de mihaivox » 11 Mar 2014, 10:12
Am fost anul trecut pe traseul Portile de fier 2-Zajecar-Nis-Kumanovo-Gevgelija-pana aproape de Salonic, dupa care am schimbat directia. Drumul pe la sarbi l-am facut noaptea, nu am intalnit decat un echipaj de politie(radar) dupa ora 7 dimineata spre iesire din serbia, am respectat toate restrictiile de viteza pentru ca mergeam relaxat in concediu, drumul pana la Nis este cam carpit dar fara gropi viteza de deplasare cam 80km/ora, este cam virajat drumul(multe dealuri), cu putin timp inainte de Nis se intra pe autostrada si mergi asa cam 60-80KM, dupa care se termina autostrada, la granita a fost ok frara probleme.
La intrare in Macedonia se sta ceva mai mult, dar tot ok sunt, dupa care mergi pe autostrada pana aproape de iesire din Macedonia, autostrada este putin cam valurita dar este, politie o data sau de doua ori pe traseu, atentie mare la purtatul centurii si la restrictiile de viteza, cineva cu numere de RO a luat amenda pentru centura(stiu asta pentru ca oprisem la benzinarie, iar echipajul de politie era langa), in general drumul prin serbia si macedonia este destul de liber, nu prea vezi masini multe, automat si foarte putine depasiri(lipsa stres).
La iesire din Macedonia este coada la vama pentru ca se aduna acolo multi turisti din Europa, cam 30-40 de minute de stat la coada, la intrare in Grecia la fel( sunt aceleasi masini).
De la intrare in Grecia pana la Salonic este un drum expres largit mult, desi este aglomerat se circula bine.
In Serbia, Macedonia, Grecia nu sunt taxe decat pe autostrada, iar sumele de plata sunt destul de rezonabile( e bine sa aveti euro schimbati in valori mai mici 1-2 euro, 5 euro). Pentru Sebia, dar nu numai, va recomand cu incredere un GPS, mai ales daca circulati noaptea.
Motorina este foarte ieftina in Macedonia(era cam 4.5 lei in banii nostrii), daca platiti cu cardul este mai ok pentru scapati de "rotunjiri" ale pretului.