Prima mea masina: un focus
Sunt de ceva timp inscris pe acest site insa abia acum mi'am facut curaj sa scriu ceva pe aici. Motivul pentru care scriu aici este acela ca in doua saptamani voi pleca in Germania dupa un ford focus mk2 facelift. Drumul pana aici a fost lung si anevoios. Pentru cine are rabdare voi detalia in continuare cum cautarile mele pentru o masina second hand m'au adus la ford focus.
In familie avem(are tata) un logan 1.5 dci din 2007 care a fost condus cativa ani si in regim de taxi. Masina, desi ne este draga(inclusiv mie) are totusi o varsta si o uzura(pete de rugina, 248000km la bord). Cel mai probabil mititica va merge in continuare, cu carpelile de rigoare(anul trecut doar ce am schimbat distributia, bucsaraia, electromotorul). Tata fiind de scoala veche considera ca o masina trebuie folosita si citez "doar cand iti crapa maseaua in gura si ai neaparat nevoie de ea" iar in rest ea va sta parcata frumos in fata blocului sa adune praf. Dupa cum va imaginati sunt de alta parere si de cand am luat permisul(anul trecut in septembrie) i'am pus la incercare rabdarea batranului si nu de putine ori am avut parte de certuri cu el vis'a'vis de masina. Masina o folosesc sa merg la servici si inapoi, diferite drumuri prin oras si o iesire pe saptamana la pescuit. Drept urmare mi'ar trebui aproape zilnic. Acest aspect nu il impaca pe tata prea mult, drept pentru care din februarie am hotarat sa imi cumpar masina.
Pana sa ajung la ford ma gandeam la un opel, vectra b. O masina foarte frumoasa dupa parerea mea, cu un aspect timeless as spune. Si eram chitit pe ea! Insa dupa ce m'am documentat am constatat cu stupoate(pentru ca nu sunt cunoscator auto) ca taxa de inmatriculare pentru o asemenea masina ar fi fost aproape o treime din costul ei. Daca as avea bani de aruncat mi'as cumpar un vectra b. Insa nu am. Trecand mai departe mi'am dat seama ca imi permit ceva mai nou si m'am orientat tot spre un opel, de data asta un astra H 1.7 cdti break. Stiind ca si sefa de la servici are o asemenea masina mi'am facut curaj sa i'o cer. MI'a si dat'o! Numai ca masina ei e benzinara si e hatchback. Chiar si asa am vrut sa cunosc masina. Interiorul suspensiile, directia, asezarea pe drum, in curbe etc. Cum singurul alt vehicul cu care il puteam compara era loganul tatalui cu care veneam la servici, am fost incantat de masina desi e poate o blasfemie sa compari un opel cu un logan, sau orice alta marca cu dacia..in fine.
Asa au trecut lunile martie si aprilie. Vroiam neaparat sa cumpar masina din Germania si asteptam ca niste cunostinte sa isi faca timp sa viziteze niste autohause uri din Frankfurt pentru a gasi o asemenea masina in bugetul meu, pentru ca apoi eu doar sa fac drumul pana acolo, sa inspectez masina, sa dau banii si sa plec cu ea inapoi spre tara. Numai ca pe la sfarsitul lunii martie ceva neasteptat s'a intamplat. Venise un amic de'al meu din Danemarca si in drum spre Romania trecuse prin Germania si isi luase o masina. Curios din fire, vroiam sa o vad, dar si sa o conduc. Aceasta masina era un ford focus mk2 din 2007 motor 1.6 diesel de 109 cp model Ghia. Am primit masina pe mana mult mai tarziu decat as fi vrut si ardeam de nerabdare sa o conduc. Venise si ziua in care mi'a promis ca mi'o va da si atunci totul s'a schimbat. Uitasem total de opel. Indubitabil e o chestiune de gusturi insa fordul mi s'a parut mai bun din toate punctele de vedere. Interiorul foarte frumos cu un plastic de o calitate buna, ergonomic ca sa nu mai vorbesc de tinuta de drum, suspensia independenta pe spate, directia excelenta si altele mici detalii care m'au facut sa ma indragostesc de masina omului. Uitat era opelul si acum toata atentia mea era acum indreptata spre achizitionarea unui ford. Asa ca a trebuit sa sterg toate linkurile cu oferte de opel din frankfurt si sa o iau de la capat. De data asta cu FORD! Nu mai auzisem nimic de la cunostintele mele din Frankfurt de ceva timp eu asteptand sa imi trimita un mail in care sa imi comunice ce autohaus uri sunt in frankfurt si eventual sa le dau 2-3 masini la care sa se uite. Lucrul asta nu s'a intamplat si a fost o tacere totala in timpul acestor 2 luni. La sfarsitul acestei perioade am primit totusi un mail in care era si inclus un link cu un opel astra h combi 1.4 benzina. Insa amicii mei din Germania nu erau la curent cu noile mele preferinte. Cu toate astea aflasem ca erau dispusi sa ma ajute cu suma de 3000 de euro peste cei 4000 ai mei pentru achizitionarea...opelului. Din ruptul capului am refuzat masina respectiva dar i'am rugat daca pot face acelasi lucru in cazul unui ford. Desi oarecum iritati, raspunsul a fost unul afirmativ si incepand cu acel moment si pana acum o saptamana povestea cu opelul s'a reluat in cazul ford ului. Peste o saptamana deci voi pleca in germania pentru a ridica un ford focus mk2 facelift 2010. Aceasta este masinuta:
http://www.mobile.de/ro/marc%C4%83/ford ... 49328.html
Va voi tine la curent!

- alexandrupavel
- Incepator
- Maşina: Ford