Alte doua lucrari de anulare filtru particule Ford cu remapare pentru cresterea performantelor motorului de 1.6TDCi 109CP. Lucrarea realizata astazi la primele ore ale diminetii a fost pe un model Ford Focus 1.6TDCi 109CP din 2008 care a venit de la Constanta si se afla in trecere prin Bucuresti spre Timisoara. Masina a venit la mine in avarie, cu mesaj de eroare afisat in bord (engine malfuntion) si limitare de putere. Mesajul de avarie s-a aprins cu o seara inainte si pe dianoza indica lipsa aditiv in vas si era cod de eroare permanent.

Asa cum v-am obisnuit, majoritatea modelelor Ford Focus care ajung la mine pentru anularea filtrului de particule, pleaca si cu un plus de performanta obtinut in urma unei remapari. Valorile aproximative care se pot obtine dupa remapare la motorizarea 1.6TDCi 109CP sunt:
PRE-TUNING Putere: 80kW / 109CP la 4000 rpm
Cuplu: 240Nm la 1750 rpm
Viteza max: 188 km/h
POST-TUNING Putere: 96kW / 131CP la 4100 rpm
Cuplu:295Nm la 1900 rpm
Viteza max:197 km/h
Dupa dezactivarea filtrului de particule, mesajul de avarie din bord a disparut si codurile de eroare afisate pe diagnoza au disparut.

Filtrul de particule era infundat in proportie de 85-90%.

Dupa ce a fost indepartat continutul ceramic, filtru de particule a fost lipit la loc prin sudura in mediu protejat cu argon (TIG). Costul sudurii este de 150 lei.
P.S. Chiar acum 1-2 ore m-a sunat in drum spre Timisoara sa-mi transmita ca totul este OK si feedback-ul este pozitiv vis a vis de modificarea de putere.
Al doilea model Ford Focus 1.6TDCi 109CP mi-a venit ieri, tocmai de la Slobozia la recomandarea unui alt client. Si la el am aplicat aceeasi reteta: eliminare dpf si remapare. Acest model este un pic mai vechi, din 2005 si avea erori pe modulul de aditiv.

Chiar daca la ce inceput se incapatana sa stearga eroare cu nivel minim de aditiv de pe modul, intr-un final s-a trezit si a vazut ca filtrul de particule este dezactivat si nu mai are nevoie de aditiv.

Daca aveti probleme cu filtrul de particule si vreti sa scapati de un stres sau bani cheltuiti aiurea cu incercari de spalare sau completari cu aditiv, iar lucrarile mele prezentate mai sus va ofera increderea dorita in aceasta operatiune, eu va stau la dispozitie fie in PM sau fie la numarul de telefon 0751.194.100. De asemenea, in blogul dedicat anularilor dpf gasiti informatii legate de aceasta operatiune si la alte modele de masini. Adresa web este
Va multumesc pentru viziionare.