Prezentari cu masini, poze, biografii, liste
Răspunde

Focus 2 Facelift 1.6 TdCi

29 Mai 2014, 21:38

Salut, va prezint masinuta mea. E un Ford Focus 2 Facelift, break, produsa in 10.2009, motor 1.6 TdCi, nivel de echipare Ghia, achizitionata dupa indelungi cautari din Germania la sfarsitul lui martie anul acesta, aleasa personal , cu 113500 km verificati, cu carte service la reprezentanta (acum a trecut de 117000 fara vreo problema), dupa ce cautarile din Romania s-au dovedit dezamagitoare si greu de triat printre multimea de samsari cu masini cu kilometri modificati la preturi atragatoare.

Poveste:
E prima mea masina, dar am condus destul de mult pana acum, inclusiv masini de mai mare tonaj.
In alegerea ei, am tinut cont de ce am avut ocazia sa conduc pana acum, dintre care victorios ca 'feel', dotari, dar si fiabilitate a iesit Mondeo-ul din '98 al tatalui meu, 2.0 16v , tot in versiunea Ghia, starnindu-mi astfel pasiunea pentru aceasta marca.

Competitorul direct, Volkswagen nu m-a impresionat tare mult cu Golf-ul, mi s-a parut destul de plicticos, iar motorul de 1.9 TDI atat de laudat si cautat pe meleagurile noastre mi s-a parut brut, necizelat, parca simteam vibratiile motorului in coloana.

Impresie:
Motorul de pe Focus sincer pare ca imbina calitatile Dieselului (cuplu la turatii joase, consum) cu ale benzinei (rafinament, silentiozitate) , iar sunetul la turatii ridicate este deosebit de muzical si placut fata de Dieselurile concurentei pe care le-am incercat, un atu important din punctul meu de vedere. Totodata, apreciez mult cutia de viteze destul de precisa, mai rigida decat la alte marci, cum obisnuiesc de altfel sa o faca Ford si suspensia care-i asigura o stabilitate de invidiat, impreuna cu un confort adecvat.
Pana acum nu am decat laude pentru aceasta masina, interiorul este cu adevarat transformat si deosebit de comod in aceasta versiune de echipare, care m-a surprins placut si cu dotarile numeroase.

Comportament:
De cand a intrat in tara, i-am facut revizia si in rest, pana acum, n-a cerut nimic inafara de motorina, facand fata cu brio si la traficul mai solicitant din Bucuresti, unde la ore de varf si condusa in regim de turatie sanatos(in cuplu), ia si peste 8 litri/100km. Prin contrast, am reusit un drum Gura Humorului - Suceava cu o medie de 3.9 (E un singur semafor pe traseul asta, am condus in regim de turatie corect, dar cu accelerari FOARTE line, anticiparea traficului, frana de motor cat mai multa, mers in limite legale). Normal ca e o exceptie, in mod obisnuit luandu-mi intre 6 si 6.5 pe un drum Suceava-Bucuresti la un interval al zilei mai aglomerat.
In general, sunt mai mult decat multumit de masina pana acum, tinand seama si de afectiunea inerenta pe care i-o port ca prima masina. Odata cu revizia, i-am 'extirpat' si filtrul de pe turul de alimentare cu ulei al turbinei, mai putin util de altfel, dar periculos in caz de infundare, deci pe latura asta presupun ca nu voi avea probleme, mai ales daca uleiul e de calitate si schimbat des, iar masina exploatata corect. Filtrul de particule este modelul nou, CDPF, fara aditiv, asa ca sper ca pana dupa 200.000 km, cat garanteaza Ford, sa nu am probleme.

Atasez si cateva poze, ultima fiind cu anuntul din Germania.

Ca pret, a fost 7000 Euro, un pret aparent mare comparativ cu piata de aici, dar corect zic eu, tinand seama de dotari, rulaj si de faptul ca e foarte bine intretinuta. Un avantaj a constat si in faptul ca fiind Euro 5, taxa a fost destul de mica.
Ca fapt divers, chiar am constatat o crestere usoara a preturilor la aceste modele, cu dotari si rulaj apropiate, in Germania, in ultima perioada de cand am facut achizitia.
Fişiere ataşate
DSC_0099.gif
DSC_0098.gif
DSC_0097.gif
DSC_0096.gif
ford2.jpg
Răspunde