DDR-ul meu, Focus 1.6 TDCI Break, Echipare Titanium
O scurta prezentare a masinii :
Masina a fost cumparata cu 90000 de km la bord, sehash ca noua din patria mama Germania.
Are motorasul de 1.6 TDCI cu 115 martoage, Euro5, echipare titanium care include:
Oglinzi electrice incalzite, rabatabile, oglinda interioara cu senzor pentru faza lunga a aluia din spate.
Incalzire in scaune, reglare pe inaltime si lombara pe scaunele din fata
Cotiera in fata si spate
Geamuri electrice fata/spate, parbriz incalzit
Frane pe discuri fata/spate
Clima "bizonica"
Navigatie (inutila deocamdata - nu ma pot hotara daca sa dau 500 de ron pe harta de Romania, avand in vedere ca daca apar update-uri va trebui sa le platesc din nou

CD/MP3/USB (am plantat un HDD de 320 de gb in torpedou, hdd pe care l-am burdusit cu muzica)
Comenzi pe volan pentru audio/cruise control
Senzori de parcare fata/spate si parcare automata.
Computer de bord cu n+1 functii si informatii.
Comenzi vocale (germana doar deocamdata) bluetooth inclus.
Filtru DPF
Cand am achizitionat agregatu' i-am facut un plin. Prima surpriza a fost rezervorul. Mic a dracu'. CB-ul zicea ca mai poate sa faca cam 85 de km. Am bagat pistolul de la pompa de combustibil in rezervor si am reusit sa bag doar 45 de litri. In fosta masina (Logan 1.5 dCi) de cand se aprindea beculetul pana la golire, zicea la fel ca mai pot face cam 80 de km, iar daca ii faceam plinul intrau fara probleme 65 de litri.
A doua surpriza a fost lipsa rotii de rezerva, masina venind cu un kit de pana. Acu' parerile despre kit de pana vs roata de rezerva sunt impartite. Eu personal, pentru linistea mea proprie si personala prefer roata de rezerva. Nu de alta da' e mai sigur. Parerea mea.
Azi am fost la RAR, nu am avut nici o problema. M-am programat la RAR in Sfantu' Gheorghe, eu locuind langa Brasov la jumatatea distantei intre Brasov si Sfantu' . De ce la RAR in Sfantu? Pai daca ma programam la RAR in Brasov, cel mai devreme ma puteau primi astia in 15 iunie. Asta fiind saptamana trecuta cand am facut programarea. In Covasna ma puteam programa cel mai devreme pe 3 iunie. O mica mare diferenta. Plus de asta in Brasov dau hartiile de pe o zi pe alta pe cand in Covasna se dau in 1-2 ore. Din nou o mica mare diferenta.
Dupa RAR, pana la eliberarea actelor am fost la Ford in Sfantu Gheorghe pentru schimbarea uleiului/filtre/diagnoza/teste
Filtru de ulei - 45 de ron
Filtru de motorina - 132 de ron
Filtru de polen - 95 de ron
Filtru de aer - 70 de ron
Ulei Castrol Magnatec 5w40 - 130 de ron.
Manopera 120 de ron
Diagnoza/testare - 80 de ron
Total cu tot cu "atentia" pentru mecanic 710 ron.
Totodata am vrut sa imi schimb si becurile din faruri, faza scurta/faza lunga cu Philips Vision plus 30. Nu am vrut sa pun mai "destepte" pentru ca cele cu 50-100% mai multa lumina se ard in 1-2 ani... Testat personal pe Logan.
Dupa schimbarea becurilor mi-au facut si reglarea lor, cele originale batand undeva pe la 20 de metri in fata fiind la maxim ridicate.
Ca si cado' am primit de la respectiva firma suporturi de numere (bineinteles personalizate cu numele firmei unde am facut revizia)
Pentru ultimile doua operatii nu mi-au cerut bani, cheltuiala asta intrand in "atentia" catre mecanic, atentie care a venit din partea mea ei nesolicitand nici un leu.
Daca de cand am luat masina pana acum am facut cam 500 de km cu un consum de 5.7% si consum instantaneu 5-5.2 % la drum intins (fac naveta pana in Brasov zilnic ~ 15 kilometri), dupa schimbarea filtrelor consumul a scazut la 4-4.5 %. Nu e mult dar e psihologic relaxant. Filtru de aer saracul era aproape negru si imbacsit. Acum parca e alta masina !
Ce vreau sa mai fac:
1. sa iau kit roata de rezerva.
2. Sa cumpar niste covoare din cauciuc. Cele din velur sunt jalnice.
3. Sa schimb becurile de pozitie/semnalizare/stopuri cu led-uri
Poze o sa pun putin mai incolo.
Cam atat deocamdata despre DDR-ul meu.
Suma respectelor.
-
dorudalin - Gold Member
- Maşina: Ford Fiesta/Focus 3