de mihai2k1 » 23 Oct 2007, 20:32
Daca nu exista riscul sa iti sara vopseaua mai departe, eu zic sa o lasi asa si sa astepti o lovitura (zgaraietura) mai serioasa. Investitia nu cred ca merita. La inceput te va racai pe creier ca ai masina zgaraiata, dar cu timpul te vei obisnui.
Esti deja la a 3-a vopsire si nu esti singur pe sosea. In mod invariabil se va gasi cineva neindemanatic sa se mai propteasca in masina ta. Probabil va cauta sa fie fidel legilor lui Murphy, proptindu-se in zonele proaspat reparate...
La o spalare facuta de "je", masinii mele i s-a exfoliat vopseaua pe o suprafata de cca 4cm patrati pe mijlocul usii soferului. Se vedea ca dracu: o pata alba, relativ ovala, cu un motz intr-o parte, inclinata la 30 de grade, pe o usa de culoare albastru metalizat. Cand am auzit ca vopsirea ma costa minim 4-4,5 milioane, am creat din autocolant un model si am lipit autocolant, astfel incat sa protejez zona de rugina. Cost: zero. Am atasat pozele ca sa vezi cum arata inainte "buba" si cum arata masina dupa colare (este poza pe care am facut simularea de colare, dar arata exact ca in imagine).
Astea e sfatul meu, tu alegi.
PS: Mai exista si un soi de creioane cu vopsea (arata ca niste markere). In anumite conditii se poate repara problema si cu aceste creioane. Le gasesti la cei ce vand piese pe forum (ForCar etc.)
- Fişiere ataşate
-
PICT0466a.jpg
- (105.56 KiB) Descărcat de 325 ori
-
PICT0467a.jpg
- (45.38 KiB) Descărcat de 327 ori
-
fiesta colata.jpg
- (146.93 KiB) Descărcat de 327 ori
ex-Ford Fiesta 1.4 2003
Ford Mondeo break 2.0 TDCI 2003