Noutăţi auto

Modificari la Codul Rutier

Noutăţi din lumea automobilistică

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Modificari la Codul Rutier

Mesajde DanielArdelian2 » 29 Iun 2007, 10:16

Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Maşina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
VIN: WF04XXGBB44E42077

Mesajde irsido » 29 Iun 2007, 10:34

Din toate cel mai ok pare chestia cu micile incidente din parcare sau trafic unde iti zgarii masina, spargi un far sau crapi o bara.
Dar...ca sa fie totul frumos, cine stie cand o sa voteze astia legea cu asigurarile ca sa se poata rezolva la ei
Vom trai si vom vedea!
Drive safely!
Mondeo Mk4 2.0i
irsido
1nsane Member

Maşina: Mondeo Mk4 2.0i

Mesajde levis » 30 Iun 2007, 08:35

Mie imi place ca in cazul suspendari carnetului(cand nu faci accident) nu trebuie sa dai iar examen.
MONDEO 2001 tddi 90cp 4usi,gri metalizat
levis
Gold Member

Mesajde bogdanv » 01 Iul 2007, 13:37

sati sa vedeti acum ce or sa faca asiguratorii ce vor cu noi.....ininte cu declaratia la p[olitie pe prorie raspundere nu prea mai puteau sa te frece, acum...investigatie, cercetare si spaga o sa scrie pe fruntea lor. vor avea puterea in mina si vor face ce vor.... pesimist gindind.....

in rest e mai bine ca e mai simplu.
alcoolicul de la şuşa... posesor de Bombonica2...asa ii zice masinutei mele...serios
Imagine
http://sfinxstone.blogspot.com/ - aici ma exprim asa cum pot si eu
http://farakapak.blogspot.com/ - turnati aici canale fara de capac intilnite in trafic!

"sa nu presupui niciodata nimic" - don Miguel Ruiz
bogdanv

Maşina: Mondeo MK3, 2,0 TDCi, 136CP, Negru, Tiptronic

Mesajde Mihai L » 01 Iul 2007, 13:43

$1 scrie:$2ati sa vedeti acum ce or sa faca asiguratorii ce vor cu noi.....ininte cu declaratia la p[olitie pe prorie raspundere nu prea mai puteau sa te frece, acum...investigatie, cercetare si spaga o sa scrie pe fruntea lor. vor avea puterea in mina si vor face ce vor.... pesimist gindind.....

in rest e mai bine ca e mai simplu.

Eu zic ca nu prea va fi asa... In cazul in care nu te pui de acord cu celalalt va trebui sa te duci la politie, ca pana acum si sa decida organul.
Daca amandoi sunt de acord cu declaratia cel de la asigurari nu are nimic de facut, doar sa dea drumul la dosar.
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde bogdanv » 01 Iul 2007, 13:57

cum zici tu ...si apoi mincam. si vine ala de la asigurari si zice ca i se pare suspect ca tu ai o lovitura pe dreapta si el pe stinga, sau ca i se pare suspect ca ai o zgirietura pe masina care seamana cu un cui si dovedeste-i ca nu e vandalism, etc...stai sa vezi... am zis nu vreau sa fiu pesimist, dar toate inlesnirile care nu au foat facute in tara asta nu au facut altceva decit sa ingreuneze lucrurile sau sa le incurce mai rau decit inainte din cauza reavointei sau interpretarilro eronate sau voit rau intentionat facute.
si taranii de la asigurari doar atit asteapta sa poata sa iti conteste ceva si sa nu iti dea banii (exemplul: alliant care a masrit asigurarile pentru persoane fizice de aproape 3 ori, etc)
alcoolicul de la şuşa... posesor de Bombonica2...asa ii zice masinutei mele...serios
Imagine
http://sfinxstone.blogspot.com/ - aici ma exprim asa cum pot si eu
http://farakapak.blogspot.com/ - turnati aici canale fara de capac intilnite in trafic!

"sa nu presupui niciodata nimic" - don Miguel Ruiz
bogdanv

Maşina: Mondeo MK3, 2,0 TDCi, 136CP, Negru, Tiptronic

Mesajde Officer » 01 Iul 2007, 14:33

Ce se intampla acum pe piata asigurarilor RCA si CASCO e crunt...politele vor creste foarte mult din cauza ca in acest moment se merge pe minus in acest sector. Un bun prieten lucraza la Allianz si m-a anuntat ca vom fi jepcariti de-a dreptul in viitorul apropiat (de parca acum nu suntem :evil: ).
Obsedat de ordine si disciplina.
Officer
Elodia

Maşina: Nu mai am ford :(

Mesajde verga_Cip » 24 Oct 2007, 15:01

Au fost adoptate modificarile si completarile privind constatul amiabil, aduse la Legea nr.136/1995
24.10.2007
Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat ieri modificările şi completările la Legea nr. 136/ 1995 privind asigurările şi reasigurările în România.

Modificările se referă, în primul rând, la noţiunea de constatare amiabilă în caz de accidente de circulaţie din care au rezultat numai pagube materiale.

Prin urmare, în aceste cazuri de accidente, înştiinţarea societăţilor din domeniul asigurărilor se poate face şi în baza unui formular tipizat, denumit “constatare amiabilă de accident”, pe care conducătorii vehiculelor respective consemnează circumstanţele producerii evenimentului, datele personale de identificare, ale vehiculelor implicate, precum şi ale propriilor asigurători.

Este important să amintim că rămâne în vigoare şi procedura de protocolare a accidentelor prin completarea procesului verbal de constatare de către Poliţia rutieră. Părţile implicate în accident urmând să opteze pentru una din variante.

Forma, dimensiunile, conţinutul precum şi procedurile privind utilizarea formularului tipizat de constatare amiabilă vor fi stabilite prin norme emise de către Comisia de Supraveghere a Asigurărilor.

Totodată Comisia de Supraveghere a Asigurărilor împreună cu reprezentanţii tuturor societăţilor din domeniul asigurărilor vor definitiva Normele pentru punerea în aplicare a procedurilor de constatare amiabilă în caz de accidente de circulaţie din care au rezultat numai pagube materiale.

Termenul de intrare în vigoare a reglementărilor mai sus menţionate va fi stabilit prin Normele emise de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor.

Direcţia generală Comunicare şi Relaţii cu Mass-Media

23 octombrie 2007

Sursa: http://www.csa-isc.ro
(http://csa-isc.ro/index.php?option=com_ ... &Itemid=85)
verga_Cip
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Mk2 2.0 TDCi 100 kw 2005

Mesajde mihai2k1 » 24 Oct 2007, 15:54

Societatile de asigurari vor face tot ce va tine de ele, numai sa nu plateasca. Asa e in toata lumea.

Mai citeam in urma cu catva timp cum se plangeau niste tarani carora inundatiile le luase tot avutul: "Am fost sa facem asigurare la casa, dar nu au vrut sa ne asigure pe motiv ca suntem in zona inundabila..."

Recomandam acum cateva saptamani, in alt topic, un film australian, in care este redata clar o portita de "scapare" a asiguratorului si modul cum acesta se foloseste de ea. Filmul se cheama "The man who sued God". Veti vedea pana unde poate duce nesimtirea unei astfel de societati.

PS: Daca voi gasi masina agatata usor in parcare, o voi lasa asa, pana cand ma va lovi unul mai serios in aceeasi zona. Daca o repar pe Casco-ul meu, nu fac altceva decat sa imi maresc singur cota de plata la asigurare, precum si riscul cu care sunt cotat in caz de accident.
ex-Ford Fiesta 1.4 2003
Ford Mondeo break 2.0 TDCI 2003
Hyundai i20 Active 2016
Just me.
mihai2k1
Gold Member

Mesajde Mihai L » 24 Oct 2007, 16:10

$1 scrie:$2..

PS: Daca voi gasi masina agatata usor in parcare, o voi lasa asa, pana cand ma va lovi unul mai serios in aceeasi zona. Daca o repar pe Casco-ul meu, nu fac altceva decat sa imi maresc singur cota de plata la asigurare, precum si riscul cu care sunt cotat in caz de accident.

Da, dar in general societatile care iti fac asigurarea CASCO sau o reinnoiesc vor sa faca poze la masina... Daca iti apare "evenimentul" in poza cand va fi cu urmatorul incident iti vor plati mai putin pentru ca deja era lovita. :twisted:
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Înapoi la Noutăţi auto