F, eu nu. Sunt mai degrabă adiacente genului horror.
Sunt si nu sunt de acord cu filmele cu carcaieci: R.I.P.D. (2013) personal mi-a placut As mai pune John Carter (2012). Si mai vedem, ai cuprins cam tot ce am vazut si eu.
$1 scrie:$2@Nic: stiu ca s-a tot scris, dar sunt dispersate rau informatiile, fa te rog o lista cu filmele SF care merita vazute, mai noi, mai vechi, ca sigur mi-au scapat multe
OK. O listă cu ce consider relevant în domeniul SF & Fantasy pe 2012-2013.
@TOTALSENDER: cu plăcere! @BV04EDF: n-a zis omul că le-a văzut... doar că e ”geană” pe ele! Apropo, Ender's Game a rulat săptămâna trecută în Brașov, la Cityplex...
Dragii mei, filmul ca filmul... dar cu cititul cum stați? Consumați SciFi și în formă scrisă? Dacă da, rogu-vă aruncați o privire pe cea mai recentă povestie pe care am scris-o: http://fictiuni.ro/2013/12/literatura/darul/nicdobre/
Nic, intrebarea ta ma prinde la fix... tocma' am inceput "intoarcerea cavalerului jedi" de james khan. inca nu m-am prins daca filmul e facut dupa carte sau invers. ideea e a lui george lucas. Cartea mi-a cazut im mana intr-un anticariat (cautam altceva) si fiind mare fan sf si star wars, am luat-o rapid. ed. Elit comentator 1993, Buc.
acu's navigator pe telefon, dar sa stii ca mi-ai starnit curiozitatea si voi intra pe siteul indicat. descopar ca avem un scriitor in club?
Mulțumesc mult pentru impresii, octa. Apropo, hai să rămânem la ”colega”, domnii sunt la parlament...
Scriitor? Habar n-am. Deocamdată mâzgălitor de hârtie. Mai vorbim după primul roman (care va fi oarecum corelat cu intriga din ”Darul” ). Sper că va fi gata anul viitor.
Later edit: în ceea ce privește cartea versus scenariul de film, te înțeleg perfect. Sunt într-o situație asemănătoare cu ”Ender's Game”. Mă încăpățânez să nu mă uit la film până nu termin de citit cartea!
12 years of slave - 2/10. bani irositi aiurea la cinema. 80% din sala era vizibil dezamagita. Riddick - 4/10 Last Vegas 7/10. funny Rush 9/10. Cpt Phillips 9/10. no comment. Tom Hanks + Paul Greengrass Gravity 7/10 interesant. dar sunt niste faze comice/ireale. nu dau detalii ca sa nu fac stric placerea de a urmarii filmul. Runner Runner 6/10 slabut si previzibil. Don Jon 5/10 nu merita bani platiti la cinema. Prisoners 8/10 - unul din filmele bune din 2013. nici acum nu m-am lamurit prea bine care era "spirla". Kick-Ass 2 5/10 mult mai slab ca primul.
machete kills - o prostie nici nu pot sa ii dau nota. am suportat doar vreo 20 de min. man of tai chi - am renuntat dupa 30 min.
47 ronin, 6/10. Slabut. Pentru plictiseala si in lipsa de altceva, merge. The Wolf of Wall Street, 8/10. Bun, dar trebuie vizionat integral. Plin de invataminte, daca mai este cazul sa spun si asta.