"
mirceaZL" : Nu exista nici un cost suplimentar. Totul este inclus in cei 5 Eu. inclusiv Tva-ul.
Sa va povestesc o experienta recenta si trista, chair de astazi, cu unul dintre marii operatori de telefonie - ORANGE.
Astazi, am ajutat un vecin mai in varsta sa se porteze din Orange pe RDS... practic am discutat eu personal, in numele lui... omul fiind mai in varsta si nestiind unde sa sune m-a rugat sa sun si sa port eu conversatia in numele lui...
Personal, eu, nu am avut abonament niciodata pe Orange, decat pe Vodafone si pe Cosmote dar... sincer astazi dupa ce am intrat in contact cu domnii de la rezilieri abonamente din cadrul retelei de telefonie Orange pot sa spun ca am ramas interzis... o sa va spun si de ce...
In data de 25 Iunie vecinul meu in varsta de 63 de ani, a mers la RDS impreuna cu sotia sa pentru a se porta cu numarul de Orange pe reteaua celor de la RDS.
El avea abonament pe Orage pe numele lui, sotia lui abonament de Orange pe numele ei... deci fiecare pe numele lui.
Titular de contract la RDS - era numai sotia lui.
Portarea numarului din Orange al sotiei lui s-a facut dupa 3 zile de la depunerea cererii la sediul RDS.
Vecinul meu, avand abonament de Orange pe numele lui si nefiind titular de contract la RDS a fost nevoit sa solicite rezilierea contractului de Orange de pe numele lui si trecere pe cartela pre-pay pentru a deveni posibila portarea pe Digi cu pastrare numarului de Orange...
Daca ambele abonamente de la Orange erau pe numele sotiei lui, ea fiind titulara de contract la RDS, se realiza portarea consecutiva a celor doua numere din reteaua Orange in reteaua RDS... asa, a trebuit sa treaca prin aceasta etapa cu trecerea de pe abonament pe cartela pre-pay...
Si aici a inceput jigodeala celor de la Orange pentru ca altfel nu o pot numi...
Vecinul meu, a depus in data de 25 Iunie 2014, la Orange, o cerere de reziliere cu numar de inregistrare cu tot, numele operatorului cu care s-a discutat si toate cele... de atunci au trecut cele 10 zile calendaristice in care afirmau ca vor reveni cu un telefon pentru confirmarea de trecere de la abonament pe cartela pre-pay si neintamplandu-se acest lucru am sunat astazi la ei, departamentul de relatii cu clientii, compartimentul de rezilieri abonamente... si ceea ce mi-au debitat m-au lasat masca...
Conform conditiilor contractuale dintre vecinului meu si Orange...
ce conditii contractuale nu pricep pentru ca abonamentul cu Orange nu mai fusese reinnoit oficial de cel putin 2 ani de zile... domnii de la Orange au afirmat ca ei ii dau vecinului meu un pre-aviz de 30 de zile si numai dupa ce trece acel pre-aviz ei ii pot face trecerea de la abonament pe pre-pay...
Le explic frumos ca abonamentul este expirat de cca. 2 ani de zile si nu a mai fost reinnoit si ei o tin tot pe a lor cu conditiile contractuale...
Bun... trecem peste asta si le explic ca in data de 25 Iunie 2014, s-a inregistrat o cerere oficiala cu numarul... si in mod normal ar trebui ca cele 30 de zile sa se incheie logic pe data de 25 Iulie...
Ei, nu si nu... ca se mai emite inca o factura si de abia pe data de 11 August o sa fie trecut vecinul meu pe cartela pre-pay...
Eu, le zic cum pe 11 August... cand factura se emite pe 12 ale fiecarei luni si cererea de reziliere fiind inregistrata cu numar oficial pe 25 Iunie, in mod normal urmatoarea factura se va emite pe 12 Iulie si ar trebui ca ultima facura sa fie pe 12 Iulie in termenul de pre-aviz al celor 30 de zile calendaristice de care se agata ei si nu peste doua luni in 11 august... deci, dupa ei, inca doua facturi emise si inca 30 de zile in plus, peste cele 30 numite de ei ca "
pre-aviz", deci, in total sunt 60 de zile si aproape 2 luni de la 25 Iunie 2014, de cand s-a luat act oficial de solicitarea vecinului meu de reziliere a abonamentului si de trecere de pe abonament pe cartela pre-pay...
Bun... trecem si peste asta si le zic nervos... o.k. sa fie ca dvs. 60 de zile in loc de 30 si doua facturi in loc de una... la care individul de la Orange imi spune ca in ultima factura din 11 August vecinul meu va avea un cost suplimentar de 5 Eu.
Intreb... pentru ce...

si individul imi zice ca in momentul trecerii de pe abonament pe cartela pre-pay, cartela cu numarul respectiv de Orange ce urmeaza sa fie portat, expira in 30 de zile si cei 5 Eu. sunt ca sa se prelungeasca automat valabilitatea...
Ii explic politicos ca nu avem nevoie de valabilitate si ca nu avem de gand sa depasim cele 30 de zile calendaristice si ca in momentul in care sunt anuntat ca am fost trecut de pe abonament pe pre-pay merg si ma portez cu numarul pe RDS si deci nu am nevoie de valabilitate si ca nu este nevoie sa mi se retina cei 5 Eu.
Individul ca nu si nu... si ca astea sunt regulile...
Si, de aici, am tras concluzia ca, conform regulilor lor de rahat, ei il obliga pe vecinul meu sa mai stea inca 30 de zile... dar de fapt sunt aproape 60 de zile -
de la 25 Iunie 2014 de cand s-a luat act oficial cu numar de inregistrare cu tot a solicitarii de trecere de la abonament la pre-pay pana pe 11 August - in acest interval se vor mai emite inca 2 facturi si se vor plati si 5 Eu. cost suplimentar pentru pastrarea numarului de telefon, pentru ca altfel, nu pot numi aceasta gaselnita ingenioasa si disperata de a mai jumuli niste bani de pe un client fidel de 12 ani de zile, al carui abonament nu a mai fost reinnoit de cel putin 2 ani de zile si care a ales din motive obiective sa treca pe o alta retea de telefonie cu optiunea de a-si pastra numarul de telefon vechi de 12 ani de zile.
Rusineeee... mare de tot ORANGE... sunteti niste mari HOTI !!!
Bine -
intr-un fel -ca am trecut prin aceasta experienta conexa, datorita vecinului meu... pe viitor o sa am grija sa ii evit pe cei de la Orange si sa recomand acelasi lucru la cat mai multa lume.